Podmaniczky (Fenyőharaszti)-kastélyszálló - Verseg - KASTELYOK.COM

Podmaniczky (Fenyőharaszti)-kastélyszálló

Podmaniczky Levente haláláig, 1913-ig használta a fenyőharaszti kastélyt, majd a két világháború között a Hatvany-Deutsch család bérelte. A II. világháború utáni zűrzavar a kastélyra is rányomta bélyegét, hiszen egymást követték a különböző használók, kezelők, és az épület a legelképesztőbb funkciókat töltött be. A hatvani Cukorgyár célgazdasága volt, majd a Honvédség használta a mezőgazdasági munkák idején. 1974-ben az épület kezelését a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Tangazdasága vette át, és idényjellegű diákszállássá alakította. 1976-ban növény-védőszer raktárt alakítottak ki benne. Ez az átalakítás elsősorban a gazdasági épületet érintette. 1981-ben a Gödöllői Állami Gazdaság volt a tulajdonos és irodahelyiségeket alakított ki a főépületben. A 80-as évek elején a Magyar Televízió kiöregedett állatainak tartásra használta a főépület pinceszinti helyiségeit. A főépület északi végében működött egy ideig a majorság orvosi rendelője is. A Podmaniczky család által összegyűjtött és méltán híressé vált értékeknek, javaknak sajnos ma már nyoma sincs. Az elhanyagolt, romos állapotba került épületet a Chemolimpex Vállalat vásárolta meg illetve a felújítást is a cég kezdeményezte 1987-ben. Jelenleg a Budapesti Ingatlan Fejlesztési és Hasznosítási Nyrt. üzemelteti 1994 óta.Forrás: Podmaniczky-kastélyszálló


Saját tapasztalataink

A kastély és a parkja gyönyörű, rendezvények lebonyolítására kiválóan alkalmas. Részletesebb információk a kastély saját honlapján


Esküvő megrendezésére alkalmas helyszín

Az ideális esküvő helyszín kiválasztása azonban nem egy egyszerű feladat, ezért segíteni szeretnénk Neked, hogy már rögtön az elején eldönthesd, hogy a számodra megfelelő weboldalt olvasod-e!

A Fenyőharaszt Kastélyszálló**** egy olyan esküvő helyszín, ami:
- Budapesttől alig 50 kilométerre található
- exclusive, zöld környezetben, egy őspark szívében található
- szabadtér polgári szertartás rendezhető
- színvonalas szállást biztosít Vendégeiteknek
- komplett esküvőszervezés áll a rendelkezésedre
- 11 évnyi tapasztalat erősíti az esküvődet!
- kiszámítható árak és nincsenek később felbukkanó rejtett költségek

Ajánljuk, hogy nézd meg ezt a bemutatkozó videónkat!

50-110 fős esküvők esetén már kizárólagos használói lehettek a Kastélynak, ami annyit jelent, hogy nincsenek mások az esküvő helyszínen, csak Ti és kedves vendégeitek! Az időjárási körülményektől függően lehet benti vagy szabadtéri vacsorát tartani. Benti vacsora esetén a teremben 110 fő fér el kényelmesen és még 50 négyzetméternyi tánctér is rendelkezésre áll.
Kinti vacsora helyszíne lehet a főhomlokzat felőli 300 négyzetméteres hátsó terasz vagy a szökőkutas előkert. A benti terem és a hátsó terasz között közvetlen kapcsolat van, ezért ha úgy szeretnétek lehet benti vacsora és kinti buli is! Rátok van bízva, ahogy szeretnétek!

Miért sikerülnek jobban azok az esküvők, ahol szállást foglalnak a Vendégeknek? A szállásfoglalásnak több előnye is van:
- nem kell kiöltözve, megfolyt sminkkel érkezniük Vendégeiteknek
  az esküvő helyszínre!
- elfoglalják a szobájukat, felfrissülhetnek és átöltözhetnek a ceremónia előtt . . .
- el tudnak lazulni, nem kell a hazavezető úton gondolkodniuk, hiszen van hol
  álomba hajthatják szétbulizott fejüket :)
- másnap reggeli után pedig kényelmesen elbúcsúzhatsz Vendégeidtől!
- nem lesz vége hamar a bulinak, sőt jó esetben reggelig tart majd!
- a főépületben 22 szoba és 4 apartman áll rendelkezésetekre, ahol alapágyon 64
  főt, pótágyazással 110 főt lehet elhelyezni!
- a szállásköltséget egyre gyakrabban a Vendégek saját maguk rendezik, akár
  SZÉP kártyájukon lévő összegük is felhasználható.

Bővebb információ a kastélyszálló saját honlapján található.Megtekintések száma: 4438