Pongrácz-kúria - Csombárd - KASTELYOK.COM

Pongrácz-kúria - Csombárd - KASTELYOK.COM

Pongrácz-kúria

Pihenőház, volt Pongrácz-kúria, késő barokk, 1780 körül, részben átalakítva. Belsőben késő barokk falképek. A központban lévő egykori Pongrácz-kúria műemlék jellegű épület: tanácskozó termekkel, nagy konyhával, a tetőtérben szobákkal és egy kápolnával, melynek falát freskók díszítik. A falu egykori birtokosa, a Pongrácz család építette 1780 körül a barokk stílusú kúriát. A műemlék jellegű épület termeit, kápolnáját díszítő festmények hasonló művészeti irány jegyeit viselik. A nemrég felújított épület ma panzióként, kastélyszállóként működik. Egy kúria, ami elzárva a nyilvánosság elől, állapotát így nehéz megitélni. Forrás: muemlekem.hu


Saját tapasztalataink

2016. augusztusában jártunk itt. A kúria már kastélyszállóként nem üzemel, bezárták régen. Az épület elég jó állapotban van, biztos lehetne találni még valamilyen hasznosítási formát neki, elég nagy a parkja is. Folyamatosan őrzik, nem látogatható.


A kastély eladó

A falu egykori birtokosa, a Pongrácz család építette 1780 körül a barokk stílusú kúriát, amelyben tanácskozó termek vannak, nagy konyhával, a tetőtérben szobákkal és egy kápolnával, melynek falát freskók díszítik. A műemlék jellegű épület termeit, kápolnáját díszítő festmények hasonló művészeti irány jegyeit viselik.

Az épületben 20 szoba található, mindegyik saját fürdőszobával, az össz. alapterülete 700 m2. Az egész épület alatt pince is van. Az épülethez 2,45 hektár park tartozik, amelyben kivilágított sétautak biztosíthatják az éjszakai romantikázást az ősfák alatt. Az épület akár kastélyszállónak, akár reprezentatív családi birtoknak kitűnően alkalmas lehet.


Bővebb információért kérem keressen minket!Megtekintések száma: 5541