Károlyi-Csekonics-palota - Budapest - KASTELYOK.COM

Károlyi-Csekonics-palota

A Károlyi–Csekonics-palota impozáns épületegyüttese két utcát köt össze a Belváros szívében. A két utcafrontról más-más korszakba érkezünk: a klasszikus elegancia és a modernitás, a múlt és a jelen varázslatos összehangja teremti meg a palota sajátos atmoszféráját.

Az épületszárnyak formailag és funkcionálisan is különböznek, így konferenciák, sajtótájékoztatók, egyéb céges rendezvények, többszekciós workshopok mellett művészi vagy reklámfotózások, filmforgatások helyszíneként is egyedülálló lehetőségeket kínálnak.

Az 1880-as években épült Károlyi–Csekonics-palota a hazai neobarokk építészet egyik kiemelkedő darabja. A II. világháború során megsérült épület sok-sok évtized után mára ismét elkápráztathatja látogatóit, és régi-új formájában sokféle rendezvény lebonyolítására alkalmas.

A 2020-ban átadott épületegyüttes Múzeum utcai szárnya teljes körű műemlékvédelmi restauráláson esett át, a Reviczky utcai szárnyat pedig az itt működő egyetem és a modern kor igényei szerint alakították át. A szinteket összekötő függőleges térben egy 5500 élő növény alkotta zöld fal húzódik, amely nemcsak páratlan látvány, de természetközeli, friss lendülettel is betölti a palota tereit.
Ez a sajátos atmoszféra, a korszakok és stílusok lágy összeolvadása kiváló rendezvényhelyszínné emeli a Károlyi–Csekonics-palotát.

Mindkét bejárat, a Múzeum utca 17. és a Reviczky utca 6. is könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel, parkolásra a 200 méterre lévő Pollack Mihály téri mélygarázsban van lehetőség. Az épület a Reviczky utcai bejárata felől akadálymentesített.

Forrás: Károlyi-Csekonics-palota
A képek forrása a palota saját honlapja.Saját tapasztalataink

Itt még sajnos nem jártunk.


Esküvő megrendezésére alkalmas helyszín
Megtekintések száma: 203