Ozorai-kastély - Ozora - KASTELYOK.COM

Ozorai-kastély

Kastélylátogatásra szóló éves bérletet bocsátott ki a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága 2011. április 18-án, a Műemléki Világnapon. Az "Egy év kastélyainkban" kártyát rendkívül kedvezményes áron vásárolhatják meg a műemlékeket, kastély-, és vármúzeumokat kedvelő érdeklődők. Ezzel egyrészt mindenki számára elérhetővé kívánjuk tenni Magyarország kiemelkedő értékű műemlékeinek megtekintését, másrészt lehetőséget szeretnénk kínálni a munkáltatóknak arra, hogy bérletek vásárlásával „mecénásai" lehessenek a hazai műemlékvédelem ügyének, és egyúttal a dolgozóikat kulturális juttatásban részesíthessék. A Műemlékek Nemzeti Gondnoksága idén, az Önkéntesség Európai Évében, a Műemléki Világnapon elindítja önkéntes programját is. A csaknem félszáz kiemelt értékű műemléket gondozó Műemlékek Nemzeti Gondnoksága az elmúlt években minden lehetőséget megragadott arra, hogy az állami tulajdonú épített örökség rábízott, jeles műemlékállománya helyreállítását - a szűkülő költségvetési lehetőségek között uniós és egyéb pályázatokon elnyert támogatásokból oldja meg. Ezen épületek közkincsé tétele, a hazai és külföldi közönség számára való bemutatása az egyik legfontosabb feladata intézménynek. E mellett fontos, hogy az épületek további felújításához és fenntartásához szükséges bevételek is keletkezzenek a belépőjegyek értékesítéséből, ám ezt oly módon szeretnék megvalósítani, hogy ne csak a jó anyagi körülmények között élők számára legyenek elérhetőek ezek a különleges kulturális élményt és programokat kínáló épületek, múzeumok. Forrás: nemzetimuemlek.hu


Saját tapasztalataink

2013. júniusában jártunk itt. A várkastély nagyon szép, nemrég lett felújítva. Bent talán óránként induló csoportokban kiállítást lehet megtekinteni, a vár udvarában egy nagyon szuper kis kávézó és étterem működik, érdemes itt inni egy kávét vagy kajálni egyet.


Esküvő megrendezésére alkalmas helyszín

NÖF - RENDEZVÉNYHELYSZÍN

Bálok, vadásztalálkozók, családi ünnepek, előkelő társadalmi vagy magasrangú diplomáciai események – csak néhány példa arra, hogy mi minden zajlott egykor a kastélyok falai között. A nagyváros zajos forgatagából kiszakadva ma sincs előkelőbb helyszín egy céges rendezvény vagy egy családi ünnep számára, mint a kastélyok csendje, eleganciája és időtlensége a reprezentatív társasági terekkel, könyvtárszobákkal, biliárd-, vagy kártyaszalonokkal, vendéglakosztályokkal és festői angolparkokkal.

Céges rendezvényéhez vagy emlékezetes családi eseményekhez, esküvőkhöz, polgári szertartásokhoz gyönyörű környezetet biztosítunk helyszíneinken. Impozáns belső terekkel, termekkel és látványos külső kertekkel, parkokkal, állunk rendelkezésére. Tartsa meg rendezvényét különleges, egyedi helyszíneink egyikén!

Helyszíneink továbbá alkalmasak turisztikai, történelmi jellegű fotózáshoz, vagy egyedi és megismételhetetlen alkalmi portré vagy esküvői felvételek elkészítéséhez. A belső tereink mellett évszázados múlttal rendelkező parkjainkat is ajánljuk figyelmükbe.

AjánlatkérésMegtekintések száma: 4970