Kastélyok.com - Magyarországi kastély kereső, utazás a kastélyok világában

Pest megyei szuper túra

Ráday-kastély

Andrássy-kastély

Schossberger-kastély
Saját tapasztalataink

A péceli Ráday-kastély idegenvezetéssel látogatható. Az épület állaga hagy némi kívánni valót maga után, lassan fel kellene újítani. A parkja kicsi, elég gondozatlan volt, amikor ott jártunk. Varázslatos az ódon épület helységeiben a direkt módon a falra festett festmények sokasága, érdemes megnézni.

A tóalmási Andrássy-kastély elég eldugott helyen van, navigáció kellett a megtalálásához. Elkezdődött itt-ott a felújítása, pl a bal oldalán lévő télikert teljesen kész van, gyönyörű lett, valamint a domb tetején lévő víztorony(?) is nagyon szép lett. A kastély állapota "elmegy". A hatalmas parkban van egy gyönyörű tó is és a fáradt turisták néhány éjszakát el is tölthetnek a kastélyban.

A turai Schossberger-kastély tényleg olyan, mint Csipkerózsika mesebeli kastélya. Sok kis torony, ablak, kiugró szegélyek, nekünk ez az egyik kedvencünk. Már többször voltunk itt, ha keleti irányba túrázunk és nincs túl későn hazafelé, mindig bemegyünk. A kastélynak - amennyiben a kapuőrnek hinni lehet - 3 magánszemély a tulajdonosa, akik nem nagy léptekkel, de javítgatják a kastélyukat. A tetőt már teljesen rendbe hozták, tavaly lecserélték a torony óráját és minden alkalommal, amikor arra járunk, észreveszünk egy kis fejlődést. Itt forgatta filmjét Angelina Jolie is, aki meg akarta venni ezt a kastélyt, de nem adták el neki. Mivel ez a kastély nagyon közel van Pesthez, ajánlott kiránduló célpont.