Festetics-Inkey kastély - Alsóbogát - KASTELYOK.COM

Festetics-Inkey kastély

E gyönyörű tájat színesíti a műemlék Festetics-Inkey kastély mintegy 9 hektáros parkja, ahol a Magyarországon őshonos fák közül majdnem az összes megtalálható, amelyek több százévesen hirdetik a múlt letűnő emlékeit. Tovább haladva a lombok közül lassan kibontakozik az 1853 körül klasszicista stílusban - a jelenlegi állapot szerint épített, magánkézben lévő műemlékünk, a község legjelentősebb látnivalója és címerének egyik fő eleme, a Festetics - Inkey kastély. Forrás: Festetics-kastély


Saját tapasztalataink

2015 augusztusában jártunk itt.
A kastélyt valamikor elkezdték felújítani, ez határozottan látszik. Az emeleti rész felső födémje is elkészült, aztán mintha elfogyott volna a pénz, arra már nem jutott, hogy tető is kerüljön az épületre. Azóta is csak ázik és rohad az egész.
A környezetén látszik, hogy ott munka már régóta nem folyik. Van ugyan tábla is kint, hogy például valamilyen pályázaton x millió forintból felújítják a kastélyt parkját, ennek a határideje is már több, mint 1 éve elmúlt. Ugyan a parkban a felújítás elkezdésének nyoma van (murvázott sétautak, némi frissen telepített sövény, dísz kővázák, egyebek), de az is félbe maradt és a gondozatlanságnak köszönhetően már elkészült munka sem élvezhető.
Elég borzalmas látvány az egész, az épület maga le van zárva, de körbe lehet sétálni.Megtekintések száma: 8469