Széll-Kastélyhotel - Rátót - KASTELYOK.COM

Széll-Kastélyhotel - Rátót - KASTELYOK.COM

Széll-Kastélyhotel

1865-ben vásárolt Rátóton birtokot Széll József, melyen egy földszintes udvarház állt. Ezt fia, Széll Kálmán 1890-ben Hauszmann Alajos tervei alapján reprezentatív, 18 szobáskastéllyá építtette át. Gyakran megfordult itt Deák Ferenc is, aki a hagyomány szerint 13 fát ültetett az aradi vértanúk emlékére. A Láhn-patak partján álló fák közül mára már öt elpusztult, helyükre újakat ültettek. Az 1898-as kiadású Vas vármegye monográfiában így írnak a kastélyról: 'Itt van Széll Kálmánnak, a kitűnő államférfiúnak, Magyarország volt pénzügyminiszterének szép és nemes ízléssel berendezett, kényelmes újabb korú kastélya és parkja. Úgy a nagyszabású kastély, mint a remek, párját ritkító növényzetű park a vármegye legszebbjei közé tartozik s nevezetessé teszik Rátótot, mely az illusztris államférfiúnak kedvencz nyaralója. A parktól, az ellenkező oldalon, széles útválasztja el a majorságokat és gazdasági épületeket, ahol Széll Kálmán mintagazdasága és világhírű állattenyésztése van, mely immár az egész világgazda közönségének mintául szolgálhat és mint a német gazdák 1897. évi magyarországi tanulmányútja alkalmából, Rátóton időzve, egy német gazda megjegyezte: az állattenyésztés tudományának a végletekig vitt, rafinált tökélye Forrás: Széll-kastélyhotel


Saját tapasztalataink

2015 április elején jártunk a kastélyszállóban és készítettük képeinket.
Csak pozitívan tudunk nyilatkozni! Az épület nagyon szép, belül gyönyörű, a berendezése stílusos, hangulatos. Egy 4 csillagos BIO szállodáról beszélünk, ahol a legfontosabb szempont a vendég tökéletes kiszolgálása, hogy jól érezze magát, ehhez adnak tökéletes hátteret a csodálatos szobák, egy wellnessrészleg, a másfél hektáros őspark, ahol nagyokat lehet sétálni, a környezettudatosság. Rendezvények megtartására is ideális helyszín lehet. Több akció is található a szállodában, bővebb információkért, árakért és még több szép képért keressék fel a szálloda honlapját.Esküvő megrendezésére alkalmas helyszín

Szeretné esküvőjét Nyugat Magyarország egyik legpatinásabb, legromantikusabb esküvői helyszínén tartani? Ideális esküvői helyszínt keres? Helyszíni esketés, szálláslehetőség és romantikus esküvői vacsora egy helyen.

Az eklektikus stílusban épült Széll Kálmán Kastélyszálló**** romantikus, meghitt szálloda, esküvőjük teljes körű lebonyolításához, esküvői fotók készítéséhez. A kastély parkjában tavasztól őszig lehetőség van a szertartás megrendezésére, illetve a teljes rendezvény megtartására, ahol a több száz éves fák alatt, csodálatos környezetben mondhatják ki a boldogító IGENT!

Ceremónia: Polgári esküvő előre megbeszélt elrendezéssel - A ceremónia esetében a násznép ülve vagy állva hallgathatja végig a szertartást, igény szerint feldíszített bútorok állnak rendelkezésre.

Kültéri esküvő estében a gyönyörűen kivilágított parkban 75 főt tudnak vendégül látni, beltéri vacsora esetén a Hotel különleges hangulatú éttermében, vendégül láthatják a rokonságot, barátokat, ismerősöket 65 főig.

Szállodánkban 24 főt tudunk luxus körülmények között elszállásolni. Azonban a közeli szállodában a Vendégsereg többi tagjának is tudunk szállást biztosítani transzferes szolgáltatással.

Bővebb információ a kastélyszálló saját honlapján található.Megtekintések száma: 4381