Savoyai-kastély - Ráckeve - KASTELYOK.COM

Savoyai-kastély - Ráckeve - KASTELYOK.COM

Savoyai-kastély

A bábkorlátos erkély alatti kocsifeljáróról aDuna felé láthatunk. Egykor a nagyteremből a Nagy - Duna partjait is megsejthette a néző. Ugyanezt a látványt fokozta az erkély, amelyet Hildebrandt a két Duna- ág látványának élvezésére tervezett.Az épület az első Magyarországi barokk kastély. Alaprajza a francia Vauy-le Vicomte-i kastélyra, míg az épület maga a bécsi Rennwegen álló Belveder palotára hasonlít. A homlokzaton található szobrok elsősorban épület díszítési feladatokat töltenek be.Balról jobbra haladva Flóra, Mercurius, Flercules, Anteus kettős szobra látható. A következő Jupitert ábrázolja sasmadarával, majd Hercules oroszlánbőrrel és Minerva következik. A homlokzati sarok kiugró kettőse: a magyar paraszti arcú Aeneas, amint kiviszi hátán Anchisest az égő Trójából. Majd Saturnus alakja a gyermek Dionysossal, végül Neptunus és Diana, a vadászat istennője.1975-ben kezdődött a kastély műemléki helyreállítása, hiszen az épületet nemcsak az idő múlása, hanem sokszor azok a funkciók sem kímélték, amelyre szánták. A felújítás során az egykori stukkók lenyomata alapján a csarnok kupolatermétől jobbra és balra eső 3-3 nagyterem stukkós mennyezetét sikerült helyreállítani. Forrás: Savoyai-kastély


Saját tapasztalataink

2013 őszén jártunk itt. Az épület nagyon szép, kastélyszállóként működik.


Esküvő megrendezésére alkalmas helyszín

A Savoyai Kastélyszálló ideális esküvőhelyszín, épületegyüttese, kupolás, barokk díszterme, nosztalgikus, elegáns, több hektáros ősfás parkja szökőkúttal és a Duna part biztosítja a természet közeli környezetet a kivételes ünnepnek.

Kerthelyiségünk büszkesége a 'Boldogságkapu', ami egy 4*5 m-es pódium, díszíthető fa háttérrács, természetesen fehér kerti bútorokkal. Téli időszakban vagy rossz idő esetén a polgári szertartást külön konferenciateremben tartjuk, a vendégvárást pedig az előtérben. A hivatalos polgári szertartást a ráckevei Anyakönyvi Hivatal segédletével bonyolítjuk le.

A vendégfogadást-vendégvárást a kerthelyiségben tartjuk, ahol büféasztalról álló vagy ültetett fogadás keretében kínáljuk az érkező vendégeket.

Ráckevén Római Katolikus és Református templomok találhatók kb. 1-1,5 km-re a Savoyai Kastélytól, ahová gépkocsival, vagy gyalog és hintón is el lehet eljutni...

Az esküvői vacsorához és táncmulatsághoz kupolás Dísztermünk a hozzá kapcsolódó különtermekkel 240-260 főig biztosít helyszínt.

Partnereink segítségével gondoskodunk a terem és szertartás dekorációjáról, de nem kell külön keresgélnie cukrászdát, vőfélyt, zenekart, fotóst, vagy videóst sem.

Kastélyszállónk 30 db szobájában akár 80-85 fő elszállásolására is lehetőség nyílik egy-, két-, három-, és négyágyas szobáinkban. A környéken további szálláslehetőségeket is ajánlunk.

Bővebb információ a kastélyszálló saját honlapján található.