Pallavicini-kastély - Pusztaradvány - KASTELYOK.COM

Pallavicini-kastély - Pusztaradvány - KASTELYOK.COM

Pallavicini-kastély

A település központi részén, ősfás park közepén szabadon, domboldalon áll. Főhomlokzatán emeletes, hátul földszintes, téglalap alaprajzú épület. A jobboldali oldalhomlokzatából trapéz alaprajzú, kisméretű bővítmény lép előre. Főhomlokzatának ritmusa 2+3+2, középen emelt szintű rizalit lép ki erőteljesen a fal síkjából. A középrész ablakai félköríves záródásúak, a sarkokon pilaszterek húzódnak, felette timpanon látható, melynek tükrét a Pallavicini-család címere díszíti. Földszinti rész osztása megegyezik az emeletivel. Hátsó homlokzata 2+4+2 tengelyes, középen előrelépő timpanonos rizalittal. A nyugodt klasszicizáló homlokzat osztó és főpárkánnyal is rendelkezik, a nyílásokon vakolt ablakkeretezés, a sarkokon kváderezés található. A tető héjalás a vidékre jellemző fémlemezborítás. A jelenleg társalgó-, biliárdteremként szolgáló helyiség érdekessége a nagyvasúti sínek közötti téglaboltozatos poroszsüveg födém. A kastély építésének pontos időpontja és körülményei hosszas kutatómunka után sem volt tisztázható, mivel a BAZ Megyei Levéltár az Abaúj megyére vonatkozó anyagot csak 1920-tól őrzi, a történeti Abaúj megye anyaga Kassán található. Forrás: Pallavicini-kastély
Több információt a szállodáról illetve annak szolgáltatásairól a saját honlapjukon olvashat.Saját tapasztalataink

Itt még sajnos nem jártunk.


Esküvő megrendezésére alkalmas helyszín

- legfeljebb 40-50 fős esküvők lebonyolíthatók
- 7 szobában 14, pótággyal 17 fő elhelyezésére van lehetőség
- anyakönyvvezető akár a hangulatos kis tavunk mellett is szívesen összeadja a   párt
- külső cateringre is van lehetőség.

Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy testre szabott ajánlatot adhassunk.A kastély eladó

Klasszicista stílusú kastély eladó Pusztaradványban, mely jelenleg *** superior kategóriájú kastélyszállodaként üzemel.

Budapesttől mintegy 2 órányi autóútra levő ingatlan a település központjától nem messze várja a zavartalan pihenésre, tiszta levegőre és háborítatlan természetre vágyókat. A 2004-ben befejezett újjáépítését követően a Pallavicini család kastélya nemes eleganciájával a XIX. század hangulatát idézi. A korhű berendezési tárgyak, tapéták, eredeti festmények, restaurált biedermeier bútorok és a 100-120 éves ipar- és stílustörténeti érdekességű lámpatestek a boldog békeidők világába varázsolnak vissza.

Az ingatlan további viszonylag kis beruházással a már jól bevezetett néven négycsillagos kastélyszállodaként, de mérete és jellege révén jelen állapotában családok vagy cégek pihenőhelyeként is szolgálhat.

A kastélyépület hasznos alapterülete (fszt + emelet): 745 m2
- 7 db fürdőszobás szoba
- billiárd terem
- bálterem
- étterem
- törökfürdő (gőzszobával, jacuzzival, infraszaunával, zuhanyzóval)
- HACCP konyha

A tetőtér beépíthető, további 200 m2, kiviteli tervek készen vannak.
Az ingatlan területe: 3,5 hektár a kis kerti tóval együtt.
További 8 hektár mezőgazdasági terület megvásárolható/bérelhető.

Az ingatlanon fekvő egyéb épületek:
- személyzeti épület 100 m2
- istálló 620 m2
- gazdasági épületek 150 m2

Az épületben központi gázfűtés van, fal- és padlófűtéssel. XIX. századi biedermeier bútorzat + muzeális lámpatestek + konyhafelszerelés, stb. (jelenlegi teljes berendezés) az árba beleértendő.
Az ingatlan nagy előnye, hogy a kassai nemzetközi repülőtértől (napi járat London, Bécs, Prága, Pozsony, Milánó/Bergamo) kb. 35 km-re fekszik (repülőtér-magyar határ között autópálya van, magyar oldalon nemzetközi főútvonal, csak az utolsó 6 km mellékútvonal)
Tokaji régió kb. fél óra
Vadászterületek közvetlenül a kastély mellett, lovassport lehetőségek.

Bővebb információért kérem keressen minket!