Hertelendy-kastély - Segesd (Kutaskozmapuszta) - KASTELYOK.COM

Hertelendy-kastély

A jelentős birtokkal, igényes gyümölcs- és agrárkultúrával rendelkező Hertelendy Andor és családja az 1920-as évek elején építtette a kastélyt, ekkor alakították ki a kastély díszparkját is. A tájba simuló, hivalkodástól mentes épület tervezésekor figyelembe vették, hogy tulajdonosai jelentős társasági életet élnek. A kastély helységei tükrözték a kor hangulatát és a kialakult életformát azzal, hogy külön könyvtárszoba, illetve a birtok és a családfő dolgainak intézésére külön dolgozószoba állt rendelkezésre. A család 1951-ig lakta a házat, majd a szocialista diktatúra kitelepítési akciója során egy nap alatt kellett elhagyniuk azt. A későbbi tulajdonos, a Kutasi Állami Gazdaság szerkezetileg megóvta a házat, így nem jutott a hozzá hasonló épületek sorsára. Kozmapuszta a második világháború előtt 200-300 fős tanyavilága a 60-as évekre elnéptelenedik. A 70-es évektől az itt elterülő 50 hektárnyi almás nyaranta megtölti a környéket építőtáborozókkal. A 90-es évek elejéig a kastélyt is rendszeresen építőtáborozók használják, a helyi állami gazdaság kezeli az épületet. A hangulata abban az időben inkább a szocialista barakkokhoz hasonlítható. A kastélyt 1997-ben Hagyánek László megvásárolta és megmentette a pusztulástól. Kastélyszállóként háromcsillagos színvonalon 2000-től fogadott ismét vendégeket. A birtok 2004-ben újból gazdát cserélt. Az új svájci tulajdonos jelentős befektetésének köszönhetően a régió első ötcsillagos szállodájaként 2007 tavaszától várja a különleges élményekre vágyó vendégeket. Az új tulajdonos az eredeti terveknek megfelelően befejezte az épületet, így most teljes pompájában fogadja újra vendégeit. Forrás: utisugo.hu


Saját tapasztalataink

2015 augusztusában egy borongós napon készítettük képeinket.
A szálloda gyönyörű - ne felejtsük, 5 csillagos. A külső, a minőség, a belső környezet, a kiszolgálás és az árak is ezt tükrözik. A szállodában minden megtalálható, ami a tökéletes kikapcsolódáshoz nélkülözhetetlen: hatalmas park, wellness, golfpálya, lovarda, repülőtér, kinek-kinek szükségletei szerint.
A kastélyszállóról és szolgáltatásairól saját honlapjukon informálódhat.
Köszönjük a fényképezési lehetőséget.Esküvő megrendezésére alkalmas helyszín

Bízza ránk esküvői szertartásának megszervezését! Garantáljuk, hogy ez a nap felejthetetlen lesz az ifjú párnak és vendégeiknek. Több, esküvőre alkalmas helyszín található a kastély területén, a vendégek számától függően:

- rendezvényterem legfeljebb 50 vendég részére
- a Kastélyparkban jó idő esetén 200 vendég részére
- kültéri sátor legfeljebb 200 vendég részére
- szalonunk legfeljebb 36 vendég részére
- a polgári szertartás helyszínéül a kastély teraszát vagy a festői tó közepén lévő
  filagóriát ajánljuk.
- professzionális csapatunk valóra váltja álmait, szakértő gondossággal segít
  megszervezni a szertartásokat
- garantáljuk, hogy az összes vendég elégedetten, kedves emlékekkel gazdagodva
  távozik
- gondoskodunk a vőfélyekről, a ceremóniamesterről, a zenéről és a szórakoztató
  programokról.
- ha fényűző templomi esküvőt szeretne, a Hertelendy Kastélytól 7 km-re található
  segesdi királyné-koronázó templomot ajánljuk, amelyet a XVIII. században
  építettek, és az utóbbi néhány évben újítottak fel. Ha szeretne képzeletben a
  múltba látogatni, a kastélyba vezető visszaútra a hagyományos, romantikus
  hintózást javasoljuk.

A felejthetetlen esküvő és a kimerítő ünneplés után megérdemli kényeztető nászutas csomagunkat. Nászutas lakosztályunk és a gyertyafényes vacsora egyedülállóvá varázsolja romantikus nászútját.

Bővebb információ a kastélyszálló saját honlapján található.Megtekintések száma: 7293