Válly-kastély - Jánkmajtis - KASTELYOK.COM

Válly-kastély

A kísértetkastély kedvelőknek egy remek hely, amely ráadásul látogatókat is fogad. Így, a mindenre elszánt szellemvadászoknak nem kell azon törni a fejüket, hogy hogyan lógjanak be a tiltott területre. Mert nem tiltott. A Nyíregyházától 76 km-re fekvő Jánkmajtis, egyebek mellett, szellemkastélyáról is híres.
A klasszicista épületet Válly Lajos építtette az 1800-as évek elején, majd fia, János bővítette az 1870-es években. 1909-ben az egész falu leégett és vele együtt a kastély bal szárnya is. Az épület 1989 óta műemlék és 1998-ban került magánkézbe.
Na és az ok, amiért ez a szép kis kúria felkerült a listánkra, a következő: Állítólag, a kastély látogatói furcsa, megmagyarázhatatlan jelenségek sorozatairól számolnak be. Éjszakánként felkapcsolódó lámpák, maguktól kinyíló ajtók, padlásról leszűrődő léptek hangjai, furcsa zajok… Sőt, egyesek a mai napig látni vélik a Válly család szellemeit. Ha valaki, saját maga szeretne meggyőződni ezen történések hitelességéről, ne habozzon! A kastély három szobája (egy földszinti és két emeleti), 10 fő elhelyezésére alkalmas. És akkor sem kell elkeserednünk, ha a sejtelmesen átlátszó családtagok nem mutatkoznak a kastélyban. Ez esetben, próbálkozzunk a természetvédelmi területté nyilvánított Jánki erdővel. Hiszen, a kísérteteknek sem árt olykor egy kis séta a fák között…Saját tapasztalataink

A Kastély 1740-körül klasszicista stílusban épült, és 1870-ben eklektikus részletekkel gazdagodott, a középső homlokrész emeletes lett. Az udvaron több száz éves platánfa, Ginkobiloba fa, gesztenyefa, és fenyőpark található. 2005-óta működünk (hivatalosan) vendégházként, vendégeink kényelméért! Ha szeretné érezni a múlt ízét, szeretettel várjuk a Katus vendégház Válly-Kastélyba ahol Ön lehet a gróf.. Kellemes fogadtatás terülj-terülj asztalkám várja kedves vendégeinket.
Forrás: Belföldi utazás

A kastély állapota az utóbbi évekhez képest nem változott, nem javult semmit. Állítólag már megszűnt a kastélyban a szállásfoglalás, már nem lehet itt szobát bérelni. Magántulajdonban van, nem látogatható!Megtekintések száma: 8581