Borhy-kastély - Gyöngyöstarján - KASTELYOK.COM

Borhy-kastély

Borhy György építette 1926-ban Kauser-Péchy műépítész és Wagner építész tervei alapján. Az épület hátsó falán márványtábla sorolja fel a kivitelezőket. A romantikus stílusú ??, csak két évtizedekig volt a család birtokában.
Az államosítás után állami erdészet vette használatba. Részben szolgálati lakás, részben munkásszálló működött benne.
Az 1970-es években a kezelői jog az Útépítő Tröszthöz került. A funkciója innentől vállalati üdülő illetve oktatóház.
A rendszerváltást követően a megyei útépítő vállalatokat felszámolták vagy privatizálták. A vállalati szociális szolgáltatások fokozatosan vesztettek jelentőségükből. A kihasználtság folyamatosan csökkent, ami az üdülő bezárásához majd értékesítéséhez vezetett.
2014-től új üzemeltetővel rendezvényházként nyílt meg újra.
A vadászkastély szerencsésen elkerülte a vidéki magyar kastélyok szomorú sorsát, a teljes állagromlás és romosodást. Mivel építése óta folyamatosan használatban volt, illetve üdülőként működve fejlesztésre is sor került, meglepően jó állapotban vészelte át az elmúlt 90 évet.
Forrás: Borhy-kastélySaját tapasztalataink

2017 áprilisában készítettük képeinket. A kastély egy nagyon szép helyen, az erdő mélyén található, a parkja tele van növénykülönlegességekkel. Fantasztikus a levegő, a madárcsicsergés. Az épület nagyon szép állapotban van, különböző céges rendezvények, esküvők lebonyolítása is lehetséges. Bővebb információ saját honlapjukon található.


Esküvő megrendezésére alkalmas helyszín
Megtekintések száma: 12449