Graefl-vadászkastély - Poroszló-Kétútköz - KASTELYOK.COM

Graefl-vadászkastély

Tisza-tó partján fekvő Poroszló településhez közel a 33-as úton Poroszló előtt (Kétútköz) helyezkedik el a Graefl család az 1900-as évek elején építtette vadászkastély. A területen amely 7,3 hektáros, több kisebb lakóépület, és egy 30 m magas víztorony, növényzettel dúsan beborított környezetében található. A romantikus vadászkastély a mai napig megőrizte szecessziós jellemzőit. Díszítő festése rekonstruálható, a fa ablakbéleletek, fa ajtótokok és ajtószárnyak jó állapotban maradtak meg a színes márvány mozaiklap burkolattal együtt. A kastély felújítás után többfajta funkciót láthat el: hotel, klinika, szépségfarm, nyugdíjas otthon, cég üdülő, művésztelep, stb. A Tisza-tó kellemes nyugodt környezete, a különleges madárvilág, apróvad és dús növényzet biztosítja a teljes ellazulást. Forrás: Szépország


Saját tapasztalataink

2014 júniusában jártunk itt. A kastély gazdára talált és felújítás alatt áll. A tető teljes cseréje megtörtént, a nyílászárókat is folyamatosan cserélik és egyéb falazási-, valamint villanyszerelési munkákat is véltünk felfedezni.

Aztán 2014 augusztusában a felújítás egyik fontos lépcsőjeként elkészült a torony, amit egy kis ünnepség keretében felavattak. A toronyszentelésről készült egy videó is.

A kastély tulajdonosának meghívására megtekinthettük az épületet belülről is, elég sokat megtudtunk a történetéről, a további tervekről. Lenyűgöző volt az az elhivatottság, az az akarat, amivel ezt az egész felújítást végzik, ahogy megpróbálnak mindent a legeredetibb formában visszaállítani. A kastély egy lezárt területen található, egyenlőre látogatni nem lehet. Remélhetőleg minden fontos lépésről, ami a felújítás során történik, az elsők között adhatunk majd hírt. Köszönjük a meghívást és a fényképezési lehetőséget!

2015.11.29-én egy kis "Adventi forgatag" elnevezésű ünnepség keretében meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját, ott volt a falu apraja-nagyja. A tervek szerint a kastély egy kis kulturális központ féle is lesz a helyiek részére. A kastély felújítása közben változatlanul folyik.

2016.06.11-et írunk. Hihetetlen, de a felújítás egy fontos üteméhez érkeztünk: a kastély külső felújítása teljesen befejeződött, ezután jönnek a belső munkák. Egy homlokzatszentelő kerti ünnepség keretében történt az elkészült kastély bemutatása, felavatása. Korhű ruházat szerepelt a dress code-ban, kellemes, hangulatos zenével, állófogadással, kedves vendégekkel. Köszönjük az ünnepségen való részvétel lehetőségét!

A kastélynak van saját honlapja, ahol minden információt megtalálunk a történetéről, felújításáról, különböző eseményekről.Esküvő megrendezésére alkalmas helyszín

Bővebb infomáció a +3670/9475476-es telefonszámon vagy az info@graeflmajor.hu email címen lehetséges.


Megtekintések száma: 17710