Batthyány Kúria - Zalacsány - KASTELYOK.COM

Batthyány Kúria

Itt született Csány László 1790-ben, a második független magyar kormány (Szemere) közlekedési és postaügyi minisztere, később Kossuth Lajos teljhatalmú erdélyi kormánybiztosa.
A kastély alapjait 1490-ben rakták le, a késői gótika stílusában. Az épület az 1800-as évek közepén került a Batthyány-család tulajdonába. Az épületeket a család kibővítette, és barokk stílusban felújította. A mai épület 1913-ban nyerte el mai formáját, amikor Batthyány Pál, Zala megye főispánja és felesége Inkei Karolina grófnő újjáépíttette.
Számos kastélyhoz hasonlóan, a Batthyány kastély is 1945 után nevelőotthonként üzemelt, mely rányomta bélyegét a belső falakra és a berendezésekre. Az épület teljes lepusztulását az 1997-ben megkezdett felújítási munkálatok akadályozták meg, melyek 2000-ben fejeződtek be. Ma a kastély és a kúria is az eredeti stílust követő új ruhában várja Vendégeit.Saját tapasztalataink

2015 májusában jártunk itt. A kúria a nem messze mellette lévő kastélyhoz tartozik, ugyanaz a tulajdonos, ugyanaz a cég üzemelteti. Ez az épület is teljes felújításon esett át, a berendezése, a kinézete modernebb és lenyűgözően gyönyörű. Több információ és képgalériák a honlapjukon található.


Esküvő megrendezésére alkalmas helyszín

A történelmi eleganciát sugárzó Batthyány Kastélyszálló**** 300 éves ősfás parkjában épült Batthyány Rendezvényház romantikus helyszíne a megálmodott, mesés esküvőnek.

- legfeljebb 110 fős esküvői rendezvény lehetséges
- rossz idő esetén belső rendezvényterem
- kb 60 főnyi szálláslehetőség a Vendégek részére
- természetes, gyönyörű zöld környezet
- szabadtéren megtartható polgári szertartás és vacsora lehetséges
- fontos, hogy egy helyen legyen minden esküvői szolgáltatás
- professzionális esküvőszervezők, sok éves tapasztalat

Ugrás a szálló esküvői oldalára.Megtekintések száma: 5935