Kovács-kúria - Rétság-Pusztaszántó - KASTELYOK.COM

Kovács-kúria - Rétság-Pusztaszántó - KASTELYOK.COM

Kovács-kúria

A földszintes, téglalap alaprajzú épület a XIX. század első felében épült, klasszicista stílusban. Az épület főhomlokzata előtt, középen, nyitott előcsarnok áll, rácsdíszes tetőszerkezetét 12 kőlábazatos faoszlop tartja. A főfalon, az előcsarnok tetőzete alatt egyszerű timpanon látható. Az egykori uradalmi kúria ma mint a Szondy Ipari Szövetkezet vendégháza, régi pompájában díszeleg. Forrás: Országalbum.hu


Saját tapasztalataink

2016 szeptemberében jártunk itt. A kúria éppen felújítás alatt állt, nagyon szépen fog kinézni. Habár már működött, mint vendégház, de bezárták pár éve, de most újra meg szeretnék nyitni. Köszönjük a fényképezési lehetőséget!


A kastély eladó

Rétság közelében meseszép helyen eladásra kínálunk egy kúriát

A műemléki védelem alatt álló kúria a XIX. század első felében épült, 3 szintes. Az épület alatt egy 190 m2-es boltozatos pince, italraktár, vizes blokkok kaptak helyet. A földszint 360 m2 alapterületű, itt egy 2 szobás lakosztály található, valamint különtermek, tálaló konyha, lépcsőház, reggeliző, ebédlő és recepció van. A 250 m2-es emeleten 6 szoba nyert elhelyezést, mindegyik saját fürdőszobával.

A 4 hektáros birtokon van még egy 260 m2-es gazdasági épület is, amiben egy gondnoki lakás, műhelye, raktár, valamint a kúria gépészete (kazánjai és melegvízes készülékei) kapott helyet.

Kiváló befektetés lehet üzleti, akár magán célra egyaránt.

Bővebb információért kérjük keressen minket!