Kállay-kastély - Bercel - KASTELYOK.COM

Kállay-kastély

A délnémet neogót stílusú épület 1890-ben nyerte el végleges formáját. Ezzel az évszámmal azonban a településen utolsóként épült kastély lett. 1906-ban Kállay Béniné Bethlen Vilma vásárolta meg, aki a híres Kállay Benjamin özvegye volt. Halála után két lánya 1945-ben díjtalanul felajánlotta a kastélyt a falunak. Forrás: Kállay-kastély


Saját tapasztalataink

A Bercel Kastély Budapesttől 65 km-re, a Cserhát lábánál, gyönyörű erdős-dombos, nyugodt és csendes környezetben található. A kastély a Kállay család tulajdonában volt a századfordulón. A Kállay család egykori kastélyában a helyi önkormányzat évtizedeken keresztül általános iskolát működtetett, majd 10 éve, egy francia és magyar magánszemélyekből álló társaság álmodta meg a zártkörű tréninghelyszín gondolatát, mely máig töretlen sikerrel működik.

A kastélyba bejutni előzetes bejelentkezés után lehet, a hatalmas, kovácsoltvas kaput kamerarendszer felügyeli. A kastély honlapján minden elérhetőséget megtalálhat az érdeklődő. Bár elsősorban konferencia és tréning helyszín a kastély, de már lehetőség van családok számára is arra, hogy ide jöhessenek pihenni. A kastély kívül-belül gyönyörű, öröm ránézni. Az udvar nyugalmat áraszt, tele ősfákkal és virágokkal a parkja. Igényesen kialakított parkoló várja a pihenni vágyókat. Az udvarban találhatunk egy piknikező helyet is, valamint egy májustól nyitva tartó úszómedencét is. Megépült mellette a minden igényt kielégítő wellness részleg is, finn szaunával és jakuzzival.

Belépve a kastélyba egy csodás hallban találjuk magunkat, kandallóval, társalgóval. Innen nyílik az ebédlő. A bútorok igen nívósak, mind régi, kárpitozott, illetve fafaragásos. Az emeletre szépen faragott falépcső visz fel. A folyosókról nyílnak a fürdőszobás szobák. Érdekessége, hogy a szobák nevei egy-egy operáról kapták a nevüket, pl. : Lohengrin, Bánk Bán, Carmen stb. Ahogy az illik, a névadó "stílusának" megfelelően rendezték be a helyiségeket.

Aki luxusra vágyik, az itt megtalálja: csodaszép lakosztályok találhatók mindkét szinten. Bejártuk az egész kastélyt, a tulajdonosok igazán készségesek és nagyon vendégszeretőek voltak. Bátran javasoljuk mindenkinek, hogy keresse fel ezt a gyönyörű kastélyt, ha kikapcsolódni, pihenni vágyik, itt biztos, hogy egész nap madárcsicsergést fog hallani!
Elérhetőségeket a kastély saját honlapján lehet találni.Esküvő megrendezésére alkalmas helyszín

A kastély ideális helyszíne lehet kisebb létszámú esküvőknek, de nyáron a parkban felállított esküvői sátorban akár 100-120 fős esküvő lebonyolítására is van lehetőség.


Megtekintések száma: 18630