Ez az ország egyik legkísértetiesebb helye2021-09-02Rengeteg elhagyatott kastély és villa található Magyarországon, de egynek igazán bizarr története van, ráadásul a neve sem túl csalogató. A Balaton mellett, a fonyódi Sipos-dombon áll egy villa, aminek története egyszerre romantikus és bizarr.
Tíz év után újra eladó a csodálatos Vörös Kastély2021-08-30A kunbaracsi Vörös Kastély és birtok kezdetben a Teleki család, majd a Zeyk család birtokában volt. A 11 hálószobás kastély a Falusi Vendégasztal Szolgáltatók Szövetsége egykori tagjaként jelenleg szállóként üzemel és népszerű esküvői és rendezvény helyszín.
Így néz ki belülről a szerelem és a hűség kastélya2021-08-27Magyarországon kevés a Tudor stílusú kastély, mint amilyen a nádasdladányi. Ha belépünk a kastély udvarába, mintha csak Angliában járnánk!
A turai Tiborcz-kastély Csodaország John Travolta lányának2021-08-26John Travolta és lánya már néhány napja Budapesten tartózkodik, nemrég pedig a forgatást is megkezdték a kastélyban, ahogy arról az Instagramon közzétett fotók is tanúskodnak.
Éjszaka egy varázslatos kastélyban – A lillafüredi Hunguest Hotel Palotában jártunk2021-08-24Van abban valami megfoghatatlanul különleges, ha az ember olyan helyen tölthet néhány éjszakát, amelynek történelme van. Minden helyiség, fal, tárgy mesélni tudna; óhatatlanul eszünkbe jut, milyen lehetett itt az élet évtizedekkel ezelőtt.
Téglás történetét ismerhetjük meg az új kiállításon – videóval2021-08-19A téglási hajdúk letelepítésének 400. évfordulója, valamint az államalapítás és az új kenyér ünnepe alkalmából rendeztek ünnepséget szerdán este Tégláson. A Dégenfeld-kastélyban a Téglás évszázadai című kiállítást tekinthetik meg az érdeklődők.
Hazatértek Sissi személyes bútorai Gödöllőre2021-08-16Megérkeztek Erzsébet királyné személyes bútorai, fésülködőasztala és üveges vitrinje a Gödöllői Királyi Kastélyba. A Németországból visszavásárolt műtárgyakat a közönség már péntektől láthatja a kastély állandó kiállításán.
Ezt az ékkövet látnod kell: milliárdokból újul meg a monumentális kastély2021-08-15A Nemzeti Kastély- és Nemzeti Várprogram első ütemében 30 műemlék – 18 kastély és 12 vár – újul meg. A Zemplén ékköve, a Füzérradványban álló Károlyi-kastély is ezek közé tartozik.
Élet a kastélyban - Egy erdélyi arisztokrata nő konyhája2021-08-12A régi főnemesi családból származó nő élete egy csapásra megváltozott, amikor annak budapesti életét hátrahagyva egy erdélyi kastélyban találta magát.
Csodájára járnak: ismét virágba borul az egykori vidéki luxuskastély rózsakertje2021-08-10Augusztus közepétől ismét virágba borul a fertődi Esterházy-kastély Cziráky Margit Rózsakertje. 350 rózsafaj közel 8000 tövének pompáját élvezhetik a Cziráky Margit Rózsakertbe látogatók.
Horror az egykori főúri paloták sorsa: romos szellemkastélyokká silányultak2021-08-07Nemzetünk történelmének fontos mementói a műemlékvédelem alatt álló kastélyaink, amelyek közül rengeteg az enyészeté lesz fokozatosan.
Átadták a megújult Nádasdy-kastélyt2021-08-01A ma élő nemzedékek feladata a történelmi emlékek ápolása - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap a Fejér megyei Nádasdladányban, ahol átadták a megújult Nádasdy-kastélyt.
Képgalériát osztottak meg a nagycenki Széchenyi-kastély fejlesztéséről2021-07-30Látványos szakaszba ért a nagycenki Széchenyi-kastély fejlesztése, amelyet képgalériában mutatnak be a műemlék közösségi oldalán.
A világ legszebb épületei: Fecskefészek-kastély2021-07-28A Krím félsziget egyik sziklacsúcsán áll a világ egyik legszebb kastélya.
8 csodás magyarországi kastély, amit nem hagyhatsz ki2021-07-26Magyarországon jelenleg 718 védett kastély és 103 vár található, ebből 51 működik kastélyszállóként. Íme 8 csodás kastély, amit nem hagyhatsz ki.
Egy Disney-stílusú palotanegyed áll szellemvárosként Törökország kellős közepén2021-07-20Törökország középső részén áll elhagyatva több mint 500, félig-meddig befejezett kastély. A luxusnegyedként indult, de szellemvárossá alakult projektet a kormány éljenezve támogatta, míg a közeli város lakói a történelmi városrész megcsúfolása miatt tiltakoztak ellene.
Átadták a fertődi Esterházy-kastély felújított nyugati szárnyát2021-07-18Átadták a fertődi Esterházy-kastély csaknem kétmilliárd forintból felújított nyugati szárnyát, amelyben három kiállítás, az Arcok és tekintetek - Esterházy-képtár, az Esterházy-porcelánkabinet, valamint az Idővonzatok - Modulated Time, Boldi szobrászművész és Incze Mózes festőművész közös tárlata kapott helyet.
Igazán európai: pompás kastélytúra Tokaj-Hegyalján2021-07-16Provence és Toszkána vetekedhet csak azzal a szépséges tájjal, történelmi és borászati múlttal, ami Tokaj-Hegyalját, de főleg Tolcsva községet és környékét jellemzi. A kastélyok és a bor világhírű magyarországi birodalma megérdemelné, hogy az eddigiekhez képest is több turistát vonzzon.
Barokk randevú a Gödöllői Királyi Kastélyban2021-07-14A Barokk Randevú a KúlArt Produkció és a Heureka Music Agency közös minifesztiválja, amelyet idén negyedik alkalommal rendeznek meg. Az eseményen július 17-én és július 18-án friss és izgalmas produkciókkal barangolhatjuk be a barokktól napjainkig terjedő zenei univerzumot.
A WHB 5,5 milliárd forintért újítja fel a geszti Tisza-kastélyt, ami aztán a református egyházé lesz2021-07-13Nettó 5,5 milliárd forintért újíthatja fel a Békés megyében található geszti Tisza-kastélyt a West Hungária Bau (WHB) vezette konzorcium. A beruházásnak már 2020-ban el kellett volna készülnie, de a mostani ár csak a munka első ütemét tartalmazza. Az épület a felújítás után ingyen a református egyház kezelésébe kerül.
Egyszerűen nincsenek szavak erre az ezeréves umbriai kastélyszállóra2021-07-08Az óriási telken fekvő kastély félelmetesen szép természeti környezetben és hihetetlen ízléssel kialakított terekkel, történelemmel és velünk élő modernitás tökéletes keverékével várja a vendégeket Umbria és Toszkána határán.
A BÁV árverésén bukkant fel egy elveszettnek hitt Esterházy porcelántál2021-07-06Egy újabb elveszettnek hitt műtárgy kerül vissza a fertődi Esterházy-kastélyba. A BÁV Centenáriumi aukcióján szereplő imari stílusú japán porcelán tál eredetiségét egy, a közelmúltban felfedezett katalógus segítségével bizonyították.
Kastély a rónán: felújított Ybl-remekmű a szabadkígyósi „oázis”2021-07-03Békés megyében, a szántóföldek közötti "oázisban", hatalmas park közepén található Ybl Miklós egyik remekműve, aminek felújítása a végéhez közeledik.
Új kiállítótérrel és állandó kiállítással bővült a körmendi Batthyány-Strattmann László Múzeum2021-06-30Új kiállítótérrel, benne új állandó kiállítással bővült a körmendi Batthyány-Srattmann László Múzeum; a Szalon és ebédlő a Batthány-kastélyban címet viselő tárlatot Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közigazgatási államtitkára nyitotta meg szerdán.
Barokk-rokokó életérzés a fertődi Esterházy-kastélyban, a Múzeumok Éjszakáján2021-06-27Pezsgő, élettel teli barokk-rokokó világ elevenedett meg a fertődi Esterházy-kastélyban az idei Múzeumok Éjszakáján. HIRDETÉS
A titokzatos kastély, ahol a tokaji aszú találkozik a minőségi kozmetikumokkal2021-06-26A táj egyik éke Tolcsva, ezt a települést és Herbária kastélyt mutatták be az M1 Nyaralj itthon! című műsorában, ahol az is kiderült, hogy a kastélyban működő gyógynövény és szépségközpont a klasszikus receptek mellett a gyógyhatásáról nevezetes tokaji eszenciára építkezik.
Fülöp herceg életművéről szóló kiállítás nyílik a windsori kastélyban2021-06-24A közelmúltban elhunyt Fülöp herceg, II. Erzsébet brit királynő férje előtt tisztelgő kiállítás nyílik csütörtökön a windsori kastélyban. Az életútját és örökségét felidéző tárlaton azokat a mesés ajándéktárgyakat is láthatja a közönség, amelyeket az uralkodó férje tengerentúli hivatalos útjain kapott.
Fél milliót kap, aki elvezet a neobarokk kandalló tolvajához2021-06-23A Készenléti Rendőrség parancsnoka bruttó ötszázezer forintot tűzött ki a velencei Hauszmann-Gschwindt kastélyból ellopott neobarokk kandalló megtalálására, valamint az elkövető felkutatására.
Nemzeti identitásuk egy darabját kapták most vissza a felvidékiek2021-06-21Korabeli népviseletbe öltözött férfiak és nők beszélgetnek a borsi Rákóczi-kastély kapujában. A felújított reneszánsz épület megnyitóján a nagy melegben is mintegy ötszáz ember gyűlt össze.
Kosztümkiállítás a fehévárcsurgói Károlyi Kastélyban2021-06-19Különleges kiállítás nyílt meg Fehérvárcsurgón a Károlyi Kastélyban. Július elejéig nemcsak a csodaszépen berendezett szobákban gyönyörködhetnek a szemek, hanem a Vörösmarty Színház jelmezeiben is.
Megmentenék a lenyűgözően szép, történelmi kastélyt - Galéria2021-06-14Egy elhagyatott, de lenyűgözően szép kastély megmentéséért küzdenek, amely 365 látványosan berendezett szobával büszkélkedhet.
Vajon mit keres száztizenhét baba egy barokk kastélyban?2021-06-12Guba Rózsa babakészítő népi iparművész kiállítására érkeztünk Bánhorvátiba. Az Upponyi-hegység lábánál található kis település hatalmas parkkal körülölelt barokk kastélya ad otthont június végéig 117 különleges babának.
Igazi klasszikusok a Régi Zenei Napokon2021-06-11A német barokk az idei Régi Zenei Napok témája, a rendezvénynek július 3. és 10. között Vác és a gödöllői kastély ad otthont.
Átadták a megújult mosonmagyaróvári várat2021-06-08Átadták kedden a Nemzeti Kastélyprogram és a Nemzeti Várprogram részeként 1,7 milliárd forintból megújult mosonmagyaróvári várat – tájékoztatott Glázer Tamás, a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.
Eladó kastélyok rovat: az “utolsó magyar polihisztor” szülőháza!2021-06-06Az Örményesen kínált, 298 nm-es kastély nemcsak csudaszép, de a hely szelleme sem akármilyen! Nézzen szét, vagy akár vegye meg az eladó ingatlant! És persze tudjon meg többet az “utolsó magyar polihisztor” életéről!
Nyáron elkezdődik a hétmilliárd forintos kastélyfejlesztés Geszten2021-06-01Csaknem 7 milliárd forintból újul meg a geszti Tisza-kastély – jelent meg a minap az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlönyben
Eladó kastélyok rovat: A nyírmártonfalvai Reviczky-kastély2021-05-31Ha 1760-ban épült ingatlanra vágyik, az is akad a piacon! A csodás, 1460 nm-es Reviczky-kastélyt és a hozzá tartozó grandiózus birtok kapcsán ár, képek és izgalmas részletek!
Átadták a fertődi Esterházy-kastély Rózsaházát2021-05-31Ma ünnepélyesen adták át a fertődi Esterházy-kastély Cziráky Margit Rózsakert igényesen felújított Rózsaházát megszépült környezetével együtt. Az egykori főkertészi lakból kialakított Rózsaház a rózsakert fogadóépülete lesz, ugyanakkor kiállítások, polgári esküvői szertartások, rendezvények lebonyolítására is alkalmas.
Jelentős történelmi esemény kötődik a Forgách-kastélyhoz2021-05-29A kastély a vagyon és a főúri életmód jelképe. A legtöbbször nem csak egy cifra épület, hanem egy uradalom központja, a társasági élet helyszíne, a kultúra otthona, ahol gazdag könyvtárat és kellemes akusztikájú zenetermet is találhatunk. Magyarországon a kastélyok kora a törökök kiűzése után jött el igazán.
Átadták Tatán a felújított Esterházy-kastélyt2021-05-25A több évig tartó korhű rekonstrukció a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. (NÖF) beruházásában összesen 2,4 milliárd forintból valósult meg a Nemzeti Kastélyprogram keretén belül.
Ez a magyar kastély a vámpíros filmek kedvenc forgatási helyszíne2021-05-23Hazánk kastélyai nem csak arról nevezetesek, hogy ideális turista célpontok, hanem arról is, hogy egyre több filmrendező használja őket forgatási helyszínként különböző filmekhez és sorozatokhoz.
Ünnepi hétvége az Eszterháza Központ örökséghelyszínein2021-05-22A pünkösdi hosszú hétvégén is nyitva lesz a fertődi Esterházy-kastély. Május 22-én, szombaton, május 23-án, vasárnap és 24-én, hétfőn a kastélyegyüttes kápolnájában pünkösdi tematikával kiegészített vezetéssel várják az érdeklődőket.
Jövő év elején nyithat meg a szabadkígyósi kastély2021-05-21Kilencven százalékban elkészült a szabadkígyósi kastély felújítása, amit a tervek szerint 2022 első negyedévében nyitnak meg a látogatók előtt
Eladta az örökös a zsibói Wesselényi-kastélyt2021-05-18A Szilágy megyei önkormányzat jogi úton fogja kérni elővásárlási jogának gyakorlatba ültetését. Az eladó azt szeretné, ha minél előbb elkezdenék a kastély felújítását, és az épületben Wesselényi-múzeum működne.
Különleges hölgyek érkeznek Bánhorvátiba2021-05-17A Guba Rózsa Babakiállítás a Platthy-kastélyba látogat egy hónapra. Guba Rózsa népi iparművész saját, kézzel, textilből készített művészi baba-makettjei nem mindennapi módon, a kastélyban "otthonosan" berendezve mutatkoznak be, eredeti barokk kastélykörnyezetben, korabeli bútorok és tárgyak közt.
Romjaiból születik újjá a kastély Abaújszántón2021-05-15Még az idén megkezdődik Abaújszántó cekeházi városrészében a Patay-kastély felújításának első szakasza, erre magyar-szlovák együttműködésben 140 millió forintot fordítanak – hangzott el a romos műemlék előtt tartott sajtótájékoztatón május 15-én.
Megkezdődött a Benczúr-kúria rekonstrukciója2021-05-142021. május 14-én rendezték meg a Nemzeti Kastélyprogram és a Nemzeti Várprogram keretében a szécsény-benczúrfalvi Benczúr-kúriában kezdődő fejlesztési munkálatok ünnepélyes alapkőletételét.
Pusztuló reneszánsz kastélyok2021-05-13A múlt héten bemutatott megújuló borsi Rákóczi-kastélyon kívül számos reneszánsz kastély várja sorsa jobbra fordulását a Kárpát-medencében. A legtöbb sajnos a végpusztulás szélén.
Kastélyfelügyelőt keresnek Szent Mihály-hegyére2021-05-12Csodaszép helyen van, de vannak kényelmetlenségek is. Bentlakó kastélyfelügyelőt keresnek a Cornwall partjai közelében lévő Szent Mihály-hegy történelmi szigetére. Olyanok jelentkezését várják, akik legalább heti öt éjszakát eltöltenének a várban, és el tudják látni a karbantartási feladatokat.
Végveszélyben Debrecen egyetlen kastélya2021-05-10Visszanyeri-e még valaha eredeti állapotát a debreceni Vértessy-kastély? Vagy szép lassan az a kevés is eltűnik belőle, ami még megmaradt? Úgy tűnik, jelenleg ez utóbbi a valószínű, ha csak nem történik fordulat az ügyben.
Látogatható a fertődi Esterházy-kastély és a nagycenki Széchényi-mauzóleum2021-05-06Újra fogadnak látogatókat az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. örökséghelyszínei, a fertődi Esterházy-kastély, a nagycenki Széchényi-mauzóleum.
Közép-Európa legnagyobb angolparkját újították fel Dégen2021-05-01Közép-Európa egyik legjelentősebb kertművészeti alkotása Dégen, gyönyörűen felújítva, most is várja a látogatókat. A Nemzeti Kastélyprogram keretén belül restaurálás alatt álló klasszicista kastély parkja egyedülálló élményt nyújt.
Cári palotaként jelenik meg a keszthelyi kastély a Netflix új sorozatában2021-04-27A keszthelyi Festetics-kastély cári palotaként lett fő forgatási helyszíne a Netflix napokban bemutatott új, nagyköltségvetésű sorozatának. A fantasy szériáját szinte teljes egészében Magyarországon készíti a streaming-szolgáltató.
Különleges növények virágoznak a fertődi Esterházy-kastély parkjában2021-04-26A tavaszi rügybontást követően virágba borult a fertődi Esterházy-kastély parkja, amely szabadon és biztonságosan látogatható. Kibontotta leveleit a látványos lomkoronájú szomorú japánakác és a tulipánfa is.
Felújítják a királyi kápolnát és a király sarokszobáját a versailles-i kastélyban2021-04-22Felújítják a királyi kápolnát és a király dolgozószobáját Versailles-ban: a kastélynak az eredeti színeit visszanyert két gyöngyszeme a Bourbon uralkodók fennségességébe, illetve magánéletébe nyújt bepillantást.
Legendás hely, mégis alig ismerjük: Íme a Blenheim kastély titkai 2021-04-19A kastély kevésbé ismert történelme a titkos helyiségeken át egészen a személyzet furcsa szerepéig.
100 éve még luxusban éltek itt a leggazdagabb magyarok: ez lett mára a vidéki kastélyokból2021-04-16Újabb vidéki kastélyok nyomába eredtünk, pusztulásban is megejtően szép palotákat hozunk, amikre talán egyszer még szebb idők is várnak, ugyanis nem egy köztük eladó!
Felújítják a tolcsvai Rákóczi-kastélyt2021-04-14Az encsi székhelyű Polgári Kft. végzi a Rákóczi-kastély felújítását nettó 187,4 millió forintért. Az április 14-i Közbeszerzési Értesítő szerint a Kossuth Lajos utcai kastély földszinti szobáiban, helyiségeiben új kiállítótereket, enteriőröket hoznak létre.
Ettől leesik az álla: ezek Európa leggyönyörűbb kastélyai2021-04-11Monumentális gótikus épület, barokk palota és királyi székhelyek is szerepelnek a legszebb kastélyok sorában.
Ha egy kis pompára vágytok: mesebeli magyar kastélyok2021-04-10Mutatjuk, hova vezessen első utatok, ha szeretnétek visszarepülni az időben.
Tiborcz üzlettársának cége 5 milliárdért újíthatja fel a geszti Tisza-kastélyt2021-04-09Nettó 4,9 milliárd forintos ajánlattal a győri West Hungária Bau (WHB) Építőipari Kft. és a budapesti BUILD IT Mérnökiroda Kft. kettőse nyerte el a geszti Tisza-kastély rekonstrukciójára kiírt közbeszerzést.
27 milliárd forintért megvehető a Keresztapa-filmek ikonikus kastélya2021-04-06A komoly történelemmel bíró Los Angeles-i kastély tulajdonosa csődöt jelentett, így az 1972-es „A keresztapa” című filmmel legendássá váló ingatlan eredeti árához képest 105 millió dollárral olcsóbban eladó.
A herceg, aki újjáélesztette a fertődi Esterházy-kastélyt2021-04-06Százegy éve, 1920. április 6-án hunyt el Esterházy IV. Miklós, aki feleségével, Cziráky Margit grófnővel a XIX. és a XX. század fordulóján újból életre keltette a fertődi Esterházy-kastélyt.
Nem csoda, hogy megihlette Disney-t: Neuschwanstein kastély igazi ékszerdoboza Európának2021-04-02A németországi Neuschwanstein kastély mesekönyvbe illő épület.
15 milliárd forintért árulják az alsópetényi Prónay-kastélyt2021-03-29Közel 50 millió dollárért, vagyis 15 milliárd forintért hirdetik a 2010-ben felújított, alsópetényi Prónay-kastélyt. Korábban 60 millió dollárért is kínálták, ezek szerint akkor nem jártak sikerrel.
Máig sok a rejtély a leghíresebb magyar luxusprostituált meggyilkolása körül2021-03-28A Kiscelli kastély milliomos ura és az általa kitartott Mágnás Elza celebsztorija száz éve valóságos tömeghisztériát váltott ki.
Csipkerózsika kastélya gyönyörű a valóságban: hatalmas hegyek ölelik körbe a Neuschwansteint2021-03-24A Neuschwanstein kastély és a mellette fekvő Füssen gyönyörű kis ékszerdobozai Európának.
Fedezd fel a Dél-Dunántúlt, töltődj élményekkel a Fried Kastélyszállóban2021-03-20A Dél-Dunántúl rendkívül gazdag történelmi emlékekben, változatos természeti adottságokban, és a gasztronómiája is kiemelkedő. Egy rejtett kincse Simontornya, amely Budapestről mindössze 1,5 óra alatt megközelíthető.
Nyitásra kész a gyulai Almásy-kastély Stefánia-szárnya2021-03-20Befejeződött a gyulai Almásy-kastély Stefánia-szárnyának felújítása, jelenleg az épületrész berendezése zajlik; amint a járványhelyzet engedi, meg is nyílik a látogatók előtt
Nézze meg a Wenckheim-kastély grófnőjének fürdőkádját!2021-03-19Elkészült a szabadkígyósi Wenckheim-kastély grófnői fürdőkádjának a rekonstrukciója – írta az Octogon a munkálatokat felügyelő Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. közösségi oldala alapján.
Grófok kastélya, kúria saját kápolnával: el se hinnéd, mi minden eladó Magyarországon - Ingatlanturmix2021-03-19Elképesztő miket talál az ember, ha körbenéz az ingatlanpiaci hirdetések között. A napokban olyan hirdetésekbe botlottunk, melyek nem egészen hétköznapinak mondhatók.
Együtt népszerűsíti a kastélyokat és a várakat az MTÜ és a NÖF2021-03-18Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. (NÖF) és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a kölcsönös marketingtámogatás, a kastélyok, várak minősítési rendszerének közös kidolgozása érdekében.
Nem csak Petőfiék nászágyát őrzi: ilyen gyönyörű a felújított Teleki-kastély2021-03-15Teleki Sándor gróf kastélyában töltötte mézesheteit Petőfi Sándor és Szendrey Júlia, és itt született a magyar irodalom egyik legszebb szerelmes verse.
Nem lett szellemtanya: milliárdokból pofozták ki a közel 300 éves főúri kastélyt Gyulán2021-03-14Március 18-án lesz öt éve, hogy megnyitották a felújított gyulai Almásy-kastélyt, amelynek azóta már több mint 360 ezer látogatója volt.
5+1 mesébe illő francia kastély a csodálatos Loire-völgyből2021-03-13Több, mint száz kastély található a Loire és mellékfolyói, a Cher, az Indre, a Loir és a Vienne mentén.
Karácsony Gergely árulja a főváros kastélyait2021-03-12A főváros tulajdonában álló tokodi, kéthelyi és szőlőskerti kastélyt is megpróbálják idén értékesíteni
5 elhagyatott, de gyönyörű kastély Magyarországon2021-03-08Szívesen jársz-kelsz belföldön és fedezel fel csodaszép helyeket? Akkor számodra ideális célpontok lehetnek Magyarország ódon, gyönyörű kastélyai.
Híres magyar kastélyok kvíze: felismered, melyik épület látható a képen?2021-03-07A szép hazai kastélyok kedvelt úti célok. A kvízben képek alapján kell beazonosítani őket.
Leégett kastélyból lesz Batman háza?2021-03-03Érdekes fordulatot vesz egy 16. században épült angliai kastély sorsa.
Kész horror, mi lett a vidéki luxusból: újabb elherdált kastélyok, amikért fájhat a szívünk2021-03-01Újabb gyöngyszemeket válogattunk, pusztulásban is megejtően szép vidéki kastélyokat hozunk, amikre talán egyszer még szebb idők várnak, ugyanis nem egy köztük eladó!
Ünnepel a híres magyar barokk kastély: musical estet is szerveznek2021-02-27A születésnapi ünnepséget - amennyiben az aktuális szabályozás erre lehetőséget ad - a történelmi-turisztikai helyszín hivatalos megnyitójának évfordulóján, augusztus 15-én tartják.
Feltárták I. Ferenc francia király teniszpályáját2021-02-25A múlt számos emlékét megtalálták a Párizshoz közeli Villers-Cotterets hajdani királyi kastélyában.
Visszakerült a családhoz a Nicsovics-kúria2021-02-21Sokáig állt szinte gazdátlanul, elhanyagolva Csanádalberti határában a Nicsovics-kastély. Az államosításkor elvett ingatlan tavaly nyáron visszakerült az építtető család leszármazottjaihoz.
Évszázadokon át épült a szlovén Robin Hood bevehetetlen erődítménye2021-02-20Szlovénia méltán híres természeti kincseiről és épített örökségéről is. Egészen egyedülálló erődítmény tud azonban megszületni akkor, ha mindez évszázados kitartással párosul. A Postojnától kilenc kilométerre található Predjama Európa egyik legkülönlegesebb kastélya.
Eladó a Schitt’s Creek kastély - drága, de ízléstelen2021-02-19A sorozat pilotjában szereplő hatalmas kastély egy valódi ingatlan, ami most ráadásul eladó, közel 12 millió dollárért. Kivételesen a helyszín nem Kalifornia, hanem Toronto, Kanadában.
Ez lett a főúri luxusból: kísértetek sem járnak ezekben a vidéki kastélyokban2021-02-17Pusztulásban is csodás vidéki kastélyokat hozunk, amikre talán egyszer még szebb idők várnak, ugyanis nem egy köztük eladó!
5 különleges történetű hazai kastély a bakancslistádra2021-02-17Mátyás király minden luxussal felszerelt lakhelye, hazánk legnagyobb angolparkja és egy reneszánsz várkastély is felfedezésre csábít.
Különleges diorámák a keszthelyi Vadászati Múzeumban2021-02-13A Helikon Kastélymúzeum a Nemzeti Kastély- és Várprogram jóvoltából bővíthette vadászati kiállítását. A 2008-ban megnyílt intézmény két új szárnnyal bővül az egykori honvédségi terület irányában.
Újra régi pompájában várja a látogatókat a borsi Rákóczi-várkastély2021-02-12Magyar és szlovák forrásokból felújították a szlovákiai borsi Rákóczi-várkastélyt, II. Rákóczi Ferenc szülőhelyét – közölte a Teleki László Alapítvány. A közlemény szerint jelenleg már a kastély környezetének, valamint a kastélyban helyet kapó turisztikai látványosságok kivitelezése, fejlesztése folyik.
Döntött a francia bíróság: le kell bontani a brit milliomos 21 milliárd forintot érő kastélyát2021-02-0715 év után véget ért a jogi vita: Patrick Diternek le kell bontania a provence-i hegyeken álló 32 ezer négyzetméteres ingatlanját.
Kastélyként áll a város közepén a Központi Zálogház százhúsz éves épülete2021-02-07Az óriást nemsokára a Károli Gáspár Református Egyetem hallgatói töltik meg élettel, ám egyelőre még üresen áll. Fotók a ritkán látható belsőből.
Mintegy 4,3 milliárd forintból fejlesztik a fertődi Esterházy-kastélyt2021-02-05Lerakták a fertődi Esterházy-kastély 4 milliárd 252 millió forintos, részben európai uniós, részben hazai forrásból 2022 őszéig megvalósuló turisztikai célú fejlesztésének alapkövét pénteken.
Tesztutca a schönbrunni kastélynál2021-02-04Mától akár császári kulisszák között is teszteltethetik magukat koronavírus-fertőzésre a bécsiek. A schönbrunni kastélynál nyílt meg ugyanis az osztrák főváros hatodik tesztutcája.
Ablaktárlat nyílik az Almásy-kastély télikertjében2021-02-01A pandémiához alkalmazkodva ablaktárlat formájában mutatják be a gyulai múzeumok ritkán vagy sosem látott műtárgyait az Almásy-kastély télikertjében és az Erkel Ferenc Emlékház bejáratánál
Kivételes emlékezetű épületet adtak át Nagycenken a Széchenyi-kastélynál2021-01-28Átadták a nagycenki Remetekápolnát, amelyet eredeti helyétől nem messze, a Széchenyi-kastélyhoz közelebb építettek újjá egy 300 millió forint értékű, a Fertő táj világörökségi térség több helyszínen megvalósuló fejlesztési csomag részeként.
Történelmi jelentőségű és léptékű fejlesztések előtt áll a nagycenki Széchenyi-kastély2021-01-222021. január 22-én rendezték meg „A nagycenki Széchenyi-kastély turisztikai célú fejlesztése” elnevezésű projekt ünnepélyes alapkőletételét.
A Cseh Köztársaságból nyílik a Pokol bejárata egy különös kastély alatt2021-01-17Az épület a korszak egyik leginkább épen maradt kastélya, található benne egy gótikus kápolna, egy zöld terem tele késő gótikus festményekkel, és a legendák szerint a Pokol bejárata is innen nyílik. Igaz turistacsalogató hely.
Folytatódik a hazai kastélyok és várak rekonstrukciója, több megújult létesítmény is megnyílik 2021-ben.2021-01-17A jelenleg is tartó felújítási munkálatok és az épületekben lévő kiállítások kialakítása mellett idén megkezdődhetnek a történelmi épületek átadásai is a nagyközönség számára.
Eredeti barokk pompájában fog tündökölni Ráckeve büszkesége2021-01-12Fél évszázad után megújul a ráckevei Savoyai-kastély – jelentette be Vereckei Zoltán a település polgármestere, aki arról számolt be, hogy idén még elkészülnek a felújítás tervei.
Kelta lakóházak rejtőztek a kastély kertjében2021-01-10A római kort idéző játszóteret, fűszerkertet építenek a Paks melletti Lussoniumnál, a bölcskei Szent András kastély területén kelta emlékhely épül, és felújították a 19. századi műemlék kápolnáját is egy térségi turisztikai fejlesztés részeként.
DK: Lázárék bekebelezik a Gödöllői Királyi Kastélyt is2021-01-06„Február elsejétől a Szent István Egyetem alapítványi fenntartásban működik tovább”, adta ki a DK közleményét az MTI-OS. És ha mindez nem lenne elég, egy, a fideszesek által áttolt törvény alapján az egyetemet fenntartó alapítvány kisajátítja a Gödöllői Királyi Kastélyt is”
Terv szerint halad a borsi Rákóczi-kastély teljes körű megújítása2020-12-31Elkészült a Toronyiránt elnevezésű telefonos alkalmazás, amely először a dél-erdélyi szórványterület legszebb középkori templomait mutatja be – emelte ki Diószegi László.
Káel Csaba készítheti elő a fertődi Esterházy-kastély felújítását2020-12-30A fertőd-eszterházai Esterházy-kastély és környezete hosszútávú fejlesztéséről, az „ESZTERHÁZA Turisztikai Beruházás” előkészítéséről döntött a kormány, és ehhez csaknem negyedmilliárd forintot is átcsoportosítanak a feladatra, még az idei költségvetésből.
Romos állapotában is méltóságteljes a szép napokat és háborús időket is megélt Kégl-kastély2020-12-27Építtetője, Kégl György mintagazdaságot üzemeltetett, volt országgyűlési képviselő, adománnyal segítette a kórházépítést és a helyi iskola működését is.
Titokzatos elhagyatott kastélyok és villák Budapest szívében2020-12-26Tudtad, hogy a Kincsem-villa még ma is a belváros szívében áll, elhagyatva? És azt, hogy Kodály Zoltán melyik kastélyban töltötte legszívesebben a napjait, amíg tehette? Budapest legérdekesebb és legszebb elhagyatott villáit mutatjuk meg nektek.
Magyarország legnagyobb angolparkja a dégi Festetics-kastély ékessége2020-12-24Az egyik legszebb része a szigeten álló Hollandi ház, amelyben nem véletlenül volt istálló és lakosztály is.
A kastély- és várprogramban eddig három kastély és egy vár felújításával végeztek, de még ezek sem látogathatók2020-12-22Egy évvel meghosszabbította a Nemzeti Kastély- és Várprogramot a kormány, a felújításokra eddig kiírt 25 közbeszerzés közül legalább 13 esetében lehet kapcsolatot találni kormányközeli szereplőkkel.
II. Erzsébet készen áll a karácsonyra: teljes pompában a Windsori-kastély2020-12-19Lassan mindannyiunknál elérkezik a perc, hogy szívmelengető dekorációval díszítsük ki az otthonainkat. Nincs ez másképp a brit uralkodónál sem.
Közel 3,2 milliárdért újítja fel a fertődi Esterházy-kastély egy részét a ZÁÉV és a FÉSZ2020-12-14A fertődi Eszterházy-kastély múzeumi tömbjének belső felújítását az F-Z Esterházy-kastély Konzorcium, vagyis a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. (FÉSZ), valamint a ZÁÉV Zrt. fogja végezni nettó 3,198 milliárd forintért.
Megkapja Lipótmezőt a NER elitiskolája, Lázár viszont nem kap kastélyt2020-12-10A volt pszichiátriai intézet területét kapja meg a Közép-európai Oktatási Alapítvány közpénzből induló tandíjas középiskolája. Egy másik ingatlanról is döntöttek: a gödöllői egyetemé lesz a királyi kastély.
Megújul az egyik csodálatos Esterházy-kastély - videó2020-12-08Ismét régi fényében ragyoghat majd a győri Esterházy-kastély, a műemléképület fejlesztésének célja a meglévő kulturális funkció bővítése, a pinceszinten található közösségi terek felújításával, átalakításával.
Visszakapja régi fényét a csodálatos Benczúr kastély Szécsényben2020-12-03Nagyszabású turisztikai beruházás indul el a Nógrád megyei Szécsényen, már kiválasztották a Nemzeti Vár- és Kastélyprogramban megújuló Benczúr-kúria projektjének kivitelezőjét is.
Kétszáz éve senki nem mer hozzányúlni egy kastély padlásán fekvő bábuhoz2020-11-29A dán legenda szerint ha valaki megmozdítaná, akkor a neki otthont adó, vízen álló kastély is elsüllyedne.
3500 éves sírokat találtak a tiszadobi Andrássy-kastély udvarán2020-11-28A sírokra a vízvezeték új nyomvonalának kialakításakor bukkantak. AJÁNLOM Körülbelül 3000-3500 éves, a bronzkorból származó sírokat tártak fel a Jósa András Múzeum régészei a tiszadobi Andrássy-kastély udvarán – írja az MTI.
Két kastély kap támogatást2020-11-26A gödöllői és a keszthelyi kastély összesen közel 700 millió forint támogatást kapott a kormánytól, a koronavírus-világjárvány negatív hatásainak kompenzálására.
Múltunk, jelen időben: ismét számos vár és kastély születik újjá2020-11-25Kezd beérni a gyümölcse a 2016-ban elindult Nemzeti Kastélyprogramnak és Nemzeti Várprogramnak: decemberre teljesen elkészül a felújított tatai Esterházy-kastély kiállításainak berendezése.
Jócskán megdrágult a fertődi Esterházy-kastély fejlesztése2020-11-20Mintegy 1,442 milliárd forinttal növeli a kormány a fertődi Esterházy-kastély turisztikai fejlesztésére elkülönített uniós támogatás keretösszegét – derült ki a Magyar Közlönyből.
Átfogó stratégiai program az erdélyi kastélyok megsegítésére2020-11-18Kastély Erdélyben címmel indított átfogó stratégiai programot a kolozsvári PONT Csoport még 2015 tavaszán. Az elmúlt öt év alatt egy háromnyelvű honlapot hoztak létre az erdélyi kastélyok és kúriák részletes leírásával . . .
Kiürítették a dobai kastélyban működő pszichiátriai intézetet2020-11-17A Veszprém megyei Dobán október 31-én végleg bezárta kapuit a pszichiátriai intézet, hivatalos nevén a Csolnoky Ferenc Kórház Rendelőintézet Pszichiátriai Rehabilitációs és Szocioterápiás Osztálya.
A vad gróf és a költő: megújult Koltón a Petőfire is emlékező Teleki-kastély2020-11-16Megújult és ismét látogatható a koltói Teleki-kastély, ahol a néhai gróf barátja, Petőfi Sándor is többször megfordult. Amíg magyar él, e kis falu mindig geográfiai nevezetesség lesz
Újabb kastélyfelújítás érkezik 1,2 milliárdért2020-11-15A fehérvárcsurgói Károlyi-kastély turisztikai célú fejlesztését a bonyhádi Stabil Konstrukt Építőipari és Szolgáltató Kft., valamint a budakalászi Stylos Építőipari Kft. végezheti, nettó 1 milliárd 240 millió forintért.
Lázár János felügyelete alá kerülhet a milliárdokból felújított békési kastély2020-11-12Szakképzési és kulturális célokra hasznosítaná a szabadkígyósi Wenckheim-kastélyt a mezőhegyesi állami tangazdaság, ha a törvényjavaslatot megszavazzák a parlamentben.
Paranormális: kísértetkastély a Balaton partján – sikoltozó falak2020-11-07Paranormális? Az emberek képzeletében élénkek az ódon kastélyokról és a bennük “lakó” kísértetekről alkotott képek, éppen ezért nem meglepő, hogy a titokzatos eseményekkel teli balatonedericsi kastélyt kísértettanyaként emlegetik.
Csaknem 2 milliárdból újul meg a Károlyi-kastély2020-11-05A Nemzeti Kastélyprogram és a Nemzeti Várprogram részeként folytatódik a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély turisztikai fejlesztése: az egykori istállóépület megújítására 1,9 milliárd forintot fordítanak.
Szépségverseny Sisi kedvenc kastélyában2020-11-02A Gödöllői Királyi Kastély ad otthont december 12-én a 30. Miss Hungary szépségverseny döntőjének. A rendezvényen meghatározó lesz az évfordulót jelző 30-as: hazánk legrégebbi szépségversenyén 30 hölgy mutatkozik be
Látogatói rekordokat értek el a hazai kastélyok és várak a nyáron2020-10-30Közel ötven százalékkal többen látogatták meg az idén augusztusban a hazai kastélyokat és várakat, mint az előző év hasonló időszakában, nem törte meg a járvány a belföldi turisztikai látogatókedvet a júniusi újranyitás óta
76 milliós állami támogatásból előzik meg a szombathelyi Gothard-kastély további állagromlását2020-10-29A pénzből kijavítják a tetőszerkezetet, az ereszcsatornákat, kicserélik a kör alakú torony bádogburkolatát. A bejárat feletti erkélynél kijavítják a tetőszerkezetet, cserélik a padlózatot és újravakolják az erkély falait.
Az egykor pompás Zichy-kastély ma szomorú látvány: fénykorában az angol lovagvárakra hasonlított2020-10-24Zichy Manó somlószőlősi kastélya mára romos állapotban várja megmentőjét.
Kastély a tó partján2020-10-23Hamarosan a nagyközönség számára is látogatható lesz a Nemzeti kastélyprogram és Nemzeti várprogram keretében immár kívül-belül megújult tatai Esterházy-kastély. Az Öreg-tó partján álló épületet számos koronás fő látogatta, és így megannyi fontos diplomáciai esemény színhelyéül szolgált.
Október hosszú hétvégéjén irány: Tállya!2020-10-20A Tokaji Borlovagrend (Confrérie de Tokaj) elmúlt tíz évében végbement megújulásának egyik fontos bizonyítéka az az éves csúcstalálkozó, melyet idén Tokaji Szüret néven, Tállyán, a Maillot Kastélyban rendeznek meg, tállyai borászatok közreműködésével.
Debreceni cég újíthatja fel az alsózsolcai kastélyt2020-10-19Eredménnyel zárult az alsózsolcai önkormányzat által kiírt közbeszerzés: a Deberép Kft. újíthatja fel a Vay-kastélyt. A debreceni vállalkozás 220,8 millió forint értékben végezheti a munkálatokat.
Örök rejtély marad? A mai napig nem tudja senki, hogyan épült a különleges kastély2020-10-18Egy mérnöki csoda, melynek titkát tervezője magával vitte a sírba.
Teszteld tudásod: melyik híres magyar kastélyt látod a képen?2020-10-17Magyarország telis-tele van gyönyörű kastélyokkal. A kvízben képek alapján kell őket felismerni.
Mit keresett hat tehén a kastélyban? – A parkok és tájképi kertek aranykora2020-10-17Milyen szép tájba épült ez a kastély! – gondoljuk, és talán fel sem merül bennünk, hogy a természetesnek tűnő, festői környezet éppúgy gondos tervezőmunka eredménye, mint az épület.
Újabb tevékenységekkel bővül a Klebelsberg Kastély működése2020-10-16Az intézmény új feladatokkal gazdagodhat, a célok szerint hazai és nemzetközi kutatásokat indítanak, kiállításokat szerveznek, archívumukból online tudásbázist hoznak létre, de az oktatási tevékenységen keresztül a tehetséggondozásban is aktív szerepet vállalhatnak.
Itt tart a bonchidai Bánffy-kastély felújítása2020-10-15A felújítás során a Transylvania Trust Alapítvány 4.3 millió eurót költött a rezidenciára, és becslésük szerint még nagyjából ugyanennyi hiányzik – tudósít a Maszol.ro.
Uniós pénzből megújul a nagycenki Széchenyi-kastély2020-10-12A nagycenki Széchenyi-kastély turisztikai célú fejlesztését a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. és a ZÁÉV Építőipari Zrt. végezheti, nettó 2 milliárd 189 millió forintért.
Újabb, hatalmas fejlesztések lesznek a tiszadobi Andrássy-kastélynál2020-10-09Pénteken helyeztek el időkapszulát a tiszadobi Andrássy-kastélynál, amivel megkezdődött a kastély új állandó kiállításának fejlesztése, amely várhatóan 2021 végén fejeződik be.
Ismét lesz vadászfegyver-kiállítás a kápolnásnyéki Halász-kastélyban2020-10-07A tavaly megkezdett, nagy sikert hozó Vadászfegyverek / Fegyvervadászok című rendezvénysorozat idén is folytatódik a kápolnásnyéki Halász-kastélyban: a sorozat nevét is viselő kiállítás idén a Magyar Nemzeti Múzeummal együttműködésben valósul meg.
A mesebeli tiszadobi Andrássy-kastély – mintha a Loire-völgyben járnál2020-10-04A szájhagyomány úgy tartja, hogy a tiszadobi Andrássy-kastély Erzsébet magyar királyné tiszteletére, a francia Loire folyó mentén épült középkori lovagi várkastélyok mintájára készült 1880-ban.
Lázár János kormánybiztos lett, rögtön kétszeresen is2020-10-01Az egyik kormánybiztosi pozícióban a feladatkörébe tartozik a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság állami feladatainak koordinálása, és emellett a Nemzeti Kastélyprogram és a Nemzeti Várprogram végrehajtásával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztossal együttműködve a geszti Tisza-kastély felújításai munkálatainak koordinálása
Megnyílt a dísznövény és kertművészeti napok Fehérvárcsurgón2020-09-26Megnyitották és hétvégén látogatható a 16. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok a fehérvárcsurgói Károlyi kastélyban, ahol szakmai előadások, kiállítások, hangversenyek szerepelnek a programban és számos kiállító vesz részt.
Hatvanmilliárd forintot fordít a kormány kastélyok és várak felújítására2020-09-25A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) mintegy 60 milliárd forintot fordít a kormány kastélyok és várak megújítására - közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a komlódtótfalui Becsky-Kossuth-kúria 643 millió forintból megvalósuló felújításának pénteki alapkőletételi ünnepségén.
Csillagászati napokat rendeznek a hétvégén Gyulán2020-09-23Csillagászati napokat rendez szombaton és vasárnap a Magyar Napfizikai Alapítvány a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközponttal közösen. Az eseményen szakcsillagászok osztják meg a legfrissebb napfizikai ismereteket, és az érdeklődők profi távcsővel figyelhetik meg a bolygókat.
Sörwellness is lesz a Felcsút mellett 15 milliárdból megújuló kastélyban2020-09-21Megújul a Felcsúthoz közeli Vál híres kastélya, amely ha kész lesz, úszni fog a sörben: sörkert, sörfőzde és sörwellness is helyet kap – írja a Privátbankár.
Esküvői helyszínné varázsolja a recski munkatábor szomszédságában álló romos kastélyt a Miss Universe Hungary udvarhölgye – fotók2020-09-20Az egykori impozáns, mára inkább romos épületet Kozma Klaudia (29), a 2016-os Miss Universe Hungary második udvarhölgye és ügyvédként dolgozó férje, Gáll Szabolcs (47) vásárolta meg, és be is költöztek a Mátra oldalában fekvő birtokra.
Újraszentelték a kondorosi Batthyány-Geist-kastély felújított kápolnáját2020-09-20Az ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök levelét tolmácsoló Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár azt mondta, hogy a múlt értékeinek megbecsülése nélkül egyetlen nemzetnek sem lehet sikeres jövője.
Nem nyelte el a mocsár, mégis az elmúlás felé tart a Süllyedő kastély2020-09-16A lábakon álló, egykor díszes rákoscsabai épület előbb állami kézbe került, majd kívül-belül lecsupaszították.
Tudja, hol található a legtöbb vár és kastély a világon?2020-09-11A világon sehol másutt nincs annyi vár és kastély, mint Németországban. Nem is tudják pontosan, hány ilyen építmény található az országban, de egyes becslések szerint számuk a 25 ezret is meghaladhatja.
Kastélyszálló biobirtokkal és víztoronnyal2020-09-10Egy fiatal lány először az idegenvezetésbe szeret bele, amit nosztalgiával emleget, ma is elmosolyodik, ha életének erről a korszakáról beszél. Egy mesébe illő igaz történet . . .
A szerelem köveiből épült a legszebb magyar kastély, Angelina Jolie is kinézte magának2020-09-06Újra teljes pompájában ragyog a pár évvel ezelőtt elbontásra ítélt turai kastély.
Amint meglátod, beleszeretsz ebben a fára épített kastélyba! Aztán megnézed belülről...2020-09-03Minden gyerek szeretne magának fára épített házikót, aztán akad közülük olyan, aki felnő, és egész kastélyt varázsol a lombok közé.
Martonvásár: látogasd meg a kastélyt, ahol Beethoven szerelmes lett!2020-09-01Budapesttől alig egy órányi autóútra található Martonvásár, amely többek között a gyönyörű Brunszvik-kastélyról, valamint a hozzá tartozó angolparkról híres. Akár kisgyerekes családként, akár barátokkal vagy a párunkkal látogatnánk el ide, nem fogunk csalódni.
Öt gyönyörű kastély, ahova virtuálisan is ellátogathatunk2020-08-23A „virtuális vakációk” egyre népszerűbbek a koronavírus miatti utazási korlátozások miatt. A jelenlegi helyzetre tekintettel több angol és skót kastély vezetősége is felajánlotta a virtuális túra lehetőségét.
Népszerű a Kastélykártya program2020-08-18Népszerű a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. Kastélykártya programja a kulturális kikapcsolódást kereső, várak és kastélyokat látogatók között, a július elején elindított kedvezményre jogosító kártyát már több mint kétezren váltották ki – közölte a NÖF.
Járj be egy lenyűgöző elhagyatott olasz kastélyt - Galéria2020-08-17Ezt a 100 éves kastélyt Olaszország északnyugati részén, Piemont régióban találjuk. Egyszerűen hihetelten, hogy több évtizede üresen áll.
Különleges produkciókkal búcsúznak a nyártól a keszthelyi Festetics-kastély parkjában2020-08-14Két különleges zenés színházi produkció látható augusztus végén a keszthelyi Festetics-kastély parkjában a Magyar Teátrumi Társaság, a Helikon Kastélymúzeum, a Budapesti Operettszínház és a Musical Neked Produkció jóvoltából – tájékoztatták a szervezők pénteken az MTI-t.
Mintha csak Franciaországban járnánk: Ezt a pompás kastélyt mindenképp látnod kell!2020-08-12Amikor a következő úti célunkon gondolkodunk, hajlamosak vagyunk elfelejteni, mennyi felfedezetlen táj és épület vár még ránk hazánkban. Piciny országunk kisebb települései tartogatnak még meglepetéseket.
Ilyen csodás látványt nyújt a virágokba borult Windsor-kastély2020-08-07Chris Jackson évek óta a brit királyi családnak dolgozik fotográfusként, az ő Instagramján fedeztük fel, hogy épp a windsori kastélyban dolgozott a napokban. Elment lefotózni a kastély keleti szárnya előtti rózsakertet, melyet 40 év után először fognak megnyitni a látogatók számára.
Így látják a madarak: káprázatos kastélyparkok a magasból2020-08-04Egy kastélyba ellátogatni mindig nagy élmény, viszont keveseknek van alkalmuk arra, hogy a most következő perspaktívából lássák a gondosan ápolt kastélykerteket.
5 mesés magyarországi kastély, amit látnod kell2020-07-30Nem kell messzire utaznod, hogy csodás kastélyokat láss! Magyarországon is van néhány nagyon figyelemméltó épület, ami történelmével, külalakjával és lakói történetével elvarázsol téged is.
Kísértetjárás: lefejezett királyné szelleme riogatja egy szálloda vendégeit2020-07-28Anglia keleti részén számos olyan kastély, katedrális, vagy éppen szálloda található, amelyek egytől egyig izgalmas, ám sokszor hátborzongató történetekkel bírnak.
Hajdanán gyönyörűek voltak, ma elhagyatva tengődnek: magyar kastélyok, amik többet érdemelnének2020-07-28Az idő vasfoga meglátszik ezeken a hajdanán gyönyörű, elhagyatott magyar kastélyokon.
A természet orchideás réteket varázsolt az őrjegi lápra, az érsek kastélyt a királynőnek2020-07-25Hajós település méltán büszke kastélyára. A szóbeszéd szerint az építtető gróf Patachich Gábor kalocsai érsek úgy értesült, Mária Terézia ellátogat majd az egyházmegyébe, márpedig akkor méltó szállást kell őfelségének biztosítani.
Romosan árválkodik a mecseknádasdi püspöki kastély, ahol Liszt Ferenc is megszállt2020-07-24Elhagyott kastély Baranya megyében. Nem egyedi történet az övé. A Püspöki-kastély vagy Barokk kastély Mecseknádasdon kalandos történetre tekinthet vissza.
Ötvenöt hektárnyi vidéki luxus – Ilyen a Hertelendy Kastély2020-07-16Van egy mesés hely Somogy közepén, kívül téren és időn, ezért tökéletesen alkalmas arra, hogy magunk mögött hagyjuk a világ minden zaját. Mert ez a világ most nagyon hangos, de a Hertelendyben ebből semmi sem érződik.
Lesz pénz befejezni a Rákóczi-kastély felújítását2020-07-15A Borsiban található épületegyüttest jövő tavasszal adhatják át. Bruttó 865 millió forint többletforrást biztosít a kormány a szlovákiai Borsiban található Rákóczi-kastély felújításának harmadik ütemére.
Több mint százezer forint egy éjszaka egy párnak Tiborcz új szállodájában2020-07-15A 20 százalékos nyitási kedvezménnyel is Magyarország egyik legdrágább, ha nem a legdrágább szálláshelye lett Tiborcz István, a miniszterelnök vejének 19 szobás turai kastélyszállója
Hajós: Itt van Európa legnagyobb pincefaluja, mellette egy legendákat őrző kastély és egy csodatevő Szűz Mária szobor2020-07-12Titkos alagút, gyönyörű kert, romantikus zegzugos utcácskák, gasztronómiai kalandok, nyugalom és testi-lelki feltöltődés vár Bács-Kiskun megyében.
Egy teljesen üres luxuskastélyt kapott meg karanténnak egy fiatal pár2020-07-06Kinek ilyen a karantén, kinek olyan: nekik egy nyolcszáz éves luxus kastélyszállóban telik.
Így néztek ki a legszebb hazai kastélyok fénykorukban2020-07-04Merengtél már azon, hogyan nézhettek ki a mára múzeummá avanzsált kastélyok? Milyenek lehettek eredeti pompájukban, tulajdonosaik bútoraival berendezve?
Összeomlott a Bay-kastély az erdélyi Ördögkúton2020-07-02Az elmúlt napok esőzései nyomán összeomlott a Bay-kastély az erdélyi Ördögkúton – közölte csütörtökön az Agerpres hírügynökség.
A világ legfélelmetesebb kastélya: Hátborzongató múltja van az épületnek2020-06-29Az angliai Chillingham-kastély lenyűgöző és egyben fenséges épülete 1344-ben nyitotta meg kapuit Northumberland vidékén, és noha az erődöt lágy, derűs és zöld dombok, valamint csodálatos kertek veszik körbe, a vár maga rengeteg sötét titkot őriz, amely az egész területre hatással van.
Zichy Pál: ne hagyjuk elpusztulni értékeinket!2020-06-28Virágzik az omladozó kastélyok, romos nemesi kúriák körüli katasztrofaturizmus. Sorra alakulnak az olyan Facebook-csoportok itthon is, ahol az a cél, hogy a kirándulók szellemépületeket fotózzanak.
Az örökösöké marad a székelyföldi, árkosi Szentkereszty-kastély2020-06-27A román legfelsőbb bíróság visszavonhatatlan ítélete értelmében az egykori tulajdonos örököseinek, a Jankovich-Bésán testvéreknek a tulajdonában marad az árkosi, Sepsiszentgyörgy szomszédságában lévő Szentkereszty-kastély.
A szombathelyi Gothard-kastély állagmegóvására használhatja fel az önkormányzat a 76 milliós állami támogatást2020-06-25Az önkormányzati tulajdonban lévő épületet a Modern Városok programjában akarták felújítani , el is készült egy tanulmányterv. Már ez a tanulmány is figyelmeztetett, hogy kevés lesz a keretben szereplő 1,8 milliárd forint, a felújításhoz legalább még egy milliárd kellene .
Félig már elkészült a szabadkígyósi Wenckheim-kastély felújítása2020-06-25Megvalósul a kastély teljes külső rekonstrukciója, a tető, a külső nyílászárók cseréje, a teraszok újraszigetelése, a földszinti részt pedig történelmi pompájában állítják helyre.
A Balatonedericsi Fekete kastély átka: három tulajdonosa dobta el az életét2020-06-20A fákkal, bozóttal körbenőtt épület olyan észrevétlenül rejtőzik a forgalmas út mellett, mint Csipkerózsika elvarázsolt palotája. Csak épp ennek a kastélynak egykori lakóira nem százesztendős álmot, hanem inkább átkot bocsátott valamilyen sötét erő.
Újabb kastélyok és egy múzeum is megnyitja kapuit a látogatók előtt2020-06-19Szombaton újranyit a koronavírus-járvány miatt ideiglenesen bezárt fertődi Esterházy-kastély, a nagycenki Széchenyi-kastély és a Soproni Múzeum.
Hétvégétől lehet levendulát szedni a fertődi Esterházy-kastély kertjében2020-06-18Pénteken nyit a fertődi Esterházy-kastély levendulakertje. A jellegzetes illatú növényből nemcsak szedni lehet, hanem tematikus programok is lesznek.
A legendák és a szerelem kastélya2020-06-16A nádasdladányi kastélyt 1873-ban építette a Nádasdy-család – a legendák és a szerelem kastélyának is nevezik. Neogótikus, ezen belül Tudor-stílusban épült – ezért is érezhetjük magunkat úgy a kastély kertjében, mintha Angliában járnánk.
Másfél milliárd forintból felújítják a sümegi várat2020-06-12A Nemzeti kastélyprogram és a Nemzeti várprogram keretében egy éven belül megújul a sümegi vár. A több mint másfél milliárd forintos fejlesztésnek köszönhetően helyreállítják a keleti épületrészt és új kiállítást rendeznek be – mondta a két program közös miniszteri biztosa.
Felújítják az Esterházy-kastélyt2020-06-12Megújul Balatonfüred egyik legrégebbi épülete. Az évekig használaton kívül álló Eszterházy-kastély a jövőben látogatóközpontként és kiállítótérként működik majd.
Saját kastélyát robbanttatta fel a márki, aki meg akarta úszni a vagyonadót2020-06-10Az illegálisan szerzett jövedelmekkel rendelkezőket, illetve a nagy vagyonnal bírókat a világ számos országában vagyonadóval sújtják, amit az állampolgárok nem a jövedelmeikből, hanem a felhalmozott megtakarításokból
1,364 milliárdos uniós támogatásból, lovas szabadidőközpont készül a fenékpusztai majorságban2020-06-06A Festeticsek egykori ménesét és a lótartást bemutató szabadidőközpontként születik újjá Keszthely határában a fenékpusztai majorság – közölte a működtető Helikon Kastélymúzeum.
5 menő kastélyhotel, ha igazi romantikus vagy2020-06-05Igazi hercegnőként fogod érezni magad, ha ellátogatsz valamelyik kastélyszállóba!
Tudományos kutatások alapján újul meg Nagycenken a Széchenyi-kastély2020-06-03A 270 éves épületegyüttest a turisztikai célokat is figyelembe véve fejlesztik, egy gazdaságosan és biztonságosan üzemeltethető komplexumot kialakítva.
Egy lengyel kastély alá áshatták el a nácik a több milliárd eurót érő kincseiket2020-06-02Akár 28 tonna náci arany is lapulhat valahol egy 16. századi lengyel kastély alatt, írja a Live Science a The First News (TFN) nevű lengyel lapra hivatkozva.
Megújul a várpalotai Zichy-kastély és a Trianon Múzeum2020-05-29A lapnak Virág Zsolt, a fejlesztésekért felelős miniszteri biztos gy nyilatkozott: a napokban három helyszínen: a tatai Esterházy-kastélynál, a bajnai Sándor–Metternich-kastélynál és a nádasdladányi Nádasdy-kastélynál fejezik be a munkálatokat.
Mutatjuk! Ezek a kastélyok tündökölhetnek hamarosan régi fényükben2020-05-28A lapnak Virág Zsolt, a fejlesztésekért felelős miniszteri biztos így nyilatkozott: a napokban három helyszínen: a tatai Esterházy-kastélynál, a bajnai Sándor–Metternich-kastélynál és a nádasdladányi Nádasdy-kastélynál fejezik be a munkálatokat.
Különös karantén – Szellemkastélyban ragadt a zenekar2020-05-26Otthonuktól közel tíz­ezer kilométerre, egy német kastélyban próbálja átvészelni a koronavírus-járványt egy bolíviai zenekar.
Újra várja látogatóit a fertődi Esterházy-kastély parkja2020-05-22Ismét kinyitja kapuit a látogatók előtt a lélegzetelállító fertődi Esterházy-kastély! Noha a belső tér a járványhelyzet miatt továbbra is zárva tart, május 21-től a kastély vezetett parktúrákkal várja az érdeklődőket, sőt, már a Cziráky Margit Rózsakert is újra látogatható.
Ámulatbaejtő a szépségük: 8 mesébe illő kastély Szlovéniában2020-05-21Igazi kis ékkövek a hegyek oldalában, erdőkkel körülvett kastélyok, amiket Szlovénia gazdag történelme teljes mértékben átjár. Bár nem nagy ország, mégis rengeteg ilyen építményt látni: több mint ötszáz kastély található Szlovéniában, vagyis 24 kilométerenként találni egyet!
Ismét látogatható a keszthelyi Festetics-kastély madárparkja2020-05-20Szerdától ismét látogatható a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum madárparkja, amely új madárfajokkal is bővült. Idén nyolc új fajjal gazdagodott a madárpark, többek között emukat és egzotikus kislibákat is simogathatnak a látogatók, de kézből etethetik is a szárnyasokat.
Csodás épület, ám megannyi titkot rejt: 9 hihetetlen tény a Versailles-i kastélyól2020-05-16A Versailles-i kastély méltán híres fényűző szobáiról, extravagáns kertjéről, valamint a francia forradalomban játszott szerepéről. A gyönyörű palotát, amit eredetileg XIV. Lajos, a Napkirály számára építettek 1623-ban.
Jövőre nyílhat meg a szabadkígyósi Wenckheim-kastély2020-05-14A tervek szerint 2021-ben nyitják meg a nagyközönség előtt a felújítás alatt álló szabadkígyósi Wenckheim-kastélyt, ahol jelenleg csaknem ötvenszázalékos a készültség
Megújul az ördöglovas és a félmeztelenül párbajozó grófnő kastélya2020-05-11A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében, 1,5 milliárd forintos uniós támogatással a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nkft. beruházásában zajló rekonstrukciónak is az az egyik nem titkolt célja, hogy „eladhatóvá”, és ezzel önfenntartóvá tegye a megújult épületeket.
Virtuális turizmus: fedezd fel a Hohenzollern-kastély titkait online2020-05-10A koronavírus-járvány olyan kényszermegoldásokat szült, mint a virtuális turizmus, aminek segítségével a világ bármely pontját töviről hegyire bejárhatjuk, saját fotelünk kényelméből.
Virtuális sétákat és időutazást kínál Gyula a járvány idején2020-05-08Gyulai vár, Almásy-kastély, Erkel Ferenc szülőháza, vagy a polgári Ladics-ház - ezeket most mind felfedezhetjük a fotelunk kényelméből. Ez a cikk Virtuális sétákat és időutazást kínál Gyula a járvány idején.
Szentkirályi Alexandra a Bory-várat és az Andrássy-kastélyt mutatja be2020-05-05A kormányszóvivő Székesfehérváron és Tiszadobon kalauzol minket közösségi oldala segítségével.
Kiadó a Lipótmező! Avagy egy romantikus kastély havi 4 millióért.2020-05-01Ahogy korábban megírtuk, 2 milliárd forintért kínálták megvételre az egykori elmegyógyintézet patinás épületét. Az értékesítés most kiadással folytatódik.
Május végén megnyílnak a csehországi műemlékek2020-04-30Május 25-én újra megnyílnak a nagyközönség előtt a csehországi várak és kastélyok.
Megújulnak a fertődi Esterházy-kastély parkjai2020-04-30Az Esterházy-kastély vezetése már az újranyitás pillanatára gondol: arra, hogy amint az lehetséges lesz, méltó körülmények fogadják a nevezetes műemlékegyüttes látogatóit.
Még egy kastély tetejéről is viszik a vörösréz bádogot2020-04-28Miután berendezéseit az elmúlt 10 évben szinte teljesen szétlopták vagy elszállították, most elkezdték széthordani az egykor milliárdokat érő seregélyesi kastélyszálló épületét is.
Újabb 522 millió a kastélyprogramra2020-04-25Három kastély felújításához dobtak hozzá több mint félmilliárdot, de a diósgyőri várat inkább nem fejlesztik.
Májusban megnyitják a schönbrunni kastélyt és az állatkertet is2020-04-24Bécs új modern művészeti múzeumának a márciusban elhalasztott megnyitását is bepótolják május végén.
Virtuális túrák a legszebb magyar kastélyokba: 9 tárlat, amiről nem szabad lemaradni2020-04-24A magyar kastélyok és a múzeumok is kitárták a virtuális kapukat.
Horribilis áron kelt el a világ legfényűzőbb otthona – A csodapalota ötletét a versailles-i kastély ihlette2020-04-21Megdöntötte a rekordot: a Párizs melletti XIV. Lajos-kastély lett a világ legdrágább ingatlana.
Tizenkét dj játszik online a Gödöllői Kastélyból most szombaton2020-04-20Élvonalbeli dj-k játszanak online szombaton a Gödöllői Királyi Kastély díszudvaráról jótékony céllal.
Körpanorámás látogatásra hívják a nagycenki Széchenyi-kastélykápolnába2020-04-13Húsvétra a 2016-ban helyreállított kastélykápolna körpanorámást felvételét tették közzé az örökséghelyszín közösségi oldalain. Széchenyi István születésének 225. évfordulóján avatták fel és áldották meg a Széchenyi-kastélykápolnát, amely az épületegyüttes keleti szárnyában található.
Elhagyott kastélyok szépsége2020-04-08Dimitri Bourriau francia fotós grafikus dizájnernek tanult, de mindig is vonzotta a történelem és a romok. Nyugat-Európát bejárva elhagyott kastélyokra vadászott.
Legendás hely, mégis alig ismerjük: Íme a Blenheim kastély titkai2020-04-04A kastély kevésbé ismert történelme a titkos helyiségeken át egészen a személyzet furcsa szerepéig.
A versailles-i kastély a karanténban rekedt diákokat segíti2020-04-02A kastély a virtuális valóság lehetőségeit kihasználva segíti a karanténban ülő történelemtanuló diákokat.
Ilyen hihetetlenül nézhetett ki hét európai kastély, mielőtt elpusztultak2020-03-31Bár a koroanvírus-járvány miatt a külföldi utazásokról sajnos le kell mondanunk egy időre, de az Internet segítségével számtalan távoli helyet megcsodálhatunk.
Fillérekért vehetsz most kastélyt vidéken: itt a példa, mennyiért újíthatod fel2020-03-28A helyi nevezetességek és tájegységek mellett a vidék kétség kívül legszebb, és gyakran legszomorúbb tájelemei azok a kastélyok, kúriák, régi birtokos családok palotái, amelyek országszerte fel-felbukkannak az egykori uradalmak területén.
Esterházy-kastély: elindultak a körpanorámás virtuális kastélytúrák, online tárlatvezetés is lesz2020-03-21Körpanorámás virtuális sétát tehet a fertődi Esterházy-kastély csodaszép múzeumi tereiben.
Otthonról is bekukucskálhatunk a gyulai várba és az Almásy-kastélyba2020-03-20Online tárlatvezetés indul a gyulai várban és az Almásy-kastélyban, a kiállítóhelyek a kezdeményezéssel a #maradjotthon akcióhoz csatlakoznak
Megújuló kastély és pihenőpark Fertőszéplakon2020-03-13A Sopron-Fertő kiemelt turisztikai térség világörökségi helyszínein megvalósuló idegenforgalmi célú fejlesztések egyik leglátványosabb eleme a fertőszéplaki Széchényi-kastély és a mellette lévő templomdomb
Négy koncertet kínál tavasszal a fertődi Esterházy-kastély2020-03-10Négy koncertet tartanak április 18. és június 27. között a fertődi Esterházy-kastély Marionettszínházában és a Haydn-teremben. a tavaszi koncertsorozat keretében
Ő volt a magyar ördöglovas, aki kastélyok emeleteiről ugrálgatott le a lovával2020-03-08A korabeli beszámolók szerint a gróf még a bajnai kastélyában is lóval közlekedett.
8 elhanyagolt, lerobbant magyar kastély, amit gyönyörűen felújítottak: hamarosan látogathatók lesznek2020-03-06Az európai uniós és hazai forrásokból elindult Nemzeti Kastély és Nemzeti Várprogram hivatalosan az idei évvel véget ér, ám a legtöbb helyen még javában tartanak a felújítási munkálatok.
Rengeteg kincs van Somogyban, csak ki kéne találni, mi legyen vele2020-02-28A megyei főlevéltáros szívén viseli a csaknem 200, ott található kastélyépület sorsát. Vagyis inkább viselné.
A Békés megyei pósteleki kastélyromnál vesznek fel jeleneteket.2020-02-25A pósteleki Wenckheim-kastély romjainál forgatás zajlik a napokban. A Békéscsabához tartozó ősfás helyszínen a Netflix forgat.
Emlékezetes Bálint-nap a fertődi Esterházy-kastélyban – galéria2020-02-16A legmaradandóbb ajándékot, az együttlét emlékezetes élményét kapták Bálint-napon mindazok, akik szerelmükkel a fertődi Esterházy-kastély lenyűgözően szép környezetét választották összetartozásuk ünneplésére.
E falak között élte napjait Vlad Tepes, a valóban élt Drakula gróf2020-02-15Romániában ma is magaslik a kastély, melynek falai közt egykor III. Vlad Tepes, havasalföldi fejedelem (1431-1476) élt, az uralkodó, akit Drakula grófként is emleget a világ.
Kiemelt beruházás lett az 1,5 milliárdos EU-pénzből megújuló szabadkígyósi kastély2020-02-14Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a kormány az 1,5 milliárd forintos EU-s és 1,5 milliárd forintos magyar kormányzati támogatásból újjászülető szabadkígyósi Wenckheim-kastély és park rekonstrukcióját.
Még mindig nem tudják, miért lopták el a kastély festményeit2020-02-13Visszakerültek korábbi helyükre, a gothai Friedenstein-kastély falára a 40 éve ellopott és tavaly megkerült értékes festmények, 14-18. századi mesterek, köztük Frans Hals és idősebb Hans Holbein munkái.
Rendhagyó komoly- és népzenei koncert a Gödöllői Királyi Kastélyban2020-02-12A Gödöllői Királyi Kastélyban ad koncertet vasárnap a Duna Szimfonikus Zenekar és a Muzsikás Együttes Gál Tamás vezényletével, Petrás Mária vendégművész közreműködésével.
Lélegzetelállító műtárgyak kerülnek két magyar kastélyba - galéria2020-02-09Március végére rekonstruálják azokat a bútorműtárgyakat, amelyeket a dégi és a sümegi kastélyban állítanak majd ki.
Titkolja a kormány, mégis kiüríthetik a dobai kastélyban működő pszichiátriát2020-02-06„Szélnek eresztik a pszichiátriai betegeket. Vajon kinek kell a dobai kastély?” – ezt Rig Lajos, a Jobbik parlamenti képviselője posztolta ki a Facebookon.
3 gyönyörű kastély Budapest mellett: eldugott kis csodák2020-02-01Szerte az országban népszerű úti célt jelentenek nagy múltú, gyönyörűen felújított kastélyaink, nincs ez másként a főváros közelében sem.
Két ütemben újul meg az Andrássy-kastély Tiszadobon2020-01-28Az első ütem a műemlék kertrendezési, kertépítési és a parkban lévő melléképületek bontási munkálatait foglalja magába, a második ütemben a kastély belsőépítészeti munkálatait végzik el.
Régi fényében pompázhat a Lónyay-kastély2020-01-23A pilisi székhelyű Építő Bázis 2012 Kft. végzi a kastéllyal kapcsolatos állagmegóvi munkálatokat nettó 86,6 millió forintért.
Az 5 legszebb kastély Magyarországon, szerintünk 2020-01-22Hazánkban szinte minden nagyobb városban található legalább egy kastély vagy vár, de minimum egy nemesi család nyaralója.
Visszakerültek a gothai kastély falára a negyven éve ellopott festmények2020-01-21Visszakerültek hétfőn korábbi helyükre, a gothai Friedenstein-kastély falára a 40 éve ellopott és tavaly megkerült értékes festmények, 14-18. századi mesterek, köztük Frans Hals és idősebb Hans Holbein munkái.
Láthatóak lesznek Eszterháza kék-fehér falfestményei, a chinoiserie2020-01-20A fertődi Esterházy-kastély fénykorát már megelőző időszak különleges művészeti értékeit bemutató kastélybelső nyílik meg az érdeklődők előtt a Magyar Kultúra Napján és válik ezt követően a vezetett kastélylátogatások útvonala részévé.
4 különleges sorsú magyar kastély, melyekhez érdekes történetek is fűződnek2020-01-19Az egyik erkélyéről ugrott le az Ördöglovas, egy másik az irodalmi élet központja lett, és volt amelyikben titkos labor működött.
Főúri hotelt építenek az Esterházyak2020-01-16A tervek szerint több mint 75 millió eurót - 23 milliárd forint - fektetnek a fertő tavi és a kismartoni kastélynegyed beruházásokba.
Hajdanán meseszép kastélyok voltak - Csodás régi épületek Budapesten, amiket belülről is megnézhetsz2020-01-16Budapest tele van régi épületekkel, az ódon macskaköves utcákat járva az ember nap mint nap történelmi emlékek mellett sétál el. De a századfordulós házak szomszédságában palotákba és kastélyokba is lehet ütközni, amiknek gyakran még a belseje is feltérképezhető.
15 milliárdért újítják fel a váli kastélyt, még utat is építenek hozzá2020-01-16Az Ürményi-Dreher-kastély teljes felújításának előkészületeire több mint egymilliárdot ad a kormány állami forrásból.
Bánffy-kastély újulhat meg a magyar kormány jóvoltából2020-01-14Szombaton jelentette be a bonchidai Bánffy-kastélyt felújításával foglalkozó Transylvania Trust Alapítvány, hogy a magyar kormány támogatásával sikerül megmenteniük a kastély főépületét
Idén is folytatódik a Nemzeti Kastélyprogram és a Nemzeti Várprogram2020-01-112016-ban kezdődött a program, amelyben 15 régi vár és 19 kastély újul meg. A program egyszerre szolgálja a műemlékek megújítását, a nemzeti kultúra és építészeti örökség védelmét, valamint kulturális és turisztikai célokat is.
Ki akartak rabolni egy kastélyt, lebukott a bűnbanda2020-01-10Felbecsülhetetlen értékű távol-keleti műkincseket akart ellopni egy főleg spanyolokból álló bűnbanda Franciaországban, de a spanyol és a francia hatóságok még időben meghiúsították a fontainebleau-i kastélyban lévő Kínai Múzeum kifosztására szőtt összeesküvést.
Milliárdos kastélyfelújításokat fújt le a kormány2020-01-05A kormány visszavonta a körmendi Batthyány-Strattmann-kastély turisztikai célú fejlesztésére szánt 1,5 milliárd forintot