Kastélyok.com - Magyarországi kastély kereső, utazás a kastélyok világábanDudits-kastély, Sobor
Mindig a váratlan dolgok a legjobbak az ember életében. Hétvégére éppen nem terveztünk programot, ugyanis jó néha a saját fészkünkben pihenni, kikapcsolódni, mivel rengeteget kirándulunk, kastélyozunk. Ez persze nem panasz, csak tény. Szombat reggel e-mailünk érkezett a „céges” postaládánkba Soborról. Az ottani kastélyhotel tulajdonosa írt nekünk levelet, amelyben igen kedvesen meginvitált bennünket - ahogyan Ő fogalmazott” szerény kis hajlékukba”. Nos, hogy ez a definiálás mennyire helytálló, hamarosan eldönthetitek az ott készített fotóink alapján. Sobor Győrtől 45 km-re található, a festői szépségű Rábaközben. A faluba érve nem is kellett sokat keresgélnünk, mindjárt az elején a főutcában található a kastély, szinte eldugva a házak között, mint egy kis ékszerdoboz . . .


KASTELYOK.COM - Dudits-kastély, Sobor


Rengeteg szépséget láttam már a több száz kastély bejárása alkalmával, de mindig le tud nyűgözni, ha egy újabb csodát látok. Hát, ez most is sikerült!

Még be sem léptünk a kapun, máris sietett elénk egy kedves, mosolygós fiatalember, a kastély házigazdája, Dr. Dudits Gábor. Bemutatkozás után azonnal betessékelt bennünket az épületbe. Itt estünk a következő ámulatba! Egy hatalmas hall, csodálatosan berendezve, szebbnél szebb antik bútorokkal és amerre a szem ellát, telis tele minden trófeákkal.


KASTELYOK.COM - Dudits-kastély, Sobor


KASTELYOK.COM - Dudits-kastély, Sobor


Vendéglátónk nagyon figyelmes volt, kávéval, üdítővel és hellyel kínált minket. A frissítők elfogyasztása közben váltottunk néhány szót a kastély és a dinasztia történetéről és sok érdekességet tudtunk meg róluk. Sajnos jelenleg arra nincs lehetőség, hogy magánemberként eltöltsünk itt egy pihentető hétvégét, a kastély profilja alapján kimondottan csak csoportos rendezvények megtartására bérelhető ki.

Ottjártunkkor éppen egy esküvő előkészületeivel foglalatoskodott a személyzet. Kint az udvaron a mesés tó partján rendeztek be egy hangulatos helyet a szertartás számára:


KASTELYOK.COM - Dudits-kastély, Sobor


KASTELYOK.COM - Dudits-kastély, Sobor


Még néhány fotó az udvaron körülnézve:

KASTELYOK.COM - Dudits-kastély, SoborKASTELYOK.COM - Dudits-kastély, SoborKASTELYOK.COM - Dudits-kastély, SoborA lakodalom a természetes klímával rendelkező hűvös pincehelyiségben várja a vendégeket:

KASTELYOK.COM - Dudits-kastély, SoborKASTELYOK.COM - Dudits-kastély, SoborIgazán csodálatos lehet egy ilyen pazarul berendezett helyiségben házasságot kötni és mulatozni a násznéppel! A személyzet nem mellesleg nagyon kedves és barátságos!

Természetesen nemcsak esküvőket lehet itt tartani, hanem sok más csoportos összejövetelt például vadászoknak, vagy a manapság oly divatossá vált csapatépítő tréningeket ajánlják ide tervezni a házigazdák.
Nézzünk még szét egy kicsit a belső terekben!

KASTELYOK.COM - Dudits-kastély, SoborA rengeteg agancs a falakon nemcsak Európából származik. Vannak itt afrikai vadak trófeái is szép számmal. Többek között a híres afrikavadász Soltész István és a kastélyt építő id. Dudits Gábor vadászata során elejtett trófeái sorakoznak mindenfelé az épületen belül.

Az emeleten vannak a szobák:

KASTELYOK.COM - Dudits-kastély, SoborParkra néző szobáik berendezésénél nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy természetes anyagokat használjanak fel. Tölgyfa bútorok és tartán szőnyegek teszik hangulatossá, barátságossá a teret. A belépő vendég azt érzi, hogy jó itt lenni.


KASTELYOK.COM - Dudits-kastély, SoborKASTELYOK.COM - Dudits-kastély, SoborHangulatos kisebb és nagyobb közösségi terek várják a pihenni vágyókat:


KASTELYOK.COM - Dudits-kastély, SoborKASTELYOK.COM - Dudits-kastély, SoborA kastély akkor is várja a látogatókat, amikor az idő már hűvösebbre fordul. Kandallók és cserépkályhák biztosítják a meleget és a meghitt hangulatot:


KASTELYOK.COM - Dudits-kastély, SoborTermészetesen wellness részlege is van az épületnek. Minden kényelemmel felszerelt belső fürdő, jakuzzi, szauna várja a pihenni vágyókat.


KASTELYOK.COM - Dudits-kastély, SoborA sportolni vágyóknak teniszpálya és kültéri medence is a rendelkezésére áll.

Mutatunk még néhány szemet gyönyörködtető képet, amit itt készítettünk.
A homlokzati rész:


KASTELYOK.COM - Dudits-kastély, SoborA hátsó rész az udvar felől:


KASTELYOK.COM - Dudits-kastély, SoborHangulatos oszlopok, árkádok . . .


KASTELYOK.COM - Dudits-kastély, SoborKASTELYOK.COM - Dudits-kastély, SoborA kellemes idegenvezetés és vendéglátás után elbúcsúztunk házigazdánktól. Cikkünk azért is íródott, hogy meleg szívvel ajánljuk ezt a kedves kis helyet mindenkinek, aki csoportos rendezvény céljára igénybe kívánja venni a sobori kastély szolgáltatásait.

És akkor most már mindenki eldöntheti, hogy írásunk elején helytálló volt-e az invitálásban említett „szerény hajlék” kifejezés erre a varázslatos kis kastélyra?


A mi oldalunkon a kastélyról még több fénykép található.

Ha több információt szeretne a kastélyszálló szolgáltatásairól, akkor látogasson el saját oldalukra! Dudits-kastély