Kastélyok.com - Magyarországi kastély kereső, utazás a kastélyok világábanKastélyszentelés Kétútközön2016. június 11-e örökre beírta magát a kastélyok történetének nagy könyvébe. Májusban ezt a meghívót kaptuk:
A meghívó végén szerepelt egy felkérés is, úgy mint, a vendégek számára dress code ajánlott, korhű ruha viselése. Ettől nagyon izgatottá váltunk, és el kezdtük keresgélni, mit is viseltek akkoriban a nők és a férfiak. Nem először jártunk már a Graefl-majorban, először két éve látogattunk el ide az akkor még romos épülethez. Így nézett ki 2014-ben Kétútköz:
Már ekkor is látszott, hogy folyik valamiféle építkezés, de akkor még semmit sem tudtunk a tulajdonosok kilétéről. Feltettük képeinket weboldalunkra, és ekkor ért a meglepetés. Maga a tulajdonos, Szerencsés Györgyi levelet írt nekünk, és felajánlotta, hogy körbevezet minket a birtokon és a kastélyban is, ha megbeszélünk egy időpontot. A kedves invitálást elfogadtuk, és hamarosan immár másodszor látogattunk el a kastélyhoz. Szorgos munka folyt ott jártunkkor, és legnagyobb meglepetésünkre addigra a helyére került az újjáépített torony kupola is.
A tulajdonos mesélt a kastély történetéről, a terveikről és arról az iszonyatosan nehéz szervező munkáról, amivel mindez a felújítás járt. Míg minket körbevezetett, addig is folyamatosan ostromolták Őt a dolgozók mindenféle kérdésekkel és Györgyinek mindenre volt ideje, mindenre volt azonnal válasza, akár németül, akár magyarul tették fel neki a kérdést. Csak ámultunk, milyen hozzáértő és naprakész minden területen. A legjobban mégis az érintett meg bennünket, amilyen lelkesedéssel és alázattal teszik mindezt a férjével, Szepesi Péterrel. Fiatal koruk ellenére - vagy tán éppen ezért - tele vannak tervekkel, ötletekkel és valóban nagyon felkészültek a kastély történetéből. Eltökélték, hogy mindent tökéletesen korhűen állítanak vissza az épületben, ezért történészeket is megkérdeztek és olyan mestereket fogadtak, akik segítségükre tudnak lenni mindebben.

Harmadik látogatásunk 2015 november 29-én történt, Adventi ünnepségre voltunk hivatalosak.
A hideg idő ellenére az udvaron készülődött a sok vendég az ünnepre. Ízlésesen megterített asztalok, sürgő-forgó segítők hada várta az érkezőket.
Így nézett ki az akkor még felállványozott kastély:Szerencsés Györgyi mellett állandó segítői is beszédet mondtak, ők a háttérben láthatóak.
Sütemény-készítő verseny is színesítette a programot, amelyeket a zsűri a szépen helyreállított télikertben értékelt.

És ezzel a kis áttekintéssel el is érkeztünk 2016. június 11-hez.

Egy hihetetlen alapossággal összeállított kastélyszentelő délután vette kezdetét. Az illusztris vendégek mellett jelen volt minden olyan dolgozó, mesterember, aki valamivel hozzájárult ahhoz, hogy felszentelhessék a kastély homlokzatát. A tulajdonos nő azt is elmesélte, hogy a munkálatokat vezető hölgy csak úgy engedte a burkolat színezését, ha a munkások ecsettel teszik mindezt, ahogyan régen is. Ennyire alaposan és körültekintően végezték a legapróbb kivitelezési munkákat is.Ilyen csodaszép lett a kész munka:
Homlokzat-szentelés Kétútközön:
Az ünnepi beszédek és a homlokzat-szentelést követően fantasztikus vendéglátás vette kezdetét:


Közben a Seventeen Big Band húzta a talpalávalót.
Fentről nézve ilyen volt az ünnepi forgatag:
Fergeteges délutánt töltöttünk Kétútközön. Figyelmes, kedves kiszolgálásban volt részünk, olyan hihetetlenül pontosan megtervezett forgatókönyvvel, hogy csak ámultunk. Az ételek-italok válogatott, minden igényt kielégítő összeállítása és felszolgálása páratlan volt. Csak gratulálni tudunk a tulajdonosoknak és ez úton is kívánunk nekik sok erőt, egészséget ahhoz, hogy a további munkálatok is ilyen ütemben folytatódhassanak, immár a kastély belsejében. Legközelebb ott találkozunk!

Köszönjük a meghívást!

A mi oldalunkon a kastélyról sok fényképet talál a régi, valamint a mostani állapotokról, meglepő és megdöbbentő a nagyon rövis idő alatt bekövetkezett változás.

Ha valakit bővebben érdekel a kastély, akkor látogasson el saját oldalukra! Graefl-kastély


<