Puchner-kastélyszálló - Bikal - KASTELYOK.COM

Puchner-kastélyszálló

A kastély megépítése a Selmecbányáról származó Puchner Antal Szaniszló (1779-1852) nevéhez fűződik. A gondolat, hogy birtokhoz jusson, 1839-ben erősödött meg benne, mivel tőkéjét biztonságban szerette volna tudni. Az uralkodó 1841-ben adományozta a három falut magába foglaló bikali uradalmat a tábornoknak. A családi levéltár szerint Puchner Antal báró 1841 májusában látogatott először birtokára. Ekkor még a településen sem kúria, sem kastély nem volt.
A báró beleszeretett a Mecsek lábánál, a Hegyhát lankái között megbújó birtokba és az 1840-es évek végén egy kastély építésébe kezdett. Ennek pontos időpontjáról nincsenek adatok. A családi archívum is csak egy adalékkal szolgál erre vonatkozólag. Eszerint, amikor 1849 szeptemberében a tábornok fia, Hannibál ellátogatott a birtokra, arról számolt be apjának, hogy az épület áll, és csak az emeleti részen vannak vissza kisebb belső munkálatok.
A tábornok fia, Hannibál 1861-ben vette át a birtokot. Az ő nevéhez fűződik a kastély átépítése és a park telepítése is. Hannibál idősebbik fia, Károly nagy terveket szőtt a kastély bővítéséről, átalakításáról, de korai halála miatt ezek megvalósítása fiatal özvegyére maradt.
Az épület ma is látható, kései historizáló formáját az 1898-ra befejeződött átalakítások során nyerte el. A jelenlegi tulajdonos 1993-ban vásárolta meg a hajdani Puchner uradalmat a Bikali Állami Gazdaságtól, és megkezdte a felújítást. A kastélyszálló 1996 májusában nyitotta meg kapuit.

A négycsillagos bikali Puchner Kastélyszállóban gyönyörű környezetben ötféle szálláshangulat várja mindazokat, akik egy kis kikapcsolódásra vágynak távol a város zajától. A Kastély az elegancia és a főúri életérzés megtestesítője, mintha a Habsburgok korába csöppentünk volna vissza. A reneszánsz Palota szobáiban és lakosztályaiban a Mátyás király korabeli főúri kényelem élvezetének különleges érzését élhetjük át. A XVIII. századi francia stílusú Udvarház épülete egy korabeli fogadót idéz a fagerendák, kő és tégla hármasával. A Fürdőház mediterrán hangulatú szobáival és lakosztályaival várja vendégeinket néhány lépcsőfokra a wellness szolgáltatásoktól. Vendégházunk remek választás lehet cégek, baráti társaságok, csoportok vagy akár családok számára is. Szállodánk valódi wellness fellegvár: Francia élményfürdő, marokkói hangulatú fürdőtér, VIP fürdő és reneszánsz palotafürdő várja a wellness szerelmeseit. Ételeink egyaránt igazodnak a magyar és nemzetközi konyha legújabb irányvonalaihoz, az aktuális évszakhoz és természetesen a régi megszokott hagyományos ízekhez. Ötféle étkezési helyszín várja vendégeinket. Kastélyszállónk igazi családbarát szállás, ahol a közvetlen szomszédságban lévő középkori Élménybirtokkal karöltve egyedülálló mennyiségű és minőségű programokkal várjuk a család legkisebb tagjait. Az aktív kikapcsolódás kedvelőinek a Sportközpontunkat ajánljuk: a lovagkori várbelső hangulatát idéző épületben bowling pályák, fallabda pályák (squash), fitness terem, biliárd, asztali foci és darts találhatók. Forrás: Puchner kastélyszállóSaját tapasztalataink

2016 februárjában volt szerencsénk a szállodában eltölteni egy fantasztikus hétvégét. Egy Valentin-napi akciós csomagajánlatot vettünk. Érdemes figyelni ezekre az akciós ajánlatokra, mert kapunk a "normál" szállás mellé különböző programokat ingyen, nem mellesleg majdnem fél áron, mint amennyibe általában kerülnének.
A szálloda maga csodaszép! Itt már az első pillanatban, ahogy belépünk a recepcióra érezzük, hogy itt tényleg minden arról szól, hogy mi jól érezzük magunkat. Nagyon részletes tájékoztatót kapunk a szálloda- valamint az élménypark működéséről, szolgáltatásairól, azok igénybe vételéről, valamint leírásokat, térképet, mágneskártyát is adnak. Ha hirtelen nem tudnánk mindent megjegyezni, akkor a szobánkban is megtaláljuk ezeket leírva. A szoba vagy lakosztály felszereltsége maximális, a legkukacosabb szemlélettel sem tudnánk semmibe sem belekötni.
A szálloda egy hatalmas komplexum része. Találunk két fürdőt is, az egyik a "csendes fürdő", ahová 18 aluliak nem mehetnek be - ezt nagyon szerettük a csend miatt. De van még egy sport komplexum, ahol szinte mindenféle sportolásra van lehetőségünk - van, ami ingyenes, a csomagunk része, van ami fizetős szolgáltatás. Van 5 különböző étterem is, hogy mikor hol étkezhetünk, ezt bejelentkezéskor megtudjuk.
A legkülönlegesebb program itt maga az Élménybirtok, ami gyakorlatilag egy középkori városka, benne rengeteg üzlettel, érdekes helyszínnel, programmal minden korosztály részére.
Összességében az egyik legszebb és legjobb kiszolgálást nyújtó kastélyszállóként könyveltük el ezt a helyet, nagyon ajánljuk mindenkinek!Esküvő megrendezésére alkalmas helyszín

Élete legszebb napja királyi körülmények között? Igen, lehetséges: mondja ki a boldogító igent nálunk!

Eldöntheti, hogy Mátyás Király korabeli vagy Habsburg kori főúri hangulatot szeretne esküvőjén.

Nálunk a méret nem számít: az egészen szűk körű, néhány fős és a sokszáz (400-500) fős esküvőre is van megoldásunk. Az elmúlt 15 évben több mint 300 esküvőt tartottunk meg!

Nálunk minden megvan a tökéletes esküvő és lakodalom megtartásához:

Fotózási helyszín: a legszebb pillanatok megörökítéséhez keresve sem talál jobb helyet, mint a romantikus hangulatú kastély parkot, a Puchner Kastélyszálló legszebb szobáit és termeit, vagy Magyarország első történelmi témájú tematikus parkját, háttérben a reneszánsz kori épületekkel.

Szertartáshoz ajánljuk az Élménybirtok Óvárosában a Kutas teret, az Elnöki lakosztály teraszát, a kastélyparkot (ősfák alatt), a Kastély udvarát illetve a Múzsák termét. A polgári szertartáshoz ajánljuk Bikal község anyakönyvvezetőjét. Az egyházi szertartáshoz a településen belül evangélikus és katolikus templom is található.

Lakodalomhoz ajánljuk: a 250 fő befogadására alkalmas Lovagteremben kitűnő séfjeink gondoskodnak a fenséges ízekről és a maradandó gasztronómiai élményekről. Kisebb lakodalmakhoz ajánljuk Habsburg Éttermünket és a Konferencia központunkat.

Igazán nagy lakodalmak helyszíne lehet a 800 m2-es György terem, ahol akár 400-500 fős esküvőket is tudunk tartani. Szobáinkban főúri kényelemben részesülhetnek vendégei.

Nászéjszaka: a feledhetetlen nászéjszakához a Puchner Kastélyszálló egyik legszebb szobáját ajánljuk fel térítésmentesen.

Wellness & Spa részlegünkben kipihenhetőek a lakodalom utóhatásai.

Esküvőszervezéssel kapcsolatosan kérjük vegye fel a kapcsolatot velünk.

Bővebb információ a kastélyszálló saját honlapján található.Megtekintések száma: 4748