Kastélyok.com - Magyarországi kastély kereső, utazás a kastélyok világában

Velencei túra

Sajnovics-kastély

Halász-kastély

Hauszmann-Gschwindt kastély

Meszleny-Wenckheim kastély
Saját tapasztalataink

2013 júliusában jártunk erre. A tordasi kastély egy lezárt területen van, nem látogatható. Előtte egy szép park parkolóval. Ottjártunkkor éppen egy helyi kulcsmegőrzéssel megbízott ember egy ingatlanos segítségével megmutatta a kastélyt egy vevőjelöltnek, ugyanis árulják. Képeket is csak az utcáról készíthettünk, a kertbe sem engedtek be minket 1-2 percre sem.

Velence felé megálltunk Kápolnásnyéken megnézni a Halász-kastélyt. Ez egy kisebb, földszintes épület, nincs benne semmi különös. Le van zárva, elhagyatott, a kerítés hiányos. Így jutottam be, csináltam néhány képet. be lehetett nézni az ablakon. Ennyi.

Velencén a Hauszman-Gschwindt-kastély a megjelölt koordinátáknál található. A bejutáshoz álljunk be ide: 47.242762, 18.646002, itt egy parkoló van (talán valami kutatóintézet van mögötte), onnan besétálhatunk a kastély parkjába. Kapu kidőlve és az épület is eléggé "bomló" állapotú, de még nem volt feltörve, egyben volt. Valamikor hotelként vagy üdülőként működhetett, a parkban gyönyörű növényeket találunk.

A Meszleny-Wenckheim-kastély nagyon szép, a mellette lévő kis utcában lehet parkolni. Jelenleg könyvtár és talán elegáns egy étterem működik benne, be lehet menni körbenézni.