Munk-kastély - Hernádnémeti - KASTELYOK.COM

Munk-kastély

A kastélyt 1929-ben Munk György építette, akinek a környéken számos birtoka volt. Az épület belső tereiben több átalakítást hajtottak végre, aminek köszönhetően ma már nem lehet tudni, hogy valójában milyen is volt egykor a kastély belső kialakítása.
A korábban iskolaként funkcionált kastély felújítása pályázat során elnyert forrásból 2004-ben kezdődött, és a falu közéleti igényeit kielégítő épületté alakították át.
A kívül-belül megújult kastély műemléki védettségének lehetősége az átalakítás során nem merült fel, de egyes műemléki elemeit anélkül is megtartották. Így megmaradt a fakazettás mennyezet, valamint az épület bejárata előtt a korábbihoz hasonló szökőkutat építettek. A kastélyhoz tartozó parkot is rendbe hozták. Forrás: Napi hírekSaját tapasztalataink

2016 októberének végén jártunk itt. Hétvége volt, sajnos mindent zárva találtunk, nem jutottunk be. Az épületben egy Integrált Közösségi és Szolgáltató Teret alakítottak ki - bármit is jelent ez. Mindenesetre kívülről nagyon szépen sikerült a felújítás.


Megtekintések száma: 6810