Jankovich-Bésán kastély - Somogygeszti - KASTELYOK.COM

Jankovich-Bésán kastély - Somogygeszti - KASTELYOK.COM

Jankovich-Bésán kastély

Jankovich-Bésán család kastélyát Botka János építette 1823-ban, klasszicista stílusban, majd 1926-1927-ben átépítették. Jelenleg magántulajdonban van, kastélyszálló lett belőle. A Jankovich-Bésán család kastélyának hét hektáros parkja természetvédelmi terület. Növényei kiemelkedő botanikai értéket képviselnek. Figyelmet érdemelnek a platánok, az ezüsthársak, a lúc- és erdei fenyők. Forrás: Wikipedia


Saját tapasztalataink

2015 augusztusában jártunk itt. Egy csodaszép természetvédelmi parkban, amely egykor a kastély parkja volt - található ez a kastélyszálló, nagyon csendes helyen van. Ugyan kívül egy-két helyen némi "szépséghibával" rendelkezik az épület, ez semmit nem von le szépségéből. Belül nagyon szép minden, olyan vadászkastély hangulata van. Lent az étteremben körbe a falon a Feszty-körképhez hasonló festmény lepi be a teljes falat, nagyon szép és érdekes. Az étteremben az étel/ital nagyon finom és olcsó volt. A személyzet kedves, udvarias, nagyon ajánlott hely ez minden kikapcsolódni vágyó utazónak. Sajnos nem találtunk a szállóhoz saját honlapot, amit ajánlani tudnánk.


A kastély eladó

A kastély az 1823-ban épült klasszicista stílusban, gyönyörű állapotban van,nagyon közel a Balaton déli partjához, jelenleg kastélyszállóként működik. A parkja mint egy arborétum, tele van különleges növényekkel, több száz éves fákkal, természetvédelmi terület, hatalmas vadászterületek központjában van a kastély.

A kastélyban illetve mellette található:
- 25 teljesen berendezett szoba (fürdöszoba, tv, minibár)
- egy nagyterem különböző rendezvények megtartására
- szauna
- fűthető medence
- snokerterem
- étterem
- pince, borozó
- lovaspálya
- halastó
- teniszpálya
- saját kápolna

Az étteremben a magyar honfoglalást ábrázoló freskó van körbe az egész falon. A kastély körül 25 hektár földterület található, a teljes terület 38 hektár.

Bővebb információért kérem keressen minket!