Sacelláry-kastély - Budapest XXII. Kerület  - KASTELYOK.COM

Sacelláry-kastély

A szecessziós stílusú kastélyt az 1800-as évek végén építtette Sacelláry György leánya, Irén számára. A finom eleganciájú műemléket húszezer négyzetméteres őspark övezi, melynek vadgesztenyefái a földbirtokosnő kedvencei voltak. A korábban oktatási intézményként működő épület csodálatos faburkolattal, gipszstukkókkal és Róth Miksa műhelyéből kikerült ólomüveg ablakokkal díszített aulája, nagy és kistermei a felújítást követően eredeti szépségükben adnak otthont különböző rendezvényeknek. A kastély és parkja kiválóan alkalmas fogadások, tanfolyamok, konferenciák, kiállítások, koncertek, vállalati rendezvények, sajtótájékoztatók, termékbemutatók, kerti mulatságok és esküvők bonyolítására. Forrás: Sacelláry-kastély


Saját tapasztalataink

2015 márciusában jártunk itt. A kastély magában nem látogatható, de rendezvényekre ki lett bérelni, ezzel kapcsolatban Báthory Ildikó rendezvény szervezőt lehet keresni a 0630/3789561-es telefonszámon, vagy a kastély saját holnapján lehet jelentkezni.
Egyénként a kastély gyönyörű, méltó helyszíne lehet egy csodaszép esküvőnek. Állapota elég jónak mondható, ugyan egy-két helyen már ráférne egy is javítás, de ezek nem feltűnő helyek, nem befolyásolják az épület szépségét.
Köszönjük szépen a fotózási lehetőséget!
Ha esetleg valakinek más típusú rendezvény helyszínre van igénye, akkor ezen a honlapon biztosan megtalálja a megfelelőt.Esküvő megrendezésére alkalmas helyszín

Egy igazi Csipkerózsika-kastélyba álmodta meg menyegzőjét már kislánykorában is? Egy békés, nyugodt, a világtól eldugott helyet szeretne, amihez nem kell órákat utazni? Mondjon igent a Sacelláry kastélyra!

A Sacelláry kastély egy gyönyörű, mesebeli kastély, mely mintha a kislányok hercegnős álmait elevenítené fel. Csendes, intim és hangulatos - és Budapesten van! Mi több: a Sacelláry kastély a századforduló egyik legszebb budapesti épülete.

A gesztenyés, ősfás park igazán romantikus hely a boldogító igen kimondására, rengeteg elrejtett zeg-zugának köszönhetően pedig a lakodalom során bármikor kiosonhat a pár egy-egy csókot lopni a több száz éves fák rejtekében, távol a rokonok és barátok vidám forgatagától. A belső tereket gyönyörű faburkolatok és stukkódíszek, valamint Róth Miksa ólomüveg (álomüveg?) ablakai díszítik, így repítve vissza a vendégeket a 20-as, 30-as évek nagypolgári hangulatába. A Sacelláry Kastély elegáns és hangulatos, romantikus és stílusos egyszerre.

Házasságkötési lehetőségek
- A gyönyörű, ősfás parkban és a gazdagon díszített Hallban is lehetőség van a kihelyezett polgári szertartás megtartására, a szervezést nyugodtan bízza csak ránk!
- 5-15 perc sétára van református, evangélikus és római katolikus templom is, így az egyházi szertartáshoz sem kell messzire utazni.

Az emeleti Konferencia teremben 90 fő számára tudjuk biztosítani a díszvacsorát, de a további termekkel és a teraszkapcsolattal együtt 160 fő étkezhet egyszerre, gyönyörű környezetben. A rendezvény további részéhez (táncmulatság, lakodalom) a Törley terem és a lenyűgöző Hall várja a vendégeket.

A Scelláry kastélyról bővebb információ a Bilds Event Iroda oldalán található. A FACEBOOK közösségi oldalon is megtalálható Sacelláry kastélyMegtekintések száma: 8513