Mádi-kúria - Mád - KASTELYOK.COM

Mádi-kúria

1907-ben épült meg az akkor takarékpénztárnak otthont adó gyönyörű épület. 1930-ban a pénzintézet Szerencsre költözött, így az üresen maradt Rákóczi úti épületben lakásokat, a földszinten pedig orvosi lakást és rendelőt alakítottak ki. A világháború idején az épület üléstermébe költözött a légvédelmi őrszolgálat. A háború után a takarékpénztár épületét is államosították. Lakóhelyiségeket, lakásokat alakítottak ki benne. Az 50-es évek elején a földszintre költözött a posta, majd a későbbiekben az Anya- és Gyermekgondozó Központ kapott itt helyet. A 80-as évekre az épületben kialakított lakások életveszélyessé váltak, és az önkormányzat nem tudta vállalni az épület felújítását.
Mád központjában az Önkormányzat épületével szomszédságban, 2005-ben igényesen és szépen felújított kúria épületben került elhelyezésre a hotel (kastélyszálló). Belső homlokzata szép látványt nyújtó tornácos, belső udvarában került a parkoló kialakításra. Egységes bútorzat, egyszerűen, de ízlésesen berendezett szobák, rendezvények tartására alkalmas külön termek. Nagyobb rendezvényekhez az Önkormányzat dísztermét is igénybe veszik. Az étteremben figyelmes gyors a kiszolgálás, mérsékelt árak, ízletes, választékos ételek vannak. A környék borászatainak bórkínálata áll a vendégek rendelkezésére mind borkóstoláshoz, mind elvitelhez. Pincészetek látogatását megszervezik.
Forrás: Kastélyok-Utazás.Hu
A szállodáról valamint szolgáltatásairól többet saját honlapjáról tudhat meg.Saját tapasztalataink

2016 októberében jártunk itt. A kastély nagyon szépen fel lett újítva, a legmodernebb technikát sikerült a régmúlt szépségével ötvözni. Gyönyörű az étterme, ahol nagyon baráti áron nagyon finomat lehet enni. A helyszín tökéletesen alkalmas baráti rendezvények vagy esküvők megrendezésére is. Bővebb infó a saját honlapjukon található.


Esküvő megrendezésére alkalmas helyszín

A csaknem 150 fő befogadására alkalmas Rendezvényközpontunk méltó helyszíne lehet esküvői szertartás, illetve az azt követő ünnepi vacsora megtartására.

Az épületet körbeölelő parkosított belső udvar, valamint az éjszaka kivilágított, égszínkék úszómedence még romantikusabb és meghittebb helyszínt biztosít, mediterrán hangulata pedig tovább fokozza az esküvő különleges pillanatait.

A rendezvényterem adottságai lehetővé teszik a változatosabbnál változatosabb esküvői dekorációk kialakítását, az általunk biztosított körasztalok pedig az igényességet és az eleganciát tükrözik.

Több információ a kastélyszálló saját honlapján.Megtekintések száma: 6115