Kastélyok.com - Magyarországi kastély kereső, utazás a kastélyok világábanVörös-kastély, Kunbaracs
Alig vártuk a péntek délutánt párommal, hogy a megfeszített heti hajtás után végre a pihenésé legyen a főszerep. Pesttől nincs is olyan messze Kunbaracs, egy órányi autózással már ott is voltunk a kastély kapujában. Jártunk már itt egyszer fotózni és már akkor eldöntöttük, hogy ide muszáj lesz eljönni egy hétvégére pihenni és most végre eljött ennek is az ideje.

A kapun begördülve ez a látvány fogadja az érkezőt:A kastéllyal szemben pedig egy gyönyörű, rendezett park zöldellik:A főbejárat az épület túloldalán található, ez az oldal is elég impozáns.Barátságos háziállatok várják az ide érkezőket.Bátran lehet őket simogatni is, nagyon szelídek mind!Belépve az ajtón rögtön a Lovagteremben találjuk magunkat, itt szolgálják fel a reggelit, a vacsorát, vagy akár a délutáni süteményt, mert itt ilyen is van!A Házigazda, aki egyben a kastély tulajdonosa is, személyesen kísért végig az épületen a szobánkig.

Innen nyílik a társalgó is, ahová szintén bárki bemehet pihenni és gyönyörködni:Ez volt a mi szobánk, minden kényelemmel felszerelve:A vacsoráig volt még időnk szétnézni a csodálatos nyugalmat árasztó parkban:

Állatok is vannak ám, nem is akármilyenek!
A vacsora kimondhatatlanul finom és bőséges volt: Vegyes gyümölcsleves, utána malacsült hagymás törtburgonyával, párolt vöröskáposztával, majd egy isteni finom almás-diós-mákos sütemény tette fel a koronát a menüre. Természetesen minden alapanyag saját nevelésű, termesztésű volt, sőt a szakács is családtag, a tulajdonosék egyik fia volt.

A ház borai méltó kísérői voltak a vacsorának!
Kipróbáltuk a wellness részleget is. Minden van itt, ahogy az a képeken is jól látszik: szolárium, infraszauna, jacuzzi, fitness gépek.A kültéri medencét így október elején hidegnek találtuk, de napozni lehetett a partján a kellemes madárcsicsergés közben.Fürdés után a teraszon iszogattunk a naplementében gyönyörködve. Mindenhol csend és nyugalom honolt. Nagyon élveztük!A vacsora újra pazar volt! Házi készítésű Zebu-beefsteak, rántott borjúszelet rósejbnivel és libazsírban-petrezselyemben főzött rizskörettel, valamint baconba tekert csirkemell csíkok aszalt szilvával és mozarellával töltve, két féle mártással. A felét sem tudtuk megenni, akkora adagot kaptunk. Amikor már felállni sem tudtunk a jóllakottságtól, a házigazda feltálalt négy mesés túrós rétest. Mennyei volt!Sok kastélyszállót kipróbáltunk már, de ez volt az a hely, ahol maximálisan ki tudtunk kapcsolódni. Tényleg családias volt a légkör, a házigazdák minden kívánságunkat lesték, nagyon udvariasak és tapintatosak, csak ajánlani tudjuk ezt a szálláshelyet minden pihenni vágyónak! Próbáljátok ki! Elérhetőségük a kastély saját honlapján és Facebook oldalán is megtalálható, a mi oldalunkon pedig még rengeteg képet láthattok és a kastély történetét is megismerhetitek!<