Fehér ruhás hölgy kísért a kastélyban, többen is látni vélték 2024-03-02 Az Overtoun Bridge első pillantásra úgy néz ki, mint sok más szép látnivaló, de valójában egy hátborzongató rejtély fűződik hozzá. A skóciai Nyugat-Dunbartonshire-ben található, viktoriánus korabeli kőhíd a „Kutyák öngyilkos hídja” néven vált ismertté. Ez egy a szakértőket is zavarba ejtő jelenség miatt alakult így. Valamilyen ismeretlen okból állítólag 600 kutyus vetette le magát a gótikus építmény oldaláról
Sokan nem gondolnák, hogy mit alakítottak ki az iszkaszentgyörgyi kastélyparkban + videó 2024-03-01 Az iszkaszentgyörgyi kastélyparkkal bővült a Budapesti Szent Ferenc Kórház szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséért létrehozott kardioösvény-programja – tájékoztatta az intézmény a pénteki megnyitóról beszámoló közleményében az MTI-t.
Eladóvá vált Freddie Mercury luxus kastélya: less be a pompás ingatlanba! 2024-02-28 Freddie Mercury nagy álma volt, hogy vesz egy csodálatos ingatlant. Ez meg is történt: fantasztikus otthonáért 1985-ben 500 000 fontot fizetett, ami már akkor is igen tekintélyes összegnek számított. Mostanra a ház értéke hatvanszorosára nőtt. Ebben a kastélyban élt és alkotott.
Idilli francia falucskában romantikázik George és Amal Clooney: elképesztően stílusosan mutat együtt az álompár 2024-02-24 George és Amal Clooney élete nem is lehetne pazarabb: korunk legnépszerűbb sztárpárja jelenleg lenyűgöző, 18. századi kastélyában piheni ki a fáradalmait a franciaországi Brignoles faluban.
Egy tengerparti kastély, amit imád Hollywood 2024-02-21 A kastély olyan filmekben szerepelt, mint az Indiana Jones vagy a Transformers. Sokan ezért is tartják ezt a strandot a legszebbnek.
Újranyitott a hotel, ahol hercegek és hercegnők lakosztályába költözhetünk 2024-02-16 Ha gyerekkorunktól kezdve arra vágytunk volna, hogy kipróbáljuk, milyen Disney-hercegként vagy hercegnőként élni egy kastélyban, akkor érdemes ellátogatnunk a párizsi Disneyland területére, ezen belül is az újranyitott Disneyland Hotelbe.
Új látványossággal gazdagodott a Gödöllői Királyi Kastély - fotók 2024-02-15 Visszakerült eredeti helyére, a Gödöllői Királyi Kastély lovardájába Lotz Károly Ménes című képe. A szerdai átadón Vincze Máté hangsúlyozta: a mostani ünnepség többről szól, mint egy festmény visszaadása és restaurálása, ünnepeljük egyben a kulturális tereink megújulását is.
Elárverezi az állam a gyönyörű kékedi kastélyt, félmilliárd forintért ön is megveheti 2024-02-14 Összesen 514 millió forintos kikiáltási áron hirdette meg a szlovák határ mellett található kékedi kastélyt, valamint a hozzá tartozó ingóságokat az állam – derült ki a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő árverési oldaláról.
Három napos „disznótoros” program a Fenyőharaszt Kastélyszállóban 2024-02-13 Szeretne magának, a családjának, barátainak, kollégáinak három olyan élvezetes napot szerezni, amelyek során a magyar gasztronómia és hagyományok, valamint az aktív pihenés élményeit egyaránt megélik? Magyarország egyik legszebb környezetben fekvő négycsillagos hoteljében, a Fenyőharaszt Kastélyszállóban, alig 50 km-re Budapesttől, olyan programot kínálunk, amely mindent megad a fentiekből.
Húzós árak: 5 frissen felújított kastély és vár, amire milliárdokat költöttek - lássuk csak, megérte? 2024-02-10 Bár a magyar állam az elmúlt évtizedben súlyos milliárdokat költött vár- és kastélyfelújításokra, egy hazai statisztika szerint meghökkentően kevesen látogatják ezeket a történelmi és turisztikai helyeket.
Budai luxusvilla vagy egy óriási kastély: elképesztő otthonok közül válogathat a magyar lottómilliárdos 2024-02-09 Mind az ötös, mind a hatos lottón többmilliárdos összeget jelent a főnyeremény, ebből a pénzből pedig a legdrágább lakóingatlanokat is célba veheti a szerencsés nyertes. Sőt, a nyertes akár megvásárolhatja Balatonmáriafürdő, Felsőörs és Tiszafüred összes eladó lakóingatlanát.
5 mesebeli kastély a Földön, amit Csipkerózsika is megirigyelne. 2024-02-03 A kastélyok magas tornyaikkal, kacskaringós lépcsőikkel és gazdag történelmükkel sok utazóban a régmúlt korok romantikáját idézi meg. Bolygónk szerencsére tele van szebbnél szebb épületekkel, melyek amellett, hogy kétségkívül hangulatosak, építészeti szempontból is mesterműveknek számítanak.
Okosfóliákkal védik Munkácsy grafikáit a gyulai Almásy-kastélyban 2024-01-27 Eddig nem alkalmazott technikával, okosfóliákkal védi a Munkácsy: a sikersztori című időszaki kiállításában szereplő grafikákat a gyulai Almásy-kastélyban.
Komolyzenei csemegék a szomszédban 2024-01-25 A bécsi klasszikus zene remekművei hallhatók a kismartoni Esterházy-kastélyban: az idei classic. Esterhazy programsorozat Haydn, Mozart, Schubert, Beethoven és követőik műveivel várja a közönséget.
Jogvita: elárverezhetik az osztrák kancelláriát és a Schönbrunni kastélyt? 2024-01-20 Az osztrák állam eladósodott, egy bécsi ügyvédnek tartozik. A tartozás összege pontosan 1346 euró és 40 cent, a közigazgatási bíróság előtt a koronavírus-támogatásokkal kapcsolatos jogvitával kapcsolatban felmerült jogi költségek miatt.
Az Alkotmánybíróság kimondta: alaptörvény-ellenes a „kastélytörvény” 2024-01-19 Alaptörvény-ellenes a kulturális örökség egyes elemeinek fenntartható fejlesztéséről szóló törvény több pontja – tartalmazza az Alkotmánybíróság (Ab) honlapján január 19-én közzétett határozat.
Egy patinás kastélyszálló és a disznótor csodás egymásra találása 2024-01-16 A hagyományos, régimódi disznóvágásról nem feltétlenül asszociálunk egy kellemes, élményekkel teli hosszúhétvégre pompás környezetben, de ez gyorsan megváltozhat. Elég elmenni Fenyőharasztra.
Leárazták a brutálisan meggyilkolt orvos röszkei kastélyát, de így sem kell senkinek 2024-01-15 Bár évek óta árulják a 2006 nyarán brutális rablógyilkosság áldozatává vált Kulin bán, vagyis Bacskulin József milliomos szegedi-vajdasági szemész röszkei kastélyát, valahogy senki nem akarja a magáénak tudni az ingatlant.
Az örök szerelem kastélya Budapesttől egy óra alatt elérhető: 8 csodás helyszín, amit egyszer látni kell 2024-01-08 Az elegáns, gyönyörű magyar kastélyok nem csupán festői környezetük miatt érdekesek a kirándulók számára.
Több mint 11 milliárdot kérnek a legdrágább magyar luxusingatlanért + videó 2024-01-07 Egy szombathelyi kastélyt harmincmillió euróért, azaz 11,34 milliárd forintért kínálnak. Hasonlóan magas összegre eddig még sosem volt még példa a magyarországi lakóingatlanok piacán – derül ki az Ingatlan.com összesítéséből.
Egy kastélyszálló, ahol ünneppé varázsolják a disznóvágást 2024-01-02 A disznótoros ünnep, szertartás, rituálé is egyben, ami összehozza a baráti társaságot, közösséget épít, és örök emlékkel ajándékoz meg. Mutatjuk a tökéletes helyszínt, ahol mindezt páratlanul magas nívón tapasztalhatjuk meg.
Sokan nem is ismerik a tündérszép budapesti kastélyt: megrendítő, milyen sokáig kallódott 2023-12-30 Klebelsberg Kunó az első világháborút követő Bethlen-kormány „egyetemépítő” minisztere, az ország egyik legnagyobb nevű oktatás- és kultúrpolitikusa, a magyar iskolarendszer megreformálója volt.
Titokzatos kastély nőtt ki egy tóból Lengyelországban 2023-12-26 Egy milliárdos testvérpár ugyanis 2015-ben azt határozták el, hogy felépítik Lengyelország legnagyobb középkorinak tűnő várkastélyát.
Befejeződött az erdélyi kastély felújítása 2023-12-21 Befejeződött Erdélyben a gyalui várkastély felújítása, a folyamat eredményeként az épület újra teljes pompájában idézi több évszázados múltját, a tervek szerint a várkastély jövő év tavaszán nyílhat meg a látogatók előtt
Megvétózta Lázár kastélytörvényét Novák 2023-12-20 A köztársasági elnök szerint a koncepció támogatható, de vannak problémás pontok.
Lázár János átadott, majd elmagyarázta a kastélyprogram lényegét 2023-12-17 A keszthelyi Fenékpuszta majorság mintegy 3 milliárd forintos felújításával lezárult a Nemzeti kastély- és várprogram. A kormány a következő napokban olyan előterjesztésről tárgyal, amelyben három részre bontanák a történelmi épületegyüttesek hasznosítását.
Átadták a nagycenki Széchenyi-kastély turisztikai célú fejlesztéseit 2023-12-14 Átadták a nagycenki Széchenyi-kastély több mint 3,2 milliárd forintból felújított épületegyüttesét és a hozzá kapcsolódó turisztikai fejlesztéseket.
A Festetics-kastélyok nyomában 2023-12-11 Az ódon, vaskos falakkal körbevett középkori váraknak sokat ártottak a török pusztítások, majd az azt követő Habsburg várrombolások. Mégis van néhány Disney-mesékbe illő kastély Magyarországon, ami részben az elmúlt évek kastélymentő programjának is köszönhető.
Lenyűgöző ékessége lesz a Budavári Palotának - képek 2023-12-10 Hamarosan újjászületik a mesébe illő Buffet-galéria díszes terme a Budavári Palotában. A palota messze földön híres, több száz méter hosszan elnyúló, egymásba nyíló teremsora, az úgynevezett enfilade, a versailles-i kastély után a második leghosszabb volt Európában.
Lázár János átadta a megújult tiszadobi Andrássy-kastélyt 2023-12-07 A magyar állam a kezelésében lévő műemléképületek egy részét értékesítené, másik részét vállalatoknak, egyetemeknek, egyházaknak adná, a nemzetformáló politikusok lakóhelyét pedig emlékhellyé alakítja
Karácsonyi csodavilággá változott a windsori kastély 2023-12-04 A brit királyi rezidencia, ahol Erzsébet királynő utolsó éveit töltötte, ismét ünnepi díszben pompázik.
A királynő férjét még ma is látják felbukkanni ebben a kastélyban 2023-12-01 Dánia egyik legszebb, sőt, sokan Európa legkülönlegesebb kastélyának tartják a Zeeland-szigeteki Dragsholmot. Az a hír járja ugyanis, hogy szellemek százai kísértenek a ma szállodaként működő épületben.
Lázár Jánosnak örökbefogadós ötlete van a magyar kastélyokra 2023-11-29 Beterjesztette az Országgyűlésnek az Építési és Közlekedési Minisztérium az úgynevezett kastélytörvényt, amely ezeknek a műemlékeknek a további felújítására és üzemeltetésére keres megoldást.
Megújuló terek és „kincsvadászat” – így nyeri vissza régi pompáját az Esterházyak otthona 2023-11-27 Több milliárd forintos uniós forrásból újultak meg a fertődi Esterházy-kastély látogatóterei. De az elmúlt évek során mintegy 700 értékes műtárgy is „hazakerült”, így még hitelesebben be tudják a látogatóknak mutatni „Pompakedvelő” Esterházy Miklós korszakát és a hercegi család történetét.
Ebben a kastélyban komponálta utolsó művét Mozart 2023-11-25 Az ausztriai Schloss Stuppach mintegy 900 éves épült, a zeneszerző itt szerezte a Requiem gyászmisét.
Varázskastéllyá változik az adventi időszakra a gyulai Almásy-kastély 2023-11-24 Karácsonyi varázskastély címmel adventi programsorozat kezdődik a gyulai Almásy-kastélyban december másodikán – közölte a kastélyt üzemeltető Erkel Ferenc NKft. pénteken az MTI-vel.
Átadták a restaurált Bánffy-kastélyt az erdélyi Válaszúton 2023-11-23 Átadták csütörtökökön az Európai Unió és a Kolozs megyei közgyűlés támogatásával restaurált Bánffy-kastélyt az erdélyi Válaszúton. A Kolozsvártól 25 kilométerre található műemlék épület kulturális központként fog működni és a turisztikai körforgásba is bevonják.
Átadták a Károlyi-kastély felújított lovardaépületét 2023-11-20 A fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban hétfőn átadták az épületegyüttes felújított lovardaépületét, ahol többek között a család történetét bemutató kiállítás kapott helyet.
Különleges biztonsági rendszert kapott a gödöllői kastély: vajon mit rejtegethetnek? 2023-11-20 A Gödöllői Királyi Kastély hatékonyabb biztonsági intézkedéseket vezet be a hőkamerás technológia segítségével. A kastély biztonsági rendszerét évek óta korszerűsítik, a hőkamerás szolgáltatást pedig a németországi múzeumok jó példája nyomán vezették be Gödöllőn is.
Megújult a fertődi Esterházy-kastély 2023-11-19 A magyar műemlékvédelem egyik legnagyobb vállalkozásaként az elmúlt években közel 4,3 milliárd forintnyi uniós forrásból újították föl a fertődi Esterházy-kastélyt.
Magyar kastélyszállodákat díjaztak Salzburgban 2023-11-15 Idén negyedik alkalommal hirdették ki a Heritage Hotels of Europe győzteseit.
Rejtélyes kincsestérképet találtak egy ókori kastélyban, régészek indultak, hogy megkeressék az ősi kincseket 2023-11-13 Elképesztő felfedezésre bukkantak régészek egy rég elfeledett raktár mélyén. Izgalmas kaland veszi kezdetét, ha megfejtik a rejtélyes térkép jelentését.
Videón az elátkozott balatonedericsi kastély 2023-11-12 Itt, a Blikk oldalán is beszámoltunk az elátkozott helyről, a balatonedericsi Fekete kastélyról. A legenda szerint a kastélynak saját kísértete is van: egy fekete lovak által hajtott hintón ülő, fekete libériás rémalak, kalapján több méter hosszú fekete szalag lobog.
Kastélyinfóval jelentkezik Lázár János 2023-11-10 Először a füzérradványi Károlyi-kastélyt ismerhetik meg az érdeklődők.
Elloptak egy aranyvécét egy híres angliai kastélyból 2023-11-06 Az Egyesült Királyságban négy férfi ellen emeltek vádat a Blenheim-palotából ellopott 18 karátos aranyvécé miatt. Az 5 millió font (kb. 2,2 milliárd forint) értékű vécét 2019 szeptember 14-én sikerült ellopniuk.
Egyszerre lép színpadra Sisi, Evita, István király, valamint Rómeó és Júlia 2023-11-05 Népszerű musicaldalokkal várja az érdeklődőket a Gödöllői Király Kastély november 8-án. A Musical Klub Extra színpadán Sisivel, Evitával, István királlyal, Néróval, Rudolffal, valamint a Rómeó és Júliával is találkozhatnak a nézők.
Hivatalosan is elutasították Meghan Markle kérelmét, hogy a királynő kastélyában lakjon 2023-11-04 Gyerekkori álma volt, hogy egyszer itt éljen, de a Palota nem engedte.
A cselédeket is kikészítette: a királyi család kísértetkastélyán csak egy lelkész tudott segíteni 2023-10-30 A brit királyi család egyik kivételes tulajdonának számít a Sandringham birtok. A cselédek állítják, hogy szellemek róják a kastély folyosóit, akadnak olyan részek, ahová senki sem merészkedik egyedül.
Régi fényében pompázik a bonyhai Bethlen-kastély 2023-10-29 Kívül-belül megújult a Maros megyei Bonyhán található Bethlen-kastély, amelyet szombaton adtak át ünnepélyesen. A XVI. században épült műemlék az egyetlen kastély, amely az Erdélyi Református Egyházkerület tulajdonában van.
Fejlesztik a pellérdi Brázay kastélyparkot 2023-10-28 A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz 243 millió forintos támogatásával fejlesztik a Brázay kastélyparkot a Baranya vármegyei Pellérden – közölte a település önkormányzata az MTI-vel.
Huszonnyolc verset írt a nászútja alatt Petőfi Sándor 2023-10-25 Kiállítás nyílt a partiumi Koltó kastélyában, amelyben a költő és Szendrey Júlia a mézesheteiket töltötték.
Visszatértünk őseink otthonába! – Magyarországra látogattak a turai kastélyt építtető báró leszármazottai 2023-10-24 Időgépként repít vissza minket a múltba a varázslatos Botaniq Turai Kastély, melynek története egészen 1883-ig nyúlik vissza. Ekkor, vagyis 140 évvel ezelőtt építtette báró Schossberger Zsigmond a város mai ékkövét, ami ma már ötcsillagos szállodaként üzemel, és a napokban a Schossberger leszármazottnak nyújt otthont.
Vajna Timi vásárolt egy Beverly Hills-i kastélyt - nagyon durva, mennyibe került 2023-10-21 Andy Vajna özvegye, Vajna Tímea egy 8,9 millió dolláros, Beverly Hillsre néző kúriát vásárolt magának.
Hét európai úti cél, ahol halloween-i borzongás vár 2023-10-15 Az októberi nyár elmúltával beköszönt a csípősebb, igazi őszi idő, Európa városai pedig kísérteties úti céllá válnak azok számára, akik halloween-i izgalmakra vágynak. Van hét olyan hely azonban, ahol minden képzeletet felülmúl a borzongás.
Új attrakciókkal bővül a keszthelyi Festetics-kastély 2023-10-11 Több mint 2,5 milliárd forint európai uniós támogatásból új turisztikai attrakciókkal és funkciókkal bővül a keszthelyi Festetics-kastély – közölte a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Miért ezt az ír kastélyt használják az összes filmben és sorozatban? 2023-10-07 Írország festői szépségét talán senkinek sem kell bemutatni. Az északon található Dunluce kastély környéke azonban még ír mércével is lenyűgöző látványt nyújt.
Székelyföldi kastélyt és Balaton-felvidéki panziót is vett a felnőttképzésre létrehozott Magyar Turizmus 2023-10-04 A felnőttképzéssel foglalkozó Magyar Turizmus Akadémia pár hónap leforgása alatt megvásárolt egy székelyföldi kastélyt, egy Balaton-felvidéki ingatlant (amelyen éppen egy panzió épül) és egy olyan céget, amelyet korábban a Magyar Turisztikai Ügynökség félmilliárd forinttal támogatott.
Teljes körű felújítás kezdődött a gernyeszegi Teleki-kastélyban 2023-10-03 Teljes körű felújítás kezdődött az egyik legimpozánsabb erdélyi nemesi rezidenciában, a gernyeszegi Teleki-kastélyban, 4,6 millió euróból újul meg – közölte Teleki Kálmán tulajdonos az Agerpres hírügynökséggel.
Jó szezont zárt a keszthelyi Festetics-kastély 2023-10-01 Sikeres szezont zárt a keszthelyi Festetics-kastély. Az év első nyolc hónapjában 215 ezer látogatót fogadtak, és elérték az egész évre tervezett bevételt - közölte az MTI-vel a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit (NÖF) Kft. ügyvezetője pénteken.
A családja örökölt egy 900 éves olasz kastélyt. De milyen ott élni? 2023-09-29 Egyrészt gyönyörű, másrészt rossz a wi-fi, nagyon sok szobát kell takarítani, és nagy a huzat.
Belecsapnak a húrokba Gödöllőn: még egy utolsó fesztivál vár az ősz kezdetén 2023-09-28 Hárfakiállítással, magyar és nemzetközi hárfaművészek, valamint fiatal tehetségek koncertjeivel várják az érdeklődőket pénteken a 25. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztiválra a Királyi Kastélyba.
Sisi-kincsek Gödöllőn: tornanadrág, keresztelő ruha és hajszálak 2023-09-24 Már látható a Schönbrunn kincsei című időszaki tárlat a Gödöllői Királyi Kastélyban. A kiállításon mintegy kétszáz, Bécsből érkezett, Erzsébet királynéhoz és családjához köthető személyes tárgyat mutatnak be.
Szívszorító látvány az egykor pazar magyar kastély: 3 nagy múltú épület, ami többet érdemelne 2023-09-23 Az egykor gyönyörű kastélyok ma lepusztulva tengődnek.
Sikerült lencsevégre kapni a fehér ruhás hölgyet a szellemvadászoknak 2023-09-19 Szellemvadászok egy csoportja látogatott el az 500 éves, skóciai kastélyhoz, az Almond Castle-höz, amely a legendák szerint kísértetek szálltak meg.
A fertődi Esterházy-kastélyba tömegeket vonzott a kulturális örökség napjai program 2023-09-16 Oldtimer-kiállítás, ingyenes kurátori tárlatvezetés várta a látogatókat az ország legszebb barokk-rokokó kastélyában szeptember 16-án.
Gyilkosság az elátkozott kastélyban - még Agatha Christie is megjelenik a Szeánsz Velencében néhány jelenetében 2023-09-13 Kenneth Branagh teljes alkotói szabadságot kapott, és rendezett nekünk egy jó kis thriller-elemekkel operáló krimit.
Romos állapotból születik újjá egyik történelmi jelentőségű kastélyunk - galéria 2023-09-07 A tervek szerint halad Geszten az egykori Tisza-kastély rekonstrukciója, amely korábban két miniszterelnök otthonaként is szolgált.
Szeptember 10-én ismét Rákóczi-fesztivál a felvidéki Borsiban 2023-09-06 Szeptember 10-én, vasárnap második alkalommal rendezik meg Borsiban, II. Rákóczi Ferenc gyönyörűen felújított szülőházában a Rákóczi-fesztivált a Magyarság Házával együttműködésben.
A Playboy-kastély szexi lakói meséltek természetfeletti élményeikről 2023-09-05 Bridget Marquardt és Holly Madison is mesélt természetfeletti élményeiről, amelyeket még Hugh Hefner Playboy-kastélyában éltek át.
Világhírű előadók Kismartonban – Herbstgold Fesztivál az Esterházy-kastély tereiben 2023-09-04 Az elismert hegedűművész, karmester és intendáns, Julian Rachlin művészeti vezetése alatt futó eisenstadti fesztivál immár a hetedik évadát tartja, az idei mottó a VÁGYAKOZÁS. Mások mellett John Eliot Gardiner, Lucy Crowe, Vilde Frang, Kirill Gerstein, Angelika Kirchschlager, Danny Grissett, Ida Kelarová, George Hamilton és a Chamber Orchestra of Europe is színpadra lép a Herbstgold Fesztiválon az ausztriai Kismartonban szeptember 9. és 24. között.
3 lélegzetelállító olasz kastély, ahol meg is szállhatsz 2023-09-02 Olaszország ugyanis telis-tele van ódon hangulatú várakkal és kastélyokkal, melyek nem pusztán a régi, letűnt Itália ember építette örökségének gyöngyszemei, de akár még nyaralásod helyszínéül is szolgálhatnak.
Az elátkozott Fekete-kastély titkainak nyomába eredtünk - videó 2023-09-02 Balatonedericsnél, a 71-es úttól nem messze, a fenyőerdők lombjai közül magaslik ki a hírhedt felső Fekete-kastély. A felső és alsó kastélyok egykori tulajdonosa, a Nedeczéről származó Nedeczky Jenő szelleme a mendemondák szerint a mai napig kísérti a helyieket, de suttognak arról is, hogy a kastélynak alig akadt olyan tulajdonosa, akit ne ért volna valamilyen borzalmas tragédia.
Bakancslistás hely: A nemzetközi elismerést kapott Gödöllői Királyi Kastély parkja minden romantikára vágyónak nagyon ajánlott 2023-08-31 Van olyan fa, amely már Sisi idején is a kertben állt. Érdemes felkeresni a többi különlegességet is, de lehet játszani, piknikezni, mezítláb sétálni, fotózni, hűsölni, vagy csak egyszerűen lazítni, gyönyörködni a természetben.
Kétnapos barokk fesztivállal idézik fel a királynői látogatást az Esterházy-kastélyban 2023-08-25 Mária Terézia 250 évvel ezelőtti látogatása apropóján felelevenítik az egykori barokk mulatságok hangulatát. Szeptember első hétvégéjén, 2-án és 3-án izgalmas, barokk hangulatú fesztivál várja az érdeklődőket a fertődi Esterházy-kastélyban.
Felújítanák az egykori miniszterelnök kastélyát 2023-08-23 Európai uniós alapokból újítanák fel a pribékfalvi Teleki-kastélyt, Teleki Pál korábbi magyar miniszterelnök egykori erdélyi otthonát – közölte a Máramaros megyei önkormányzat.
Átadták a felújított komlódtótfalui Becsky-Kossuth-kúriát 2023-08-22 Átadták kedden a felújított komlódtótfalui Becsky-Kossuth-kúriát, amelyben az épület és a környék történetét bemutató kiállítás is várja az érdeklődőket.
Két évtizedes per után a román államhoz került egy erdélyi kastély, szinte azonnal darabokra hullott 2023-08-21 Erről számolt be a legismertebb erdélyi műemlékvédők egyike, a falképrestaurátor Kiss Lóránd.
Műkincsekre vadászhatnak a gyerekek Eszterházán 2023-08-17 Hercegek és hercegnők, kalandorok és kézművesek bőrébe bújhatnak a résztvevők augusztus 22–25. között. A gyerekek Esterházy „Fényes” Miklós herceg varázslatos birodalmát közvetlen közelről ismerik meg, lépten-nyomon kincsekre bukkannak és műkincseket vadásznak.
A kastély tulajdonosa 3 éve nem fürdött és még soha nem mosta ki az ágyneműit 2023-08-13 Egy walesi kastélytulajdonos 3 éve nem fürdött, mivel nem tudta fizetni a meleg vizet, ráadásul az elmúlt 29 évben, amióta a kastély az ő tulajdonában van, szinte egyáltalán nem takarított, és azt mondja, soha nem mosta ki az ágyneműt, vagy a szőnyegeket.
Haydneum Eszterháza Fesztivál a fertődi kastélyban 2023-08-09 A magyar és a nemzetközi régizenei élet kiemelkedő alakjainak részvételével szervez fesztivált a Haydneum – Magyar Régizenei Központ szeptember 1–6-án a fertődi Esterházy-kastélyban.
A New Orleans-i kísértetkastélya kegyetlen úrnőjének szelleme kísért ebben az épületben 2023-08-07 Az amerikai New Orleansban a Royal Street 1140. szám alatt található a horrorisztikus, kísértetjárta LaLaurie ház. Mégis mit tudunk erről a titokzatos kastélyról, és miért emlegetik úgy, mint New Orleans legkísértetjártabb helye?
Sissi is imádta sógora tengerparti szirtre épült kastélyát: a Miramare-kastély igazi gyöngyszem 2023-08-03 Sissi sógora, Habsburg Miksa építette az olaszok egyik leggyönyörűbb kastélyát.
8 csodás magyarországi kastély, amit nem hagyhatsz ki 2023-07-27 Magyarországon jelenleg 718 védett kastély és 103 vár található, ebből 51 működik kastélyszállóként. Íme 8 csodás kastély, amit nem hagyhatsz ki.
Egyre szebb Debrecen egyetlen kastélya 2023-07-26 A Vértessy-kúria sokáig úgy tűnt, hogy nem menekül meg az enyészettől, 2022 őszén azonban kedvező fordulat állt be, és az év végén már arról számolt be a kastélyt tulajdonló cég képviselője, hogy el is kezdődött a mintegy 1200 négyzetméteres épület rekonstrukciója.
Operettgála a keszthelyi Festetics-kastélyban 2023-07-24 Érzelmekben, szenvedélyben és magyar virtusban gazdag operettörökzöldek dallamai csendülnek fel július 29-én, szombaton este a keszthelyi Festetics-kastély varázslatos szépségű udvarában.
Erzsébet királyné Magyarországra túrázik 2023-07-20 A Gödöllői Királyi Kastélyba érkezik szeptemberben a Sisi on Tour című időszaki kiállítás, amely Erzsébet királyné személyes tárgyainak gyűjteményét mutatja be a Gödöllői Királyi Kastély és a Schönbrunn Group közös szervezésében.
Lezárult a téglási Degenfeld-Schomburg-kastély energetikai fejlesztése 2023-07-18 Komplex energetikai korszerűsítést hajtottak végre a téglási Degenfeld-Schomburg kastélyban, a 274 millió forintos fejlesztés júniusban fejeződött be.
"Itt nem lehet mellébeszélni" – Edda-akusztik a Gödöllői Királyi Kastély udvarán 2023-07-14 Ezernyi érzés, megannyi emlék csap össze július 21-én a Gödöllői Királyi Kastély udvarában, hiszen nem elég, hogy az ország egyik leginkább léleknyitogató rockzenekara, az Edda Művek zenél majd a nyári éjszakában, ráadásul mindezt akusztikus felállásban teszik, egyszerű vallomássá csupaszítva a dalaikat.
Haydn Fesztivál a pápai Esterházy Kastélyban 2023-07-14 A Haydn Fesztivált – a Budapesti Vonósok szervezésében – idén huszonhatodik alkalommal rendezik meg Pápán az Esterházy-kastélyban, július 20–23. között.
Elhagyott koreai kastély 2023-07-12 Dél-Korea legnagyobb szigetén, a varázslatos Csedzsu-szigeten található egy varázslatos kastély. Igazi elsőrangú, fényűző építmény, de csak kívülről. A hihetetlen kastélyt számos koreai film forgatási helyszínéül szolgált, de már nem használják, és lassan pusztul.
A legszebb dallamok a lélekből szólnak: koncert a kastélykertben 2023-07-09 Július 14-én, pénteken egy különleges esemény várja Bölcskén, a Szent András-kastély misztikus kertjében az érdeklődőket. Az Égi ima címet viselő koncerten Asharti Szabó Andrea, intuitív énekművész csodálatos hangján olyan dallamok szólalnak meg, amelyek a legbensőnkig hatolnak.
Különös időutazásra indultunk a felsőmocsoládi kastélyban 2023-07-07 Felsőmocsolád neve olyan, mintha valami népmesébe csöppentünk volna, és a Mocsai Lajoséknál töltött vendégség, a szintén a településen található, óriási méretű pajta és a kastély valóban mesébe illő.
Kálmán Olga kíméletlen beszédébe belezeng a Lázári uradalom 2023-07-06 Kálmán Olga olyan erős beszédet mondott el a parlamentben, amivel letarolta Lázár János kastélyosztogatási lopássorozatát. Ezt a beszédet érdemes lennie megnéznie az összes fideszesnek. Lázár János csak pislogott a beszéd alatt, nem csoda, hiszen a DK-s országgyűlési képviselő felkészült, profi felszólalására nehezen tudott volna másként reagálni.
A fideszes államtitkár szerint az államnak sosem lesz elég pénze az örökségvédelemre 2023-07-04 Az ellenzéki képviselők bizalmatlanságuknak adtak hangot az állam tulajdonában álló, a kulturális örökség részét képező ingatlanok – kastélyok, kúriák, udvarházak – tulajdonjogának átruházását vagy vagyonkezelésbe adását lehetővé tevő törvényjavaslat vitája során kedd délután a parlamentben.
Háromnapos programsorozattal várja a közönséget az Esterházy-kastélyban a Cziffra-fesztivál + videó 2023-06-28 Július 14–16. között Magyarország legszebb barokk-rokokó kastélyában a közönség változatos programokon vehet részt: külön a Cziffra-fesztiválra összeállított, új repertoárral lép fel a Sárik Péter Trió és Szőke Nikoletta, Olaszországból érkezik Maurizio D’Alessandro klarinétművész, aki Balázs János zongoraművésszel ad közös koncertet, és idén is fókuszba kerülnek a fiatalok, három ígéretes tehetségű ifjú muzsikus mutatkozik be a közönségnek.
A Gödöllői Királyi Kastély kapta az első ötcsillagos kastély védjegyet 2023-06-28 A kastély nemcsak családbarát, de számos rendezvény, tárlatvezetés, kulturális program várja az idelátogatókat.
10 bámulatos középkori kastély, amit látni kellene még ebben az életben 2023-06-27 Nemcsak a történelem szerelmeseinek, de azoknak is kiváló kirándulóhelyeket jelentenek a középkori kastélyok, akik csupán az épületek szépségében szeretnének elmerülni.
Megnyílt a tállyai Kapy-Maillot kastély 4D kiállítása 2023-06-26 Tokaj–Hegyalja Magyarország egyik legegyedibb arculattal rendelkező borvidéke, amelyen belül Tállya egy új, különleges turisztikai vonzerővel gazdagodott. A GINOP-7.1.6-16-2017-00005 – Világörökségi helyszínek fejlesztése Tokaj-Hegyalján projekt keretében megnyitotta kapuit a Kapy–Maillot-kastélyban berendezett „Tállya 4D – Tállya Térben és Időben" című kiállítás.
Hátborzongató! Egy gyilkos szellemét fotózták le az elhagyatott angliai kastélyban. 2023-06-25 A Lankashire-ben található Park Hotelben tartottak szellemidézést, a szeánszhoz pedig csatlakozott egy Alison Dunn nevű nő is, aki megdöbbentő dolgot kapott lencsevégre.
Egy Széchenyi-kastély keresi új tulajdonosát 2023-06-23 A helyi ingatlankínálatban találtuk a jelenleg vendégházként üzemelő, 20 szobás ingatlant, amit 600 millió forintért kínálnak. A Heller Richárd által 1890-ben épített kastélyt egy pazar, 9000 négyzetméteres ősfás park veszi körül.
Egy walesi kastély alatti barlang rejtélye 2023-06-17 A Pembroke kastély alatti Wogan-barlang több ezer éves történelemnek ad otthont
Újra megnyílhat az edelényi kastély 2023-06-14 A L'Huillier-Coburg-kastély üzemeltetését június 15-től jövő év május 15-ig Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Önkormányzata látja el; a magyar állam ehhez 270 millió forrást biztosít.
Ettől tart András herceg - a renoválás alatt sem hajlandó kiköltözni a kastélyából 2023-06-12 András herceg a felújítási munkálatok ellenére sem hagyja el otthonát, mivel attól tart, hogy "soha többé nem jut vissza". Félelmét az táplálja, hogy hónapok óta komoly vita zajlik közte és testvére, Károly király között, aki Erzsébet királynő halála óta komoly költségcsökkentésbe kezdett a monarchia minden területén.
Sisi királyné újraálmodott ruháiból nyílik kiállítás a bánhorváti Platthy-kastélyban 2023-06-03 Június harmadikától látható Wittelsbach Erzsébet osztrák császárné és magyar királyné rekonstruált ruháiból nyílt kiállítás a bánhorváti Platthy-kastélyban. A kiállított ruhákat a D’ Elia Szalon vezetője, Czédly Mónika, divattervező álmodta meg.
Ingyen vihetik a kastélyokat Lázár János törvénytervezete szerint 2023-06-02 Ingyen kerülhetnek magánkézbe a milliárdokból felújított állami kastélyok – többek között ezt is tartalmazza „A kulturális örökség fenntartható fejlesztése” címet viselő törvénytervezet, amelyet még a mai napon lehet véleményezni.
Szellemet videóztak egy 500 éves kastélyhotelben, ez a hátborzongató felvétel lehet a bizonyíték a kísértetek létezésére? 2023-05-30 Egy egész éjszakát töltöttek a híres kísértethotelben, ahol több paranormális jelenséget is észleltek.
Újjáépítik a Bonchidai Bánffy-kastélyt 2023-05-28 Az utókor nem bánt méltón gróf Bánffy Miklóssal, pedig az anyaországtól elszakított Erdélyben a nemzet lelkiismerete volt, hűséges fia hazájának és egyházának – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a volt külügyminiszter erdélyi otthonában.
Tiborcz Istvánék turai kastélyában forog majd Jákob Zoltánnal A Nagy Ő új évada 2023-05-27 Az írja a Blikk, hogy a TV2-n induló A Nagy Ő című párkereső reality ezúttal is luxushelyszínen forog majd. Az ötcsillagos kastélyhotelben, a BOTANIQ Turai Kastélyban forog a műsor, amit Tiborcz István cégének egyik leányvállalata üzemeltet.
Szociális otthon is volt az eladó Puky-kastély 2023-05-22 A gyömrői Puky Kastély legalább 3 éve elérhető már a helyi ingatlanpiacon. Míg a 2020-as ár 176 millió forint volt, addig a mostani összeg 399 millióra rúg. A korábbiakban Csokonay Mihály kastélyban történő megfordulásáról is lehetett olvasni.
Találkozott már Sisivel? Különleges ételek várnak a kastélyban 2023-05-21 Gödöllő Budapest holdudvarának része, ugyanakkor önálló arculatú, több évszázados történelmi emlékekben gazdag és nívós kulturális eseményekben bővelkedő város.
Rendezné a nemrég bezárt péceli és edelényi kastély sorsát a NÖF 2023-05-18 „A NÖF Nkft. nem tervezi újabb kastélyok bezárását, sőt azon dolgozik, hogy az említett péceli és edelényi kastélyok jövője fenntartható módon mihamarabb rendeződjön” – válaszolta a Telex kérdéseire a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Kevesen ismerik ezt a magyar falut, pedig mesés kastélya, arborétuma és fürdője is van: Szeleste igazi gyöngyszem 2023-05-17 A Vas–Soproni-síkság egy gyönyörű, dombokkal ölelt vidékén fekszik Szeleste, a Kőris-patak szomszédságában. A 680 fős falut páratlan fekvése és megannyi látnivalója is különlegessé teszik az országban.
Emlékhelyek napja a kastélyokban 2023-05-15 Május 13-án, az emlékhelyek napján, különleges programokkal várták a történelem iránt érdeklődőket a fertődi Esterházy- és a nagycenki Széchenyi-kastélyban egyaránt.
2 millió euróért eladó a téti Pokvár Kastély 2023-05-12 A Pokvár Kastély múltjáról és jelenéről is izgalmas részletek derülnek ki a most következőkben. A 800 millió forintért kínált ritkaság részletei igazi csemegének számítanak a régiós ingatlanpiac házatáján.
Ez a kastély nekünk soha az életben egy fillért nem fog hozni 2023-05-11 Valószínűleg nem sokan mondhatják el ma Magyarországon, hogy egy kastélyban laknak, és grófokkal is csak ritkán lehet összefutni az utcán. Fehérvárcsurgón azonban éppenséggel van rá esély.
Az 5 legszebb kastély Magyarországon, amit élőben is látnod kell 2023-05-09 Hazánkban szinte minden nagyobb városban található legalább egy kastély vagy vár, de minimum egy nemesi család nyaralója. Összegyűjtöttünk nektek 5 olyan hazai kastélyt, ahová megéri ellátogatni egy napra vagy akár egy hosszú hétvégére, hiszen a tájjal együtt valóban varázslatos látványt nyújtanak.
Kinyitották egy elhagyatott kastély pincéjét és “kincset” találtak 2023-05-04 Egy régóta elhagyatott olaszországi kastély pincéjében találtak rá az 1968-as Chevrolet Camaro RS-re. A történet elég félelmetes.
Szokatlan kiszólás: L. Simon László is súlyos hibának nevezte a kastélybezárásokat 2023-05-03 Kitart az állami kastélyok kiszervezésének ötlete mellett Lázár János, bár a korábban lapunk által nyilvánosságra hozott tervezet néhány ponton finomodni látszik. Mintegy „az állam rossz gazda” tétel igazolásaként az edelényi és a péceli kastélyt már be is zárták, amit az Edelényre ellátogató L. Sim
Még mindig napirenden van a szombathelyi Gothard-kastély megmentése 2023-05-01 Újabb levelet írt az illetékes minisztériumnak a szombathelyi önkormányzat a Gothard-kastély megmentése érdekében - hangzott el a városi közgyűlés csütörtöki ülésén. A levélben megismételték a bő egy éve elküldött kérelmet, ami a projekt meghosszabbításáról és a pályázatban megfogalmazott műszaki tartalom módosításáról szólt.
Tovább csúszik a geszti kastély felújítása, de azt sem tudni, mi lesz a sorsa 2023-04-29 Lázár János győzelmi jelentésbe csomagolva ismerte el, hogy csúszik a geszti Tisza-kastély felújítása, de az sem egyértelmű, hogy mire fogják használni, ha elkészül.
Uniós támogatással újítanák fel az Ady-múzeumnak is otthont adó Boncza-kastélyt az erdélyi Csucsán 2023-04-26 A Kolozs megyei döntéshozó testület szerdai ülésén határozott a kastély és melléképületei felújításáról, miután másfél évtizedig tartó pereskedés után, 2020 decemberében a román legfelsőbb bíróság neki ítélte annak tulajdonjogát
Ilyen luxuskastélyokban pihen a magyar elit: borsos ára van manapság a főúri életnek 2023-04-22 Történelmi közelség, elegancia, kényelem és persze feleljthetetlen élmények. Ezt ígérik a hazai kastélyszállók, amelyek Magyarország legszebb vidékein várják a vendégeket. Nemesek, bárók, hercegek egykori otthonai most tárt karokkal várják a látogatókat.
Főúri kastélyok megújuló tereit mutatták be a műemlékvédelem világnapján 2023-04-20 Az Esterházy- és Széchenyi-kastélyok megújuló tereit mutatták be a szakmának és az érdeklődőknek a műemlékvédelem világnapján, április 18-án. Ezen a napon különleges programokat indított az Eszterháza Kulturális Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft.
Csepreghy szerint azért kell 12 felújított kastélyt magánkézre adni, mert azokat működtetni is kell 2023-04-12 Gurmai Zita és Tóth Bertalan szocialaista képviselők Csepreghy Nándor építési és közlekedési minisztert kérdezték arról, hogy miért akar tizenkét közpénzből felújított állami kastélyt magánkézbe adni, ráadásul ingyen.
Magyar kastélyok, amelyeket egyszer látni kell 2023-04-09 Hazánkban közel kétezer kastély található. A vidéki helyek közül válogattuk össze a legszebbeket.
Húsvéti programkavalkád a hazai kastélyokban, várakban 2023-04-07 A húsvéti ünnepi hétvégén például 15 műemlék helyszín 35-féle programja minden korosztály számára minőségi kikapcsolódást kínál.
A magyar vérgrófné ebben a kastélyban ölhette meg szolgálóit: a lékai vár kínzókamrája ma is megtekinthető 2023-04-06 Léka várát Báthory Erzsébet neve tette igazán hírhedtté. A festői épületben akár meg is szállhat az ember.
Átadása után 1 évvel már pereg a vakolat a szabadkígyósi Wenckheim-kastély falairól 2023-04-05 Az 1875-ben épült kastély felújítása három évig tartott és bő 3 milliárd forintba került. Az összeg felét az Európai Unió biztosította. 2022 márciusában kormánypárti politikusok avatták fel az ingatlant, olvasónk fotói alapján azonban a külső homlokzat már rossz állapotban van.
Megrendítő látvány az egykor pompás magyar kastély: 4 elegáns épület, ami mára romjaiban pusztul 2023-03-27 Elhagyatva tengődnek ezek a magyar kastélyok, pedig igazán pompásak voltak egykor.
Eladó a világ legdrágább kastélya 2023-03-25 Ha egy 205 éves londoni kastélyra vágynál, most itt a lehetőség. De mélyen a zsebedbe kell nyúlnod!
Ingyen adná magánkézbe a milliárdokból felújított állami kastélyokat Lázár minisztériuma 2023-03-23 Az összes mintaszerűen, állami vagy uniós pénzből felújított kastélyt közérdekű vagyonkezelő alapítványoknak vagy más magánjogi szereplőknek adná Lázár János minisztériuma a Válasz Online birtokába jutott törvénytervezet szerint.
Súlyos titkokat őriznek a Nádasdy kastély falai 2023-03-22 Romantikus kastélyt építtetett feleségének a gróf, akkoriban szokatlan közös hálószobával. Ám a csodás épület fájdalmas tragédia színhelye lett.
Bezár két kastélyt és kirúg 168 dolgozót a Lázár János alá tartozó állami cég 2023-03-21 Csoportos létszámcsökkentés lesz a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft-nél.
Öt mesebeli kastélyszálló Budapesttől egy karnyújtásnyira, ahol királyi pompa vár 2023-03-20 Aligha akad ember, akit valahogyan ne érintene meg a kastélyok világa, és ne ábrándozna arról, hogy jó lenne egy kicsit megpihenni a mesélő falak és díszes bútorok között, a hatalmas terekben, amelyek visszarepítenek a régi korok fényűző pompájába.
A Nemzeti Kastély- és Várprogram - amelyben 17 kastély és 12 vár újul meg. 2023-03-16 Átadták a megújult nagyvázsonyi Kinizsi-várat. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter a csütörtöki megnyitón azt hangsúlyozta, hogy a kulturális beruházás révén erősödik az egész térség és a helyi közösségek identitása.
Széchenyi játszótere – újra nyitva a nagycenki Széchenyi-kastély parkja 2023-03-14 2023. március 15-től újra látogatható a nagycenki Széchenyi-kastély parkja, ahol a megújult angolkertben egy Széchenyi Istvánhoz kötődő tematikus játszótér is várja a látogatókat.
Hétéves lesz a gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont 2023-03-12 A tavaly bemutatott kabalafiguráról és az épületről szól a gyulai Almásy-kastély hetedik születésnapja március 18-án – közölte a kastélyt üzemeltető Erkel Ferenc NKft.
Így néz ki az Orbán-kastély Hatvanpusztán 2023-03-09 Az utolsó simításokat végzik az Orbán-kastélyon Hatvanpusztán, már épül a luxus üvegház is, hamarosan veteményezhet Anikó asszony, lesz primőr tökük.
Jeremy Irons megmentett és felújított egy 15. századi ír kastélyt 2023-03-06 Éppen egy kevésbé ihletett időszakát élte a színész, amikor megvásárolt egy ír kastélyt, hogy felújítsa azt és régi nevéhez méltóvá tegye. Bár látogatókat nem fogad, azért most néhány kép segítségével bekukkanthatunk hozzá.
Negyvenhárom év után kirakták a horgászokat a dégi Festetics-kastélyból 2023-03-02 43 éve alakult Park-Tó Horgász Egyesület az elmúlt évtizedek alatt folyamatosan biztosította a horgászati lehetőséget a dégi Festetics-kastély területén található Park-tó nagyobbik víztestén. Tavaly év végén azonban nem hosszabbított velük szerződést az ingatlant működtető állami cég.
6 mesébe illő kastély Magyarországon 2023-02-25 Ki sem kell tenned a lábadat az országból ahhoz, hogy A szépség és a szörnyeteg-féle csodakastélyokra bukkanj.
Kipróbálhatja, milyen egy japán kastélyban uralkodni, ha van felesleges hárommilliója 2023-02-22 Amikor az egyik brit utazási irodában dolgozó James Kentet tavaly november közepén felkérték, tesztelje le, milyen egy japán kastélyban eltölteni egy éjszakát, azon tűnődött, hogy vajon lesz-e olyan az ügyfelei között, aki fizetne egy hatalmas összeget a szállásért.
Felújítják a temesvári Hunyadi-kastélyt 2023-02-17 Megnyitják a temesvári Hunyadi-kastélyt a látogatók előtt, ősszel a műemlék épület felújítási munkálatait is elindítják. A bejelentés a Temesvár Európa kulturális fővárosa 2023 rendezvénysorozat nyitónapján hangzott el.
Ezek a legszebb skót kastélyok – Kísérteties szépségek 2023-02-13 Ha a skótokról nem a viszki, a vörös haj, vagy a duda meg a szoknya jut elsőnek eszünkbe, akkor minden bizonnyal a mesébe illő, gótikus kastélyok – vagy Nessi. Mostani cikkünkben azonban ezekről a lenyűgöző épületekről lesz szó.
Szerelem hetét rendezi meg a gyulai Almásy-kastély és a vár 2023-02-08 A Valentin-napi vacsorát a kastély Stefánia-szárnyában rendezik
A Budai Vár leelőzte a Versailles-i kastélyt – ezek az európai kastélyok a legnépszerűbbek 2023-02-05 Több millió poszt elemzése alapján a The Thinking Traveller utazási iroda megállapította, melyik az a 10 európai kastély, amelyek a legnépszerűbbek az Instagram felületén.
Curtis klipforgatása miatt rúgták ki a finn mecénást a kastélyból 2023-02-04 Egy Curtis-videóra hivatkozva azonnali hatállyal kirúgta az iszkaszentgyörgyi Amadé–Bajzáth–Pappenheim-kastély bérlőjét a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Kft.
Tűz ütött ki a nyírábrányi kastélyban 2023-02-01 Tűz keletkezett január 31-én délután Nyírábrányban, az Iskola utcában, az Eördögh–Ábrányi–Szapáry kastély földszinti szobájában.
Száműzött uralkodók 2023-01-28 Korabeli dokumentumok, újságcikkek és fotográfiák mutatják be, hogyan élt száműzetésben Madeira szigetén Bourbon-Pármai Zita királyné és IV. Károly király, valamint gyermekeik. A gödöllői királyi kastélyban megtekinthető Száműzetés Madeirán című emlékkiállítás azonban sokkal több ennél: érdekes történelmi tabló.
Ilyen nincs! Sörwellness épül a legendás magyar kastélyban: kinek jutott ez eszébe? 2023-01-22 A Fejér megyei Vál településen található Ürményi-Dreher-kastély a megye egyik legismertebb nevezetessége. A több éve romos állapotban, használaton kívül, üresen álló épület azonban úgy tűnik, újra elnyerheti méltó formáját.
Elkelt a parádfürdői Károlyi-kastély 2023-01-20 Úgy hírlik, szakmai befektető vásárolta meg a parádi Alsó-kastélyt, amelyet tavaly több körben is árverésre bocsátott a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő 176,5 millió forintos kikiáltási áron.
Csodálatos kastély magasodik Budafok szívében: Törley felesége lakott a pompás Sacelláry-kastélyban 2023-01-17 Budapest bornegyede és pezsgőbirodalma, Budafok-Tétény utcáin szinte egymást érik a különleges, magasztos építmények, az egykor pompás kastélyoktól kezdve az úri villákig és kúriákig.
Továbbra sem tudni, befejeződik-e határidőre a geszti Tisza-kastély felújítása 2023-01-17 Sem a beruházó állami projektcég, sem a leendő tulajdonos református egyház nem válaszol arra, elkészül-e időben a rekonstrukció, illetve mi lesz a sorsa a 11 milliárdból megújuló épületnek.
Sorozatos halálesetek az edericsi rémkastélyban: szellemeket találtak? 2023-01-14 Bár néhány éve 240 millió forintért gazdát cserélt a balatonedericsi Fekete kastély, a mai napig romokban áll, nem kezdett bele senki az egykoron szebb napokat megélt épület felújításába.
Mit gyűjtenek Sisi rajongói? 2023-01-11 Az Erzsébet királyné magyarországi kultuszának központjaként működő Gödöllői királyi kastély azon túl, hogy egyike kulturális örökségünk páratlan épületeinek, időről időre izgalmas kiállításokkal, sétákkal, koncertekkel várja a látogatókat.
Huszonhárom éve áll üresen egy kastély, most 48 millió forintért lehet megvenni 2023-01-10 A 670 négyzetméteres, 14 szobás, két szintes mátyásdombi kastélyt az a Lonkai Ármin építette 1902-ben, aki a Festeticsek feketepusztai birtokát tette virágzó gazdasággá.
Eladó monarchiabeli kastély Biharban 2023-01-09 Gróf Zichy Ferencnek a Bihar megyei Vedresábrányban található egykori vadászkastélya is szerepel a Romania Sotheby’s International Realty által eladásra kínált ingatlanok között.
Százötvenezredik látogatóját fogadta a Nádasdy-kastély 2023-01-06 Százötvenezredik látogatóját fogadta a tavalyelőtt augusztusában újranyitott Nádasdy-kastély. A Tudor stílusban épült műemlék és a 29 hektáron elterülő park rendkívül népszerű új, önálló turisztikai célponttá vált
Kastélyt venne Magyarországon? Akár egy pesti garzon áráért megteheti – mutatjuk a felhozatalt 2023-01-05 Mesésen gazdag választékban dúskálhat, aki kastélyvásárlásra adja a fejét, még inkább, aki a felújítására is vállalkozik ma Magyarországon. Noha nem kellenek hozzá milliárdok, de romokból pompát varázsolni így is méregdrága mulatság.
14 milliárdból újulhat meg a történelmi kastély: nem mindennapi élmény lesz a parkban sétálni 2023-01-03 A műemlékvédelem alatt álló marcali Széchenyi-kastély és környezete is megújulhat. A Kaposi Mór Oktatókórház egyik telephelyeként működő épületet a tervek szerint renoválják, és a hozzá tartozó kastélyparkot is felújítják.