Kálnoky-Bedő kúria - Galgagyörk - KASTELYOK.COM

Kálnoky-Bedő kúria

Az épület műemlék, 1780 körül copf stílusban épült, később klasszicista átalakítást végeztek rajta. Egy ideig az Ibrányi család birtoka volt, majd Kálnoki-Bedő Béla, az Afrika-kutató vásárolta meg, jelenleg a Rolkó család tulajdonában van.
Az évek múlásával a kúria állapota fokozatosan romlott, ám elszánt akarattal, nagyszerű és lelkes szakemberek segítségével sikerült új életre kelteni ezt a csodálatos épületet, amely ma már régi pompájában tündököl. Különlegességei közé tartozik a kézi kovácsolással készült ablakrácsozat, a részben eredeti formájában megőrzött szabadtüzű konyha és a lakosztály mennyezeti részén restaurált freskó. Külön említést érdemel, hogy a helyiségek sarkaiban egykoron meisseni porcelánkályhák álltak, melyeknek sajnos ma már csak a helye látható, bár közeli terveink között szerepel az eredetinek megfelelő, folyosó felől tüzelt kályhák helyreállítása.
A fogadó vidéki nyugalmával, kényelmes, meghitt hangulatú szobáival teljes összkomforttal, internetezési lehetőséggel várja vendégeit. Konyhánk kívánság szerinti igényeket is kielégít. A ház körüli kertben zárt parkoló áll vendégeink rendelkezésére. Igyekszünk vendégeink minden kérését teljesíteni. Forrás: Magyar szálláshelyekSaját tapasztalataink

2015 január elején jártunk itt. Az épület szép állapotban van, rendezett a környezet, csendes helyen található. Egy ideje már nem foglalkoztak vendéglátással, de most újra megnyitják kapuikat a szálláskeresők előtt. Ideális, csendes hely a kikapcsolódásra vágyóknak!


Megtekintések száma: 4858