Földváry-kastély - Öttevény - KASTELYOK.COM

Földváry-kastély

Majdhogy másfél évszázad kellett ahhoz, hogy ez a gyönyörű kastély megnyissa vendégei előtt megújult kapuit. A kastélyt történetét számtalan rejtély övezi, amely máig nem látott napvilágot. Öttevény gazdag történelme és feledhetetlen hangulata érezhető a kastély minden zugában.
A kastély épülete a 18. századból származik, Öttevény legnagyobb birtokosai közül Földváry Miklós báró építtette feleségének 1870-ben a Bécs-Pozsony-Budapest főútvonal mentén. Az épület - amelyet később kastéllyá bővítettek, ezután Földváry Miklós lánya, Földváry Valéria tulajdonába került, aki 1895-ben férjhez ment gróf Csáky Károlyhoz (1873-1945). Később a kastély magántulajdonba került, ezzel egy időben kezdetét vette a szálloda több fázisban történő felújítása. 2009-ben az épület újra megnyitotta kapuit és kastélyszállóként a Chateau Földváry nevet kapta.
A kastély napjainkban stílusos enteriőrrel, kiváló konyhával és elsőosztályú személyzettel rendelkezik. A kastélyszálló épületét nagy kiterjedésű park övezi, amely menedéket nyújt a pihenni vágyóknak, valamint itt található a medence és a sportpályák. A szobák és lakosztályok figyelemreméltóak, egyedi stílusuk és kényelmüknek köszönhetően a vendégek felejthetetlen történelmi utazásban vehetnek részt. Éttermünkben a magyar és külföldi konyha ételkülönlegességeit kínáljuk, gazdag borválasztékunk mellé az ínyenceknek minőségi francia sajtokat szolgálunk.
Több információ a kastély saját honlapján található.

Jelenleg a kastély teljeskörű felújítása folyik, a tervezett nyitása 2024 tavasza!Saját tapasztalataink

Itt még sajnos nem jártunk.


Esküvő megrendezésére alkalmas helyszín

Teljesítsék álmukat és esküvőjük napján váljanak a kastély hercegnőjévé és hercegévé.

Kastélyunk tökéletes helyszínt biztosít a meseszép esküvők megrendezéséhez. A vendégeket 18 egyedien berendezett szoba, a nászutasokat pedig a titokzatos 'Honey Moon' lakosztály várja. Mesterszakácsaink pedig elkészítik az Önök által összeállított menüt. A Chateau Földváryban az év minden szakában mesések az esküvők, legyen az tavaszi virágokkal borított parkban, romantikus nyári éjszakán, őszi színekbe öltözött természetben vagy varázslatos tél közepén.

Bízza ránk álmai esküvőjének megszervezését és a Chateau Földváry felejthetetlen élményben részesíti Önt! Esküvői szervizünknek köszönhetően a fellegekben fogják magukat érezni.

Bővebb információ a kastélyszálló saját honlapján található.Megtekintések száma: 11884