Fábiánics-kastély - Misefa - KASTELYOK.COM

Fábiánics-kastély - Misefa - KASTELYOK.COM

Fábiánics-kastély

A kastélyt a XIX. században Fábiánics Ignác királyi főtanácsos és főjegyző építtette. Az épület klasszicista pompáját Bosnyák Géza az Első Magyar Takarékpénztár egyik alapítója teljesítette ki. Az épület egyetlen része, amely nem igényelt teljes rekonstrukciót, csehsüveg boltozatú hajdani borospincéje, amely ma csoportok fogadására alkalmas étterem látványkonyhával, régi magyar és nemzetközi ételkülönlegességekkel, vadspecialitásokkal, az ország legjobb boraival. Konferenciaterme, kandallóval díszített könyvtárterme és télikertje, teraszhelyiségei kitűnően alkalmasak baráti összejövetelek, családi rendezvények, továbbképzések megszervezésére és lebonyolítására. A kastély dísze a környezetébe telepített több mint kétszáz éves ősparknak, amely különböző rendezvények különlegességeként megfelelő hátteret biztosít, ezzel is színesítve a programot. A kastély mellett 4 hektáros, 7 éve telepített Arborétum található, amely természetesen a szálló vendégei részére nyitva áll, sőt több elődjüket követve (előzetes megbeszélés szerint) saját fa ültetésével gazdagíthatják gyűjteményünket. Életmód tábor , Etka-Jóga, léböjt kúra szakemberek vezetésével. Horgászás napijeggyel a misefai tavon és teniszezési lehetőség. Forrás: Fábiánics-kastély


Saját tapasztalataink

2015 május végén eltöltöttünk itt egy hosszú hétvégét. Az épület szép, belül is minden rendben van, kiemelném az éttermet és a földszinti társalkodó helységet a kandallóval. Összességében jól éreztük magunkat, rendben volt minden.


A kastély eladó

Keszthelytől 20km-re található ez a ma is működő csodaszép kastélyszálló. Nem műemlék (vagyis bármikor Műemlék felügyeleti engedély nélkül átépíthető) megfelelő méretű összközműves, tovább beépíthető telekkel, beépíthető tetőtérrel.

Telekméret: 6040m2
Pince: 400m2
földszint: 550m2
emelet: 550m2
tetőtér: br. 500m2
kisebb melléképületekkel

Családias hangulatú, ügyfélbarát kialakítás alapvető funkciókkal: látványpince (400m2) sütőkemencével, szauna, pezsgőfürdő, kültéri úszómedence, biliárd, konferenciaterem, könyvtárterem, kandalló, minibár, stb., illetve kapcsolódó arborétum (4ha) megtekinthető, esetlegesen külön megvásárolható.

Bővebb információért kérjük keressen minket!