Kastélyok.com - Magyarországi kastély kereső, utazás a kastélyok világában

Pest megyei túra

Károlyi-kastély

Grassalkovich-kastély

Podmaniczky-Vigyázó-kastély
Saját tapasztalataink

A fóti Károlyi-kastély már kezd "kopni", nem látogatható. Valaha több, mint ezer gyermek otthona volt, ez mára már csak kb 30-40-re csökkent, ők is egy másik kis épületben laknak már, nem a kastélyban. A parkján is lehetne szépíteni, a kastéllyal szemben lévő tavat is kezdi belepni a gyom. Ez az egyik kastély, ahol a gróf albérletben lakik a saját kastélyának egyik szegletében. A kastélyban egy nagyon klassz étterem is működik, rendezvények esetén a földszintet meg szokták nyitni (pl esküvők alkalmával. A hatalmas parkot meg lehet csodálni, jót lehet itt sétálni.

A gödöllői Grassalkovich-kastély az egyik legszebb kastélyunk, amit mindenkinek látnia kell! Állandó Sissi kiállítást lehet megtekinteni benne, egy hatalmas, nagyon szép parkja van, ahol nagyokat lehet sétálni. Szinte mindig találunk különböző kulturális- és családi programokat a kastély honlapján

Visszafelé Pestre érdemes meglátogatni a Podmaniczky-Vigyázó-kastélyt.2015 januárjában jártunk itt. A kastélyt gyönyörűen felújították, habár kívül a minőségbe helyenként bele lehetne kötni, mert az átadás után 1-2 évvel néhány helyen vizesedés, beázás látszik, ez nem igazán jó dolog, ettől függetlenül nagyon szép az épület.
Belül a kivitelezés minőségi, nagyon szép. Nekem a csillárok nagyon tetszettek, egyik szebb, mint a másik. A kastélyban gyakorlatilag semmi különös látnivaló nincs, gondolok itt berendezési tárgyakra vagy bármilyen kiállításra, de rendezvények megtartására kibérelhető és az oldalsó épületben a tervek szerint nemsokára egy kávézó fog megnyílni. Csak úgy bemenni, körbenézni, látogatni az épületet nem lehet. Több információ, esetleg rendezvényre való bérléssel kapcsolatos elérhetőségek a kastély saját honlapján találhatóak.