Margitligeti-kastély - Csobánka - KASTELYOK.COM

Margitligeti-kastély

Csobánkán, a Dera-patak partján, a patakvölgy legszebb szakaszán Martin Sándor orvos 1897-1898-ban építtetett szanatóriumot, a környéket elhunyt feleségéről nevezte el Margit-ligetnek. 1909-ban Wettenstein József, a tüdővész elleni szérum feltalálója vette meg és tüdőszanatóriummá alakította.
1917-től hadiárvaházként működött, melyben a szolgálatot a katolikus egyház missziós nővérei látták el. A ház nevét még életében Prohászka Ottokár római katolikus püspökről kapta, munkássága és az ügy melletti kiállása miatt. Prohászka Ottokár maga is sok időt töltött Csobánkán.
A kastély 1950 óta a Gyógypedagógiai Intézet otthonaként szolgált egészen 2007-ig.
Ezt követően a Böjte Csaba által létrehozott Dévai Szent Ferenc Alapítvány kapta meg 99 évre használatra a Missziós Nővérektől.
Forrás: Élet háza alapítványSaját tapasztalataink

2024 februárjában jártunk itt. Jelenleg Böjte Csaba alapítványa üzemelteti az épületet, ahol lehetőség van szállást bérelni, esetlegesen kisebb-nagyobb rendezvényeket megtartani (pl esküvők). Ezzel kapcsolatban bővebb információt honlapjukon találhat vagy kérjük vegye fel a kapcsolatot az elérhetőségük valamelyikén az alapítvánnyal.


Esküvő megrendezésére alkalmas helyszín

A kastélyban lehetőség van kisebb esküvők megrendezésére, a vendégek részére szállás biztosításával. A részletek és az árak miatt kérjük vegyék fel a kapcsolatot az alapítvánnyal elérhetőségük valamelyikén.


Megtekintések száma: 17251