Festetich-kastélyszálló - Szeleste - KASTELYOK.COM

Festetich-kastélyszálló

A kastély építése 1855-ben kezdődött, a munkát végül gróf Festetich Andor fejezte be, aki 1872-től birtokolta az épületet és a hozzá tartozó földterületet. Az ő nevéhez fűződik a hatalmas arborétum is, amelyben Festetich több mint ötszázféle növénykülönlegességet gyűjtött össze, és kialakította a kastélyt övező teraszokat. 1910-től báró Baich Mihály lett az új tulajdonos, aki tervszerű kertépítést folytatott, elkészíttette a kastélyhoz vezető szerpentinutat is, és kialakította jelenlegi arculatát. A kastélyépület jelentős része az 1950-es években lángok martalékává vált, csupán a főfalak maradtak épen. A felújítási munkák 1990-ben kezdődtek meg, a több mint százötven éves műemlék rekonstrukciójakor sikerült megőrizni a kastély egykori hangulatát, mindemellett a szálloda szolgáltatásai a kor igényeit is maximálisan kielégítik. A vendégek egyszerre élvezhetik az arborétum csendjét, nem mindennapi romantikáját és a saját kútból táplált gyógyvizes fürdő élményét. Utóbbi a kastélytól egy percnyire, a Zsuzsanna Hotelben található. Forrás: Festetich-kastélyszálló


Saját tapasztalataink

2015 októberében jártunk a kastélyszállóban.
Az épület csodaszép kívül és belül egyaránt, egy hatalmas arborétumban található, rengeteg különleges növény és fa ölelésében. A parkban egy nagy séta kihagyhatatlan.
A személyzet nagyon kedves és segítőkész, a szolgáltatások ár/érték arányában ez talán az egyik legjobb szálloda, ahol jártunk, minden megtalálható a wellnesstől kezdve egy tökéletes rendezvény helyszínig. Aki igazi kikapcsolódásra vágyik, annak nagyon ajánljuk ezt a helyet. Bővebb információ a kastélyszálló honlapján található. Köszönjük a fotózási lehetőséget és a szíves vendéglátást!Esküvő megrendezésére alkalmas helyszín

A kastélyszállóhoz tartozó konferenciatermek (40, 70 és 250 fős) egyedülálló helyszínéül szolgálhatnak esküvők megszervezésére és lebonyolítására.
Felkészült szakemberekkel és minden igényt kielégítő technikai eszközökkel várjuk Önöket!

Csodálatos környezetben, páratlan hangulatú helyszínnel várunk minden érdeklődőt, hogy együtt megvalósítsuk azt, amire vágynak! A szertartástól a vacsoráig, a hangulattól a legszebb pillanatok megörökítéséig, mindent megteszünk, hogy ez legyen életük egyik legszebb napja!

Bővebb információ a kastélyszálló saját honlapján található.Megtekintések száma: 5446