Kastélyok.com - Magyarországi kastély kereső, utazás a kastélyok világában


Adatvédelmi nyilatkozat


Az Ön személyes adatainak védelme kiemelten fontos a KASTELYOK.COM weboldal számára. Azokat a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló – érvényes jogszabályok (Magyarországon az 1992. évi LXIII. törvény) rendelkezéseinek, valamint az Európai Unió Általános adatvédelmi rendelete (továbbiakban: General Data Protection Regulation, GDPR) figyelembe vételével kezeljük.

Amennyiben Ön bármely személyes adatát önként eljuttatja hozzánk, ezzel hozzájárulását adja ahhoz, hogy azt mi a jogszabályokban meghatározott módon kezeljük.


Az adatkezelő


Kizárólag az oldal üzemeltetője, a KASTELYOK.COM domainnév tulajdonosa.


Az adatok kezelésének módja


Az adatok tárolása csak elektronikus formában történik a Szolgáltató szerverén.


Az adatkezelés időtartama


Az Ön által megadott adatok addig vannak a szerveren, amíg Ön azokat nem törli vagy nem jelzi adatainak törlésének kérelmét az oldal üzemeltetője felé


Kiegészítések


A honlapon lévő információk megtekintéséhez egyébként személyes adatok megadása nem szükséges. Hírlevélre való feliratkozás esetén viszont egy regisztrációra szükség van, ahol csak egy email címet és egy Ön által meghatározott jelszót kérünk, személyes adatokat nem.

A KASTELYOK.COM honlap technikai üzemeltetése érdekében az Internet Szolgáltatója a következő, - személyes adatokat nem tartalmazó - automatikusan keletkező információkat használja fel átmenetileg:

 • a számítógép internetprotokoll-címe (IP-címe),
 • domain-név (URL),
 • a hozzáférés adatai,
 • az ügyfél file lekérés (file név és URL),
 • a HTTP válaszkód,
 • a weboldal adatai, ahonnan a lekérés történt,
 • a látogatás időpontja,
 • a megtekintett oldalak adatai, illetve
 • a látogatás alatt forgalmazott bájtok mennyisége,
 • a használt böngészőprogram neve.

Bizonyos esetekben egy anonim látogatás-azonosító (cookies) is alkalmazásra kerül a weboldal felhasználói szokások szerinti optimalizálása érdekében.


Adatok felhasználása, továbbítása


Minden olyan esetben, ha a szolgáltatott adatokat a KASTELYOK.COM az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kívánja felhasználni, erről Önt tájékoztatja és ehhez előzetes hozzájárulását megkéri, illetve lehetőséget biztosít Önnek, hogy ezt követően hozzájárulását bármikor visszavonja.

A KASTELYOK.COM az általa kezelt személyes adatokat harmadik személy számára - a jogszabályok által előírt kötelező esetek kivételével illetve az Ön hozzájárulása nélkül - semmilyen körülmények között nem továbbítja.

A KASTELYOK.COM az Ön által megadott adatokat és információkat főleg, de nem kizárólagosan az alábbi célokra használhatja fel:
 • érdeklődési körök, szokások elemzése,
 • látogatottsági statisztikák összeállítása,
 • ingyenes nyereményjátékok indítása, bonyolítása,
 • tájékoztatás nyújtása új hírek, adatlapok, szolgáltatások megjelenéséről,
 • tájékoztatás nyújtása különböző akciókról, kuponos vásárlási lehetőségekről
 • látogatói észrevételek kezelése,

A KASTELYOK.COM - a látogatók személyére, adataira, szokásaira vonatkozó valamennyi információt üzleti titokként kezeli. Az üzleti titokként történő kezelés alól csak az érintett adatszolgáltató, azaz csak Ön adhat felmentést.


Adatbiztonság


A kezelt személyes adatok jogosulatlan felhasználása és az azzal kapcsolatos visszaélések elkerülése érdekében kiterjedt műszaki és üzemeltetési biztonsági intézkedéseket alkalmazunk.


Tartalom


Ez az internetes oldal a Magyarországon, valamint az egykori "Nagy Magyarországon" található kastélyokat próbálja összegyűjteni, rendszerezni. Az oldalunkon található adatok a neten található szabad adatbázisok (mint pl. a Wikipédia is) felhasználásával készült, valamint néhány társoldal engedéllyel átvett információira épül. Előfordulnak olyan oldalakról átvett információk is, akikkel nem tudtunk kapcsolatba lépni, ilyenkor, de minden más esetben is megadjuk az eredeti forrás pontos linkjét is. A megjelent információk további felhasználását nem korlátozzuk.

A fényképalbumokban szereplő képek nagy része saját készítésű fénykép. Ezek további felhasználását sem kívánjuk korlátozni, de amennyiben más internetes oldalon vagy egyéb helyeken felhasználásra kerülnének, kérjük az oldalunk - mint forrás - pontos megjelölését. Társoldalakról is találnak engedéllyel átvett képeket.

Nem vállalunk semmilyen felelősséget a honlapunkra feltett információk tökéletességéért, az abból eredő károkért! A lehető legnagyobb gondossággal próbáltuk meg ellenőrizni a feltett adatok pontosságát - különösen a GPS koordináták helyességét - de a legnagyobb igyekezetünk ellenére is lehetnek hibák. Ha ilyet észlelne, kérjük a Kapcsolat oldalon keresztül jelezze nekünk.
A kezelt személyes adatok jogosulatlan felhasználása és az azzal kapcsolatos visszaélések elkerülése érdekében kiterjedt műszaki- és üzemeltetésbiztonsági intézkedéseket alkalmazunk.


Tájékoztatás


Írásbeli kérés esetén a KASTELYOK.COM tájékoztatja Önt személyes adatainak kezeléséről.

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a KASTELYOK.COM weboldaláról más cégek, jogi személyek weboldalára is eljuthat. Az azokon közölt adatok tartalmáért és helyességéért, illetve az Ön adatainak biztonságáért nem vállalunk felelősséget. Ezen weboldalak használata esetén javasoljuk, hogy győződjön meg az adott oldalt megjelentető cég adatvédelmi rendszeréről. Amennyiben bármilyen kérdése lenne, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot az info@kastelyok.com címen