Malonyay-kastély - Halásztelek - KASTELYOK.COM

Malonyay-kastély - Halásztelek - KASTELYOK.COM

Malonyay-kastély

Az eklektikus, leginkább neobarokk stílusú épületet 1892-ben építették. Több, mint egy hektáros őspark veszi körül, alaprajza a klasszikus kastélyok elrendezésének felel meg, tulajdonképpen egy fő- és két melléképületből álló együttes. A főépület manzárdtető fedi, benne egy 130 m?-es bálterem található, az alagsorban boltíves megoldással elválasztott szobák helyezkednek el. Az épületegyüttes sokáig üresen állt, majd TSZ-irodának használták, később magánlakások részére történtek benne átalakítások. 2005-ben újították fel Pintér Tamás és Deák Zoltán tervei alapján, azóta újra eredeti pompájában csodálhatjuk.Jelenlegi üzemeltetője egy osztrák-magyar vállalat; a kastélyt esküvők, koncertek, előadások, konferenciák rendezésére használják. Forrás: Wikipedia


Saját tapasztalataink

2016 tavaszán jártunk itt. Fényképezésre kaptunk engedélyt, megcsodálhattuk, hogy milyen szépen felújították az épületet kívül-belül. Magántulajdonban van a kastély, nem látogatható, rendezvényekre kibérelhető. Erről többet megtudni a kastély saját honlapján lehet. De ajánljuk a facebook oldalukat is.


Esküvő megrendezésére alkalmas helyszín

A kastély különböző rendezvényekre kibérelhető, így esküvőkre is. Érdeklődés esetén kérjük vegyék fel a kapcsolatot a kastély oldalán található rendezvényszervezővel.