Kastélyok.com - Magyarországi kastély kereső, utazás a kastélyok világában

Fejér megyei túra - 1

Festetics-kastély

Strasszer-kastély

Ozorai-kastély

Zichy-kastély
Saját tapasztalataink

2013. júniusában jártunk ezen az útvonalon. A dégi Festetics-kastélyról tudjuk, hogy valamikor ez a kastély volt a szabadkőművesek egyik központja, központi találkozó helye. Máig is rengeteg megválaszolatlan kérdés, titok lappang e téma és a kastély körül.Idegenvezetést kapunk, nagyon sok infóval leszünk gazdagabbak a végére. Megemlítendő még a hatalmas, csodaszép park, végén a tóval és a rajta lévő kis épülettel, ami nemrég lett felújítva.

Az igari Strasszer-kastélyról: gyakorlatilag az út mellett áll ez az épület rom, kerítés nincs, talán a szomszéd kecskéi örömmel legelészték a kastélyt már benövő gyomot. Az épület igencsak romos, bemenni be lehet, egy-két érdekesebb építészeti megoldást valamint egykori szép, díszítő elemet láthatunk, de csak ennyi.

Az ozorai kastély nagyon szép, nemrég lett felújítva. Bent talán óránként induló csoportokban kiállítást lehet megtekinteni, a vár udvarában egy nagyon szuper kis kávézó és étterem működik, érdemes itt inni egy kávét vagy kajálni egyet a további túrázás előtt.

A vajtai Zichy-kastélyt 2000-ben vásárolta meg az amerikai Calvary Chapel (Golgota Keresztény Gyülekezet), akik felújították az egész épületet, jelenleg teológiai iskola, konferenciaközpont található benne. Bővebb infó itt található.
A kastély előzetes bejelentkezéssel látogatható, telefonszáma: 06-25-229-252.