Szapáry-kastély - Bábolna - KASTELYOK.COM

Szapáry-kastély

A barokk stílusú, egykori Szapáry-kastély Bábolna legrégebbi épülete, az 1700-as évek elején épült. Az 1809-es győri csata után Napóleon seregei Bábolnáig is eljutottak, a katonák a felgyújtották az épületeket.
A kastélyt újjáépítették, az 1850-es évektől a ménesbirtok jelentős szerepet játszik, számos állam- és kormányfő, tudós és közéleti személyiség megfordult itt.
A ménesudvarban található a ma szállodának otthont adó egykori kaszárnya épülete. A kaszárnyából nyílik a kocsi- és a vadászmúzeum.Forrás: Vendégváró
Saját tapasztalataink

2014 decemberében egy esős hétvégén jártunk itt. A kastély nagyon szép. Némi belépő ellenében a Ménesközpont látogatható, valamint gyönyörködhetünk a kastély hatalmas udvarában. Itt található például Közép-Európa legnagyobb és legidősebb akácfája is. A ménesudvarban található a ma szállodának otthont adó egykori kaszárnya épülete. A kaszárnyából nyílik a kocsi- és a vadászmúzeum is. Nagyon sok értékes információt, leírást találunk a cég saját honlapján.

A séta fáradalmait kipihenve a kastéllyal szemben az utca túloldalán található - egykor Casinóként üzemelő - Ötösfogat Étterem és Kávéház, ahol igazán finomat lehet ebédelni olcsón úri körülmények között.Megtekintések száma: 6379