Kaskovics-kastélyhotel - Felsőmocsolád - KASTELYOK.COM

Kaskovics-kastélyhotel

1723-ból származik, amikor a család egyik felmenője, Vásony Gergely megvette Mocsoládot és Piacos Mernyét. A kastély 1810-14 között épült, Eszterházy Pál főépítésze tervezte Kacskovics Mihálynak, és Csehországból hozták a kőműveseket. A kétszáz évvel ezelőtti tetőszerkezet gerendái még mindig a helyükön vannak. az első világháború után folytatta Bánó Iván, ekkor épült meg a konyha, a német házikisasszony szobája, az ebédlő, a sárga és kék szalonok - ekkor lett az épület hossza 57 méter. Sajnos a család nem sokáig élvezhette ezt az otthont: 1949-ben a rendszer az egészet államosította, jogos tulajdonosaitól elvette és kisajátította. a kastély volt iskola, óvoda, szociális lakás, varroda, nyugdíjasok otthona - de állapotát, szellemét senki sem ápolhatta. Erre csak 1997-től kerülhetett sor, amikor Bánó Sándor és a családi vállalkozás visszavásárolta a szülőházat. Hogy elkezdhessék a véget nem érő munkát: a kastély helyreállítását. Egy otthon visszaszerzését.
Forrás: Kaskovics-kastélyhotelSaját tapasztalataink

2015 augusztusában jártunk itt. A kastély nagyon szép állapotban van, minden gyönyörű. Ottjártunkkor éppen egy nagy lagzi előkészületei folytak.
Említésre méltónak találom a kastély szépségén és a személyzet kedvességén túl a honlapjukat is, ami más mint a többi. Engem megfognak az olyan családi értékeket érintő, azokat maximálisan tisztelő és a tradíciókat folytató gondolatok és érzések, amiket ott találtam - mindazokon túl, hogy minden információ rendelkezésre áll és könnyen elérhető, amire egy érdeklődőnek szüksége van.Esküvő megrendezésére alkalmas helyszín

A Bánó Birtok esküvői helyszínként a vidéki romantika, a bájos elegancia és a hamisítatlan rusztikus vintage hangulat semmihez nem fogható keverékét nyújtja az ifjú párok számára. Aki ilyen helyszínre álmodja meg a Nagy Napot, annak a Bánó Birtok tökéletes választás. E különleges hangulatú környezetben mesterszakácsunk gazdag ízvilágú esküvői menüsort állít össze egyedi igények szerint, emellett vendégeink számára szálláslehetőséget is tudunk biztosítani a Kastély épületében és a szomszédos rendezvényépület emeleti szobáiban.
Bővebb információt a kastélyhotel honlapján találhat.Megtekintések száma: 8294