Liechtenstein-kastély - Hőgyész - KASTELYOK.COM

Liechtenstein-kastély - Hőgyész - KASTELYOK.COM

Liechtenstein-kastély

Az utca felől téglakerítéssel kerített, copf fémvázákkal díszített pillérű, háromrészes kapuzaton keresztül megközelíthető kertben, az utcavonallal párhuzamosan szabadon álló, téglalap alaprajzú, egyemeletes, részben alápincézett épület, felülkontyolt nyeregtetővel (hrsz.: 925/1). A kéttraktusos földszinten csehsüveg- és fiókos dongaboltozatos helyiségek, az emeleten a DNy-i traktusban csehsüveg boltozatos helyiségek, a többi síkmennyezetes. A kastély előtt két a kerítés folytatásában az utcavonalra merőlegesen álló, téglalap alaprajzú, földszintes, kontyolt nyeregtetős, egytraktusos, átalakított melléképület (egykori kocsiszín és istálló). A DK-i telekhatáron álló épületben fiókos dongaboltozatú, az ÉNy-i oldalon álló épületben síkmennyezetes helyiségek. Az uradalom jószágkormányzója részére 1722 után építtette gróf Claudius Florimond Mercy. A Mercy és az Apponyi család közötti 1773-ban kelt adásvételi szerződésben említik először. 1818-tól a kancellária használta, az 1850-es években a számtartóság székhelye, 1867-ben tiszttartói lak, 1872-ben számvevőségi központ. Az eredetileg feltehetően az utcára merőleges, egytraktusos, alápincézett épületet a 18. és 19. században bővítették és átalakították. 1927-től a herceg Lichtenstein család lakta, ekkor nyerték a homlokzatok neobarokk formájukat. 1945 után kisebb átalakítások. A melléképületeket a 19. és 20. században lakás céljára átalakították. Parkját felparcellázták, jelenlegi kertjét közút. Forrás: muemlekem.hu


Saját tapasztalataink

2016 májusában készítettük képeinket. A szálloda már pár éve bezárt, sajnos tönkre ment, senki ne induljon el úgy, hogy ott alszik. A terület le van zárva, nem jutottunk be, nem látogatható, árulják az épületet.


A kastély eladó

Az 1720-as években épített, 2002 és 2006 évek között teljesen felújított kastély főépülete mellett két melléképület áll. Recepció, 8 szoba, hidegkonyha, 3 étkező, 8 fürdőszoba, káddal, zuhanyzóval és toalettel, 3 konferencia terem, 1 biliárdterem, technikai szoba, 50 nm-es boltíves pince van a gyönyörű kastélyban. Összközműves, radiátoros központi fűtés szolgálja a ház lakóinak és vendégeinek kényelmét. Komoly vételi szándékkal rendelkezők számára az ingatlan kínálati ára kedvezően változhat. Az euróban megadott ár alapján euróban vagy átszámítás után forintban egyaránt kifizethető a megállapodás szerinti végső eladási ár összege.

Földterülete : 3633 m2
Felépítmény alapterülete : 579 m2
Összalapterülete : 800 m2


Bővebb információért kérjük keressen minket
!