Károlyi-kastély - Parádsasvár - KASTELYOK.COM

Károlyi-kastély - Parádsasvár - KASTELYOK.COM

Károlyi-kastély

A hatalmas parkban megbúvó kastélyt terebélyes fák ölelik körül, nyáron szinte alig látni a parkban méltóságteljesen elterülő kastélyt. Az 1881-82-ben épült neoreneszánsz stílusú Károlyi kastély Ybl Miklós tervei alapján készült. Emeletes rizalitja és kétemeletes, német reneszánsz stílusú szárnya szintén az ő műve, persze későbbről, 1885-ből. A vadászkastélyt a források szerint a Károlyi család keresztelte Sasvár névre. A település mai elnevezése is őrzi ezt. Egyetlen híresség élt itt, Károlyi Mihály. A Károlyi kastély a két világháború között lakatlanná vált, majd 1945 után a pusztulásnak indult kastélyból úttörőtábor lett, elzárva a külvilágtól és a látogatók szemétől. Ma azonban ismét régi fényében pompázik a Károlyi kastély, immár Kastélyhotel Sasvár néven, ötcsillagos szállodaként, minden igényt kielégítő wellness szolgáltatásokkal: élménymedencével, szaunával, bowling és fallabda pályával. Két évi felújítás után 1998 őszén nyitotta meg kapuit. Forrás: Károlyi-kastély
A szállodáról és szolgáltatásairól bővebben honlapjukon tájékozódhat.Saját tapasztalataink

2013 nyarán jártunk itt. A kastély és a parkja gyönyörű, jelenleg kastélyszállóként üzemel.


Esküvő megrendezésére alkalmas helyszín

A tavaszi és nyári szezon egyik előnye, hogy a kellemes idő remek lehetőséget kínál a szabadtéri esküvők szervezésére, hiszen kevés olyan romantikus dolog van, mint a természetben, a szabad ég alatt kimondani a boldogító igent.

A Kastélyhotel Sasvár igazán elegáns helyszíne lehet minden típusú esküvőnek. A tavaszi és nyári hónapokban ajánljuk a leendőbeli házaspároknak kastélykertünket, melyet az igényeknek és az ízlésvilágnak megfelelően készítünk elő. Kastélyhotelünk profi, megbízható csapata rendelkezésére áll, hogy csak a boldog és izgatott készülődéssel kelljen foglalkoznia.

Szolgáltatások:
- szállodánkban lehetőség van mind polgári, mind egyházi szertartás
  megrendezésére. (max 15 fős esküvő esetén)
- nagyobb létszám esetén a kastélyhoz közel eső parádi katolikus templomot
  ajánljuk, mely akár lovashintón is megközelíthető.
- polgári szertartásra lehetőség van a díszteremben, vagy a kastélykertben, az
  anyakönyvvezető házhoz jön
- a kastélyhotelben lehetőség van szállás foglalására legfeljebb 110 fő részére
- örömmel vállaljuk a dekoráció, a fotós, fodrász, sminkes, esküvői torta, zenekar,
  lovashintó megszervezését
- az esküvői vacsorán lehetőség van felszolgált és svédasztalos vacsora
  megrendezésére is.

Az ifjú párnak szoktuk javasolni, hogy egy nappal a szertartás előtt érkezzenek, hogy kipihentek legyenek,valamint hogy a sminket és a frizurát ki lehessen próbálni. Reggel készül a termek dekorációja, valamint a programfüzetek, ültetőkártyák készítése, ehhez is segítség, ha a szervező és a pár konzultálni tud.

Természetesen minden egyedi igényt, kívánságot szem előtt tartva a Nagy Napot a pár elképzeléseinek megfelelően igyekszünk megvalósítani.

Bővebb információ a kastélyszálló saját honlapján található.Megtekintések száma: 19483